New Yorks MoMA overvejer at købe NFT’er efter en kunstsamlingsauktion på $70 millioner

Følgende artikel hjælper dig med: New Yorks MoMA overvejer at købe NFT’er efter en kunstsamlingsauktion på $70 millioner

mor nft

William S. Paley Foundation, som forsynede MoMA med en af ​​de vigtigste private samlinger, vil bortauktionere kunst for $70-$100 millioner. Overskuddet vil blive brugt til at udvide museets digitale tilstedeværelse, hvilket inkluderer lancering af en kunstrelateret streamingkanal, samt hosting af virtuelle udstillinger og videochat. Der er dog en anden facet af denne bestræbelse: Museet vil samarbejde med uddannelsesinstitutioner og mulige anskaffelser af digital kunst NFT’er. En del af auktionens salg vil også gå til filantropiske formål forfulgt af afdøde Paley.

Samlingen omfatter værker af kendte kunstnere, såsom Picasso, Bacon, Rousseau, Rodin og Renoir. Kunstværkerne blev indsamlet af grundlæggeren af ​​CBS-netværket, William S. Paley, som holdt kunstværket indtil sin død i 1990.

Auktionerede værker omfatter Pablo Picassos “Guitar på et bord” (1919), Francis Bacons “Three Studies for Portrait of Henrietta Moraes” (1963) og Pierre-Auguste Renoirs stilleben af ​​jordbær (1905). Senere på året planlægger auktionshuset Sotheby’s også at bortauktionere 29 af Paleys 81 stykker på MoMA.

William S. Paleys søn, Bill Paley, er nu fondens vicepræsident. Han fortalte WSJ at hans far “altid var opsat på at lære om og tage nye teknologier i brug”, hvilket understøtter museets mål om at udvide dets digitale tilstedeværelse.

Museet har set sin indtægt falde under pandemien på grund af besøgsrestriktioner fra folkesundhedskrisen, så det skal kompensere for indkomsttabet. MoMA-direktør Glenn Lowry fortalte WSJ, at museet normalt ser tre millioner årlige besøgende, men sidste år faldt tallet til 1,65 millioner. Men MoMA’s sociale medier-netværk oplevede en stigning på 5 millioner følgere inden for et år, fra 30 millioner til 35 millioner, så det er klart, at der er interesse for MoMA.

🔥 Anbefalede:  To-minutters værktøjskasse: Så du har dine søgeord – hvad nu?

Traditionelle museer ser fordelene ved Web3. Bostons Museum of Fine Art udgav en NFT-samling for at finansiere kunstbevaringsværker, Antwerpens kongelige museum startede et projekt for at symbolisere kunst, og Vatikanet har lagt planer om at skabe et NFT-galleri for historieelskere.

Læs relaterede indlæg: