New Companies Act 2013 – Start af en ny virksomhed

Følgende artikel hjælper dig med: New Companies Act 2013 – Start af en ny virksomhed

Det ny selskabslov af 2013 introducerer en ny enhedsform ‘enmandsvirksomhed’ og omfatter visse nye bestemmelser vedrørende vedtægter og vedtægter. Eksempelvis er konceptet med at medtage forankringsbestemmelser i vedtægterne indført.

INAKTIVERING AF EN VIRKSOMHED UNDER NY LOV 2013

1. Enmandsvirksomhed

Loven fra 2013 introducerer en ny type enhed til den eksisterende liste, dvs. bortset fra at stifte et aktie- eller anpartsselskab, giver 2013-loven mulighed for dannelse af en ny enhed ‘enmandsselskab’ (OPC). En OPC betyder en virksomhed med kun én person som medlem [section  3(1) of 2013 Act]. Udkastet til regler angiver, at kun en fysisk person, der er indisk statsborger og bosiddende i Indien, kan optage en OPC eller være nomineret til det eneste medlem af en OPC. *

2. FORENINGSMEMORANDUM

Indhold: 2013-loven specificerer det obligatoriske indhold for stiftelsesoverenskomsten, som svarer til de eksisterende bestemmelser i 1956-loven og henviser blandt andet til følgende:

• Navn på virksomheden med det sidste ord, alt efter tilfældet

• Stat, hvor selskabets vedtægtsmæssige hjemsted vil være beliggende

• Selskabets medlemmers ansvar

I modsætning til det eksisterende krav i 1956-loven kræver loven af ​​2013 ikke, at formålsbestemmelsen i notatet skal klassificeres som følgende:

(i) Selskabets hovedformål

(ii) Objekter, der er tilfældige eller underordnede til opnåelsen af ​​hovedformålet

(iii) Selskabets øvrige formål [section  4(1) of the 2013 Act]

Det grundlæggende formål i 1956-loven for en sådan klassificering som angivet i § 149 i 1956-loven er at begrænse et selskab i at påbegynde enhver virksomhed for at forfølge ‘andre formål for selskabet’, der ikke er tilfældige eller accessoriske i forhold til hovedformålene, undtagen vedr. opfyldelse af visse krav som foreskrevet i 1956-loven, såsom vedtagelse af en særlig resolution, indgivelse af erklæringen til ROC om beslutningens virkning.

Navneforbehold: Loven af ​​2013 inkorporerer de proceduremæssige aspekter ved ansøgning om tilgængelighed af et navn for en ny virksomhed eller en eksisterende virksomhed i paragraf 4(4) og 4(5) i 2013-loven.

3. Vedtægter

Loven af ​​2013 indfører forankringsbestemmelserne med hensyn til et selskabs vedtægter. En forankringsbestemmelse giver et selskab mulighed for at følge en mere restriktiv procedure end at vedtage en særlig beslutning om ændring af en bestemt vedtægtsparagraf. En privat virksomhed kan kun medtage forankringsbestemmelser, hvis alle dets medlemmer er enige om det, eller i tilfælde af en offentlig virksomhed, hvis der vedtages en særlig beslutning[section 5 of the 2013 Act].

4. Stiftelse af selskabet

Loven af ​​2013 påbyder at medtage en erklæring om, at alle bestemmelser i 1956-loven er blevet overholdt, hvilket er i overensstemmelse med det eksisterende krav i 1956-loven.

Derudover skal der indgives en erklæring fra abonnenterne på memorandumet og fra de første direktører til ROC om, at de ikke er dømt for nogen lovovertrædelse i forbindelse med promovering, stiftelse eller ledelse af et selskab eller ikke er blevet fundet. skyldig i enhver form for bedrageri eller forseelse osv. i henhold til 2013-loven i løbet af de sidste fem år sammen med de fuldstændige oplysninger om navn, adresse på selskabet, oplysninger om hver abonnent og de personer, der er nævnt som første direktører.

Loven af ​​2013 foreskriver endvidere, at hvis en person afgiver urigtige oplysninger, vil han eller hun sammen med virksomheden være underlagt straffebestemmelser, som er gældende for bedrageri, dvs. § 447 i 2013-loven. [section  7(4) of 2013 Act; Also refer the chapter on other areas]

5. Etablering af et selskab med velgørende formål

En OPC med velgørende genstande kan indarbejdes i overensstemmelse med bestemmelserne i 2013-loven. Nye objekter som miljøbeskyttelse, uddannelse, forskning, social velfærd osv. er blevet føjet til det eksisterende objekt, som en velgørende virksomhed kunne inkorporeres for.

I modsætning til de eksisterende bestemmelser, i henhold til hvilke en virksomheds tilladelse kan tilbagekaldes, bestemmer 2013-loven, at tilladelsen ikke kun kan tilbagekaldes, hvis virksomheden overtræder nogen af ​​kravene i paragrafen, men også hvor virksomhedens anliggender udøves svigagtigt eller i en måde, der krænker selskabets formål eller skader almene interesser. Loven af ​​2013 indeholder således strengere bestemmelser for virksomheder, der er stiftet med velgørende formål[section 8 of the 2013 Act].

6. Påbegyndelse af virksomhed m.v

De eksisterende bestemmelser i 1956-loven som anført i § 149, som fastsætter kravet med hensyn til påbegyndelse af virksomhed for offentlige virksomheder, der har en aktiekapital, ville nu være gældende for alle virksomheder.

Loven af ​​2013 giver ROC beføjelse til at indlede handling for fjernelse af navnet på et selskab i tilfælde af, at selskabets direktører ikke har indgivet erklæringen vedrørende betalingen af ​​værdien af ​​aktier, der er aftalt at blive taget af abonnenterne på memorandummet, og at den betalte aktiekapitalen i selskabet er ikke mindre end de foreskrevne grænser i henhold til 2013-loven, inden for 180 dage efter dets stiftelse, og hvis ROC har rimelig grund til at tro, at selskabet ikke driver forretning eller drift [section  11 of 2013 Act].

7. Selskabets hjemsted

Hvor en virksomhed har skiftet navn inden for de seneste to år, er virksomheden forpligtet til at male, påføre eller trykke sine tidligere navne sammen med virksomhedens nye navn på forretningsbreve, billheads mv. Loven af ​​2013 er dog tavs pr. den tidsfrist, for hvilken det tidligere navn skal bevares [section  12 of the 2013 Act].

🔥 Anbefalede:  Sådan får du produkt-URL til en bestemt butik i Magento 2

8. Ændring af notat

Loven af ​​2013 pålægger yderligere begrænsninger for ændring af notatets formålsparagraf for et selskab, der har rejst penge fra offentligheden til et eller flere objekter nævnt i prospektet og har eventuelle uudnyttede penge. Loven af ​​2013 specificerer, at et selskab sammen med opnåelse af godkendelse ved en særlig beslutning skal sikre følgende, hvis det har til hensigt at ændre sin formålsklausul:

• Offentliggørelse af meddelelsen om førnævnte beslutning med angivelse af begrundelsen for variation i to aviser

• Udgangsmulighed kan gives til uenige aktionærer af initiativtagerne og aktionærer, der har kontrol i overensstemmelse med de regler, der skal specificeres af Securities and Exchange Board of India (SEBI) [section  13 of the 2013 Act].

9. Datterselskabet må ikke besidde aktier i sit holdingselskab

Den eksisterende bestemmelse i paragraf 42 i 1956-loven, som forbyder et datterselskab at eje aktier i sit holdingselskab, bliver fortsat anerkendt i 2013-loven. Den tidligere bekymring om, at hvis et datterselskab er en juridisk person, kan eje aktier i en anden juridisk person, som er datterselskabets holdingselskab, gælder således fortsat.[section 19 of 2013 Act].

Prospektet og offentligheden affeh

Med 2013-loven er der indført en ny paragraf [section  23] eksplicit at angive de måder, hvorpå en offentlig virksomhed eller privat virksomhed kan udstede værdipapirer. Dette afsnit forklarer, at en offentlig virksomhed kan udstede værdipapirer på en af ​​følgende måder:

• Til offentligheden gennem prospekt

• Gennem private placeringer

• Gennem fortegningsemission eller en fondsemission.

For private virksomheder bestemmer dette afsnit, at det kan udstede værdipapirer gennem private emissioner, ved fortegningsemission eller bonusemission.

Afsnit 23 bestemmer også, at overholdelse af bestemmelserne i del I i kapitel III er påkrævet for udstedelse af værdipapirer til offentligheden gennem prospektet. For overholdelse af private placeringer kræves bestemmelserne i del II i kapitel III.

Loven fra 2013 indfører også visse ændringer med hensyn til prospekter og offentlige udbud med det formål at øge oplysningskravene samt strømline processen med udstedelse af værdipapirer.

1. Udstedelse af prospekt

I øjeblikket er de forhold og rapporter, der skal medtages i prospektet, specificeret i del I og II i skema II af 1956-loven. I 2013-loven er de oplysninger, der skal indgå i prospektet, specificeret i § 26 i 2013-loven. Loven fra 2013 pålægger visse yderligere oplysninger:

• Enhver retssag eller retssag, der verserer eller er truffet af en regeringsafdeling eller et lovpligtigt organ i løbet af de sidste fem år umiddelbart forud for året for udstedelse af prospekt mod virksomhedens promotor

• Kilder til initiativtagers bidrag

Loven fra 2013 har også lempet oplysningskravene på nogle områder. Eksempler på visse oplysninger, der ikke er inkluderet i 2013-loven, er som følger. Oplysninger om selskabet og andre børsnoterede selskaber under samme ledelse, som har foretaget eventuelle kapitaludstedelser i de seneste tre år

– Eksportmuligheder og eksportforpligtelser

– Detaljer om samarbejde

Loven af ​​2013 siger, at revisorernes beretning om virksomhedens aktiver og passiver ikke må være tidligere end 180 dage før udstedelsen af ​​prospektet [section  26 (1) (b)(iii) of 2013 Act]. Loven af ​​1956 kræver i øjeblikket, at rapporten ikke skal være tidligere end 120 dage før udstedelsen af ​​prospektet.

2. Variation med hensyn til kontrakt eller genstande

Loven af ​​2013 fastslår, at der kræves en særlig beslutning for at ændre vilkårene i en kontrakt, der henvises til i prospektet eller de objekter, som prospektet er udstedt for. [section  27 (1) of 2013 Act]. Loven af ​​1956 kræver i øjeblikket godkendelse på en generalforsamling ved en almindelig beslutning. Loven af ​​2013 kræver også, at uenige aktionærer skal gives et udtrædelsestilbud fra initiativtagere eller kontrollerende aktionærer [section  27 (2) of the 2013 Act].

3. Tilbud om salg af aktier fra visse medlemmer af selskabet

Loven af ​​2013 indeholder en ny paragraf, hvorefter medlemmer af et selskab i samråd med bestyrelsen kan udbyde en del af deres beholdning af aktier til offentligheden. Det dokument, hvormed tilbuddet om salg til offentligheden fremsættes, vil blive behandlet som prospektet udstedt af selskabet. Medlemmerne skal godtgøre selskabet alle afholdte udgifter [section  28 of the 2013 Act].

4. Hyldeprospekt

Loven fra 2013 udvider muligheden for hyldeprospekt ved at gøre det muligt for SEBI at foreskrive de klasser af virksomheder, der kan indsende et hyldeprospekt. Loven fra 1956 begrænser i øjeblikket muligheden for hyldeprospekt til offentlige finansielle institutioner, offentlige banker eller planlagte banker [section  31 (1) of 2013 Act].

6. Globale depotbeviser (DDR’er)

Loven fra 2013 indeholder en ny paragraf for at muliggøre udstedelse af depotbeviser i ethvert fremmed land på foreskrevne betingelser [section  41 of 2013 Act]. I øjeblikket bruges bestemmelserne i sektion 81 i 1956-loven vedrørende yderligere udstedelse af aktier i forbindelse med de krav, der er pålagt af SEBI til udstedelse af depotbeviser. I flere aspekter på tværs af 2013-loven ser det ud til, at 2013-loven supplerer SEBIs beføjelser ved at inkorporere krav, der allerede er pålagt af SEBI.

7. Privat placering

Loven af ​​2013 kræver, at visse nærmere angivne betingelser er opfyldt for at kunne fremsætte et tilbud eller invitation til tilbuddet i form af rettet emission eller gennem udstedelse af et prospekt.

• Udbud af værdipapirer eller opfordring til at tegne værdipapirer i et regnskabsår skal ske til et sådant antal personer, der ikke

🔥 Anbefalede:  Tænker på HSA'er for din lille virksomhed i 2024

over 50 eller et sådant højere antal, som måtte være foreskrevet (undtagen kvalificerede institutionelle købere, og ansatte i virksomheden, der tilbydes værdipapirer i henhold til en aktieoptionsplan for ansatte i et regnskabsår og på sådanne betingelser (herunder formen og måden af ​​private placeringer) som kan ordineres}. Denne bestemmelse i 2013-loven er i overensstemmelse med den eksisterende bestemmelse i

1956 lov.

• Tildelingerne med hensyn til et tidligere tilbud eller invitation kan være gennemført.

• Alle de penge, der skal betales til tegning af værdipapirer, skal betales via check, veksler eller andre bankkanaler, men ikke kontant.

• Tilbuddene skal kun gives til sådanne personer, hvis navne er registreret af selskabet forud for opfordringen til at tegne, og at sådanne personer skal modtage tilbuddet ved navn.

• Virksomheden, der udbyder værdipapirer, må ikke offentliggøre nogen reklamer eller bruge nogen medier, marketing- eller distributionskanaler eller agenter til at informere offentligheden om et sådant tilbud. [section  42 of 2013 Act].

Aktiekapital og debentures

Kapitlet om aktiekapital og gældsbreve introducerer nogle centrale ændringer i 2013-loven. For at illustrere, giver 2013-loven ingen kendskab til det eksisterende krav i paragraf 90 i 1956-loven, der gav private virksomheder en vis frelse. Derfor er anvendelsen af ​​følgende paragraffer i 2013-loven ikke længere begrænset til offentlige virksomheder og private virksomheder, som er datterselskaber af en offentlig virksomhed, og som nu også gælder for private virksomheder.

• To slags aktiekapital

• Nyemission af aktiekapital skal kun være af to slags

• Stemmeret

1. Stemmeret

Bestemmelserne i 2013-loven om stemmeret svarer til den eksisterende paragraf 87 i 1956-loven. Den eneste ændring, der er noteret i 2013-loven, er fjernelsen af ​​den sondring, der er fastsat i 1956-loven med hensyn til retten til at stemme i tilfælde af, at selskabet undlader at udbetale udbytte til sine kumulative og ikke-kumulative præferenceaktionærer [section  47 of 2013 Act]

Bestemmelserne om rettet emission og yderligere oplysninger i prospektet vil også bidrage til at styrke kapitalmarkederne.

Loven fra 2013 foreslår at genindføre det eksisterende koncept for aktier med differentieret stemmerettigheder. I henhold til dette afsnit kan selskabet stå over for vanskeligheder med hensyn til beregningen af ​​forholdsmæssige stemmerettigheder.

2. Ændring af aktionærrettigheder

I lighed med de andre bestemmelser i 1956-loven anerkender 2013-loven kravene i sektion 106 i 1956-loven med et yderligere krav med hensyn til de klasser af aktionærer, hvis rettigheder påvirkes af enhver ændring. Forbeholdet til paragraf 48(1) i 2013-loven fastslår, at hvis ændringen af ​​en klasse af aktionærer påvirker rettighederne for enhver anden klasse af aktionærer, skal der også indhentes samtykke fra tre fjerdedele af sådanne andre klasse af aktionærer, og bestemmelserne i dette afsnit finder anvendelse på en sådan ændring.

3. Anvendelse af modtagne overkurser ved udstedelse af aktier

Loven af ​​2013 opstiller et lignende krav i § 52 som det i § 78 i loven af ​​1956 med hensyn til anvendelsen af ​​præmier modtaget ved udstedelse af aktier; dog har paragrafen i 2013-loven en ikke-obstant bestemmelse vedrørende en bestemt klasse af virksomheder, som ville blive foreskrevet på et senere tidspunkt. Loven af ​​2013 siger, at disse kategorier af virksomheder ikke vil være i stand til at anvende værdipapirtillægget til de nedenfor angivne formål, medmindre årsregnskabet er i overensstemmelse med regnskabsstandarderne udstedt i henhold til paragraf 133 i 2013-loven:

• Indbetaling af uudstedte aktier i selskabet som fuldt indbetalte fondsaktier

• Afskrivning af udgifter til eller betalt provision eller rabat på enhver udstedelse af selskabets aktier

• Køb af egne aktier eller andre værdipapirer

Loven af ​​2013 begrænser anvendelsen af ​​værdipapirtillæg for en bestemt klasse af virksomheder, hvis de ikke overholder regnskabsstandarderne. Loven af ​​2013 fastslår fortsat, at overkursbeløbet kan anvendes til afskrivning af foreløbige udgifter. Men i lyset af kravene i regnskabsstandard 26, immaterielle aktiver, forekommer kravet i dette underafsnit at være overflødigt.

4. Forbud mod udstedelse af aktier med rabat

Selskaber ville ikke længere have tilladelse til at udstede aktier med rabat. De eneste aktier, der kan udstedes med rabat, er sweat equity, hvor aktier udstedes til medarbejdere i stedet for deres tjenester[section 53 and Section 54 of the 2013 Act].

Yderligere er forklaringer I og II til den eksisterende paragraf 79A i 1956-loven, der foreskriver bestemmelserne med hensyn til svedegenkapital, ikke medtaget i 2013-loven. Forklaringen jeg definerede virksomheden med henblik på dette afsnit og forklaring II definerede svedkapital.

5. Udstedelse og indløsning af præferenceaktier

Det eksisterende krav i paragraf 80 og 80A i 1956-loven med hensyn til udstedelse og indløsning af præferenceaktier er fortsat anerkendt af 2013-loven. Loven fra 2013 gentager det eksisterende krav om, at et selskab ikke kan udstede præferenceaktier med en indløsningsdato på mere end 20 år. Den giver dog en undtagelse for tilfælde, hvor der er udstedt præferenceaktier i forbindelse med infrastrukturprojekter. Infrastrukturprojekter er blevet defineret i skema VI i 2013-loven, og disse aktier vil være genstand for indløsning til en sådan procentdel som foreskrevet på årsbasis efter sådanne præferenceaktionærers valg.

Endvidere tilføjer 2013-loven et andet administrativt krav om at opnå særlig beslutning med hensyn til de præferenceaktier, som ikke kunne indløses af et selskab. Loven af ​​2013 siger, at hvor et selskab ikke er i stand til at indløse præferenceaktier eller udbetale et eventuelt udbytte på sådanne aktier i overensstemmelse med udstedelsesbetingelserne, kan det med samtykke fra indehaverne af tre- fjerdedele af værdien af ​​sådanne præferenceaktier og med domstolens godkendelse udstede yderligere indløselige præferenceaktier svarende til det skyldige beløb, inklusive udbyttet heraf, med hensyn til de uindløste præferenceaktier. Ved udstedelse af sådanne yderligere indløselige præferenceaktier skal de uindløste præferenceaktier anses for at være indløst.

🔥 Anbefalede:  2023 Social Media Tastaturgenveje Cheat Sheet

Loven af ​​2013 forudser ikke nogen sanktion i forbindelse med manglende overholdelse af bestemmelsen i denne paragraf, som det var foreskrevet i henholdsvis underafsnit (6) og (3) i afsnit 80 og 80A i 1956-loven [section  55 of 2013 Act].

6. Afslag på registrering og klage over registrering

Bestemmelsen om private og offentlige virksomheders afslag på registrering af overdragelse eller videregivelse af værdipapirer er særskilt præciseret i 2013-loven. De private og offentlige virksomheder er forpligtet til at sende et afslag inden for 30 dage efter modtagelsen af ​​overdragelsesdokumentet, og den forurettede kan inden for det angivne antal dage klage til Retten over afslaget. [section  58(2) of the 2013 Act].

7. Yderligere udstedelse af aktiekapital

Det eksisterende krav i § 81 i 1956-loven med hensyn til yderligere udstedelse af kapital ville ikke længere være begrænset til offentlige selskaber og ville også gælde for private selskaber, da underafsnit 3 i § 81 i 1956-loven ikke er blevet anerkendt i 2013-loven.

Endvidere bestemmer 2013-loven, at der også kan foretages en fortegningsemission til de ansatte i virksomheden, der er omfattet af en medarbejderaktieoptionsordning, med forbehold af en særlig beslutning og på betingelser som foreskrevet. Endvidere bør prisen på sådanne aktier bestemmes ved hjælp af vurderingsrapporten fra en registreret vurderingsmand, som vil være underlagt betingelser som foreskrevet [section 62 of the 2013 Act].

8. Udstedelse af fondsaktier

Den eksisterende lov fra 1956 har ikke nogen specifik bestemmelse om udstedelse af fondsaktier, selv om den har henvist til begrebet fondsaktier mange steder. Loven fra 2013 indeholder en ny paragraf, der giver mulighed for udstedelse af fuldt indbetalte fondsaktier fra dens frie reserver eller værdipapiroverkurskontoen eller kapitalindløsningsreservekontoen, forudsat at visse betingelser er opfyldt, såsom bemyndigelse i vedtægterne, godkendelse på generalforsamlingen og så videre [section  63 of 2013 Act].

9. Ubegrænset selskab til at sørge for reserveaktiekapital ved omdannelse til aktieselskab

Denne paragraf svarer til § 32 i 1956-loven og har til formål at bestemme, at et aktieselskab, der har en aktiekapital, kan omregistreres som aktieselskab ved forhøjelse af det pålydende beløb af hver aktie, forudsat at ingen del af den forhøjede kapital skal kunne indkaldes, undtagen i tilfælde af og med henblik på selskabets afvikling. Loven af ​​2013 bestemmer endvidere, at en bestemt del af dets uindkaldte aktiekapital ikke skal kunne indkaldes undtagen i tilfælde af og med henblik på, at selskabet likvideres[section 65 of 2013 Act].

10. Nedsættelse af aktiekapitalen

2013-loven giver kendskab til en af ​​ændringerne, som SEBI har foretaget i noteringsaftalen. En ny paragraf 24(i) blev indsat i noteringsaftalen, som fastsatte, at en sammenlægnings- eller fusions- eller rekonstruktionsplan skulle opfylde kravene i paragraf 211(3C) i 1956-loven. Et tilsvarende krav er indført i 2013-lovens § 66, hvoraf det fremgår, at en ansøgning om nedsættelse af aktiekapitalen ikke kan sanktioneres af nævnet, medmindre den regnskabsmæssige behandling, som selskabet har foreslået for en sådan nedsættelse, er i overensstemmelse med det regnskabsmæssige. standarder specificeret i § 133 eller enhver anden bestemmelse i 2013-loven, og en attest herom fra selskabets revisor er indgivet til Retten.

Endvidere præciserer 2013-loven, at der ikke skal foretages en sådan reduktion, hvis selskabet er i restance med tilbagebetaling af indskud, som det har accepteret, enten før eller efter ikrafttrædelsen af ​​2013-loven, eller de renter, der skal betales heraf.

11. Selskabets beføjelse til at købe sine egne værdipapirer

Den eksisterende bestemmelse i § 77A i 1956-loven er blevet anerkendt af 2013-loven. Den eneste forskel er, at virksomhedens mulighed for tilbagekøb fra ulige partier ikke længere er tilgængelig [section  68].

Loven fra 2013 giver fleksibilitet i ledelse og administration ved at anerkende den elektroniske måde for opslag og afstemning, hvilket er i tråd med MCA’s bestræbelser på at give kendskab til brugen af ​​elektroniske medier, som det fremgår af en række grønne initiativers nyligt indførte vedligeholdelse af registrerer og returnerer et andet sted end det vedtægtsmæssige hjemsted.

Table of Contents