Nejteh Demirian, salgschef hos HashKey Group, deler indsigt i krypto-fremtiden på Hong Kong Web3 Festival

Følgende artikel hjælper dig med: Nejteh Demirian, salgschef hos HashKey Group, deler indsigt i krypto-fremtiden på Hong Kong Web3 Festival

Med over ti års erfaring inden for investeringsstyring og teknologi bringer Nejteh Demirian, salgschef hos HashKey Group, et væld af ekspertise til bordet. Før han kom til Hashkey, havde han en nøglerolle som porteføljemanager og stiftende medlem hos det Hong Kong-baserede familiekontor Fountainhead Partners.

I løbet af sin embedsperiode administrerede han porteføljer med flere aktiver på tværs af forskellige aktivklasser. Derudover var han med til at stifte en inkubator, der fokuserer på at bygge innovative SaaS- og digitale aktivprojekter. På Hong Kong Web3 Festival taler Metaverse Posts medstifter Danil Myakin med Demirian om aktuelle bevægelser på kryptomarkedet, og hvordan web3, metaverset og AI vil krydse hinanden i fremtiden.

Hvordan kan du lide Hong Kong? Er du baseret her?

Ja, jeg er baseret i Hong Kong. Jeg tror, ​​at begivenhederne har været en rigtig øjenåbner for mange mennesker, og der kommer en masse kapital til Hong Kong. Reglerne hjælper bestemt, og det vil også tiltrække international kapital.

Kan du fortælle mig lidt mere om din baggrund? Hvad lavede du, hvilken slags kunder arbejder du med, og hvad laver du egentlig?

Vi passer institutionelle kunder, vi passer erhvervskunder, og der er også nogle professionelle investorer med ultrahøj nettoformue, der kommer til os. Vi tilbyder udvekslingstjenester. Så vi har en børs, der er licenseret af SFC. Så skriv en, skriv syv licens. Og det, vi sigter efter, er at skabe et mødested for institutionelle og professionelle investorer at handle på.

Du taler om Hashkey Pro, ikke? Kan du fortælle mig lidt mere om din strategi omkring Hashkey Pro og hvilken slags mål du vil opnå med den?

Målet her er at være det primære mødested for investorer i Hong Kong og globalt for at komme og handle med alt relateret til digitale aktiver. For professionelle investorer vil det inkludere sikkerhedstokens, og for detailhandel kan det i sidste ende omfatte traditionelle tokens, som alle er ret fortrolige med.

Der er en kæmpe diskussion lige nu om knudepunktet i Asien, et land eller en by, der skal være knudepunktet. Der er nogle få konkurrenter: Singapore, Hong Kong, Japan og Korea. Hvad synes du er det bedste sted at være, og hvem satser du på?

Hongkong er det dominerende likviditetscenter for traditionelle aktiver. Det er der en god grund til; det er en af ​​de største økonomier i verden, så der vil naturligvis komme likviditet igennem. Som sådan tiltrækker det også en masse kapital fra andre steder, fordi det mere likvide marked også tiltrækker mere likviditet. At være i den slags position er et meget godt privilegium, som Hong Kong kan nyde godt af sammenlignet med andre markeder. Man kan bare sige, at Hong Kong bestemt er et internationalt knudepunkt. Det er meget åbent for udenlandske investorer; det er meget åbent for migranter at komme her og arbejde i Hong Kong. De etablerede rammer er meget robuste, og det er nok et af de bedste i verden i forhold til et spillested, der kan tiltrække kapitaltalenter.

Når man ser på andre jurisdiktioner, tror jeg ikke, jeg kan sige så meget. Jeg har ikke boet de steder, men jeg forstår godt, at der er en masse andre hensyn, som du skal tage dig af, såsom immigrationspolitikskat, som måske ikke er gavnlige for projekter, investorer og arbejdere, ansatte.

🔥 Anbefalede:  Når det regner, regner det - Intel Arc kan være i problemer igen

Kan du forklare lidt mere om Hashkey, fordi folk forbinder virksomheden med at være en VC. Så kan du fortælle os lidt mere om, hvad Hashkey Capital er?

Hashkey er en af ​​Asiens førende platforme for virtuelle aktiver. Vi har en udvekslingsforretning. Det er en af ​​de vigtigste virksomheder, vi lancerer i regionen. Der er også en nodevalideringstjeneste, som vi tilbyder, og der er en venturekapitalarm. Så det er en bred platform. Det går også gennem web2- og web3-overgangen i form af et økosystem, og det er det, vi støtter. Vi kommer til at støtte platforme, der kommer gennem andre platforme, andre web2-virksomheder, der ønsker at komme ind i web3. Vi har også et meget stærkt udviklingsteam inden for web3 opbygning af in-house web3 løsninger.

Lad os tale lidt om markedet, for alle vil gerne læse om markedet. Så kryptomarkedet har vist de seneste kursbevægelser, selvom vi har set ret skræmmende ting i bankindustrien og det overordnede aktiemarked. Så hvordan har du det med markedet lige nu?

Jeg tror, ​​der var meget frygt i markedet omkring, hvad der sker i det globale banksystem. Og det er som en funktion af makrocyklusser, der virkelig kommer til makropolitik drevet af Fed. Jeg tror, ​​at de bevægelser, som vi så, især i Bitcoin, i virkeligheden var en tidligere reaktionsmekanisme på frygten for, at der potentielt kan ske en afkobling, men hvorvidt dette vil være konsekvent eller ej, det er op til markedet at afgøre. Det er op til institutionelle investorer at begynde at se på en investeringsafhandling.

Hvis du deler det op i, hvad der kommer til at generere fremtidig adoption eller investering i aktivklassen og i vækst i det institutionelle rum, vil det i høj grad være baseret på, at rigtige penge kommer ind. For rigtige penge at komme ind, ser du på allokeringer, der langt overstiger 1 % eller 2 % af deres samlede AUM til midler til globale tildelere. Der skal oprettes investeringsrammer og investeringsudvalg til at tage ansvaret for disse tildelinger. Det tager meget tid.

Det, vi så for nylig, er formentlig som et tidligt glimt af det bredere marked, især mere på detailsiden, der kommer til en erkendelse af, at der er et potentiale for, at det tilbyder en vis diversificering fra visse valutarisici, som er amerikanske dollars. Uanset om tidspunktet for det kommer til at være før eller siden, er det virkelig noget, det afhænger af rigtige penge, og hvordan de begynder at allokere, og jeg tror, ​​det vil tage et stykke tid, før det fortsætter med at ske. Men det er meget positivt som et signal.

Hele kryptosamfundet rod i dette, dræb bankerne, og nu sker det.

Du ønsker ikke nødvendigvis, at det skal ske. Du ønsker, at digitale aktiver skal blive en del af systemet. Til sidst, hvis du tror, ​​at det vil være en dominerende form for mekanisme for formueoverførsel eller betalinger, skal du tro, at det vil være en mainstream del af det finansielle system, hvilket betyder, at det tager over fra det, bankerne gør.

Til sidst er det en del af bankerne, fordi der stadig skal være mekanismer til også at centralisere visse regeringer eller regulatorer. Nu skifter det virkelig i forhold til forretningsmodellerne for, hvad bankerne skal gøre i fremtiden, men jeg synes, det burde være mere transformerende frem for ligesom destruktivt.

🔥 Anbefalede:  De 11 bedste udbydere af e-mailvideresendelse til både gratis- og premiumbrugere

Jeg er nødt til at tale med dig om metaverset. Hvad synes du om metaverset?

Jeg har et par forskellige holdninger til det. Den ene er meget forenklet af natur, hvilket er, hvad du har set med nogle børsnoterede virksomheder, der taler om metaverse. Den meget naive form for opfattelse af, hvad metaverset repræsenterer, som er en digital repræsentation af dig selv.

Det kunne være det, men jeg synes også, det er meget mere filosofisk. Jeg tror, ​​det er, hvordan din interaktion med verden og datapunkter i verden kan komme sammen med den digitale indsamling af disse datapunkter, og hvordan det er repræsenteret for at forbedre dit liv. Det er et meget komplekst synspunkt, ikke? Jeg kan ikke sidde her og endda begynde at begynde på, hvordan de kan konvertere, men jeg føler, at hvis vi skal se på metaversen, ville en bedre form for visning af det være, hvordan vi forstærker vores virkelighed. Jeg siger ikke augmented reality, men snarere hvordan vi forstærker virkeligheden for at kunne klare datastrømmen, netværkene og den kommunikation, vi laver. Jeg tror, ​​at den mere fulde integration af det nok vil være starten på det.

I den fjerneste ende af det. Jeg tror, ​​det vil tillade en langt dybere form for forbindelse med det digitale lag eller datalaget også. Så jeg ved ikke hvordan det kommer til at se ud. Ligesom, jeg tror, ​​det vil være langt mere sofistikeret end blot 3D-briller eller augmented reality-briller, for eksempel. Så det er en rigtig dyb diskussion. Jeg tror, ​​det er, at økosystemet vil have så mange løsninger, der vil komme sammen, og sammenlægningen af ​​det vil resultere i noget, som vi kalder metavers.

Jeg kan godt lide dine tanker om datapunkter og hvordan det er sværere at administrere, og det bliver sværere og sværere.

Lad mig give dig et eksempel. Vi tager til disse konferencer og taler om metaverset, men i virkeligheden får vi kontakter nede på Telegram; det er der ingen, der kan følge op på. Der er ingen tilbagekaldelse; der er ingen hukommelse til, at disse datapunkter vil blive optaget; der vil være en AI-integration, der sidder der og minder dig om, hvem du mødtes med, og alt det, der vil være en del af det, at det kræver virkelig sofistikeret teknologi kræver højere båndbredde, som vi bruger i øjeblikket.

Jeg kunne ikke engang få adgang til internettet her ordentligt, og 90 % af de interaktioner, du har haft, er ikke engang registreret. Jeg så nogle oplæg og fyre komme med sociale løsninger. De forsøger at integrere det i vores AI-model, men indtil den AI-model faktisk integreres med dit Telegram eller en slags stemmeoptagelse og et kamera på samme tid, der optager det eksempel, er det ubrugeligt. Så jeg tænker, at det nok er et sted midt imellem, hvordan hele metaverset kan se ud.

Du er allerede begyndt at besvare mit næste spørgsmål. Hos Metaverse Post er vi til AI: Vi skriver om det og bruge det til forskellige ting. Kan du uddybe, hvilken slags rolle AI vil spille i metaverset, og hvordan det vil påvirke det?

Ja, det er en del af augmentationsfunktionen, som jeg nævnte tidligere. Jeg tror, ​​at det virkelig øger din evne til at filtrere, huske og behandle på individuelt niveau. Den information, der er omkring, tror jeg, det ville være et stort element af det. Det var lidt sjovt som for tre, fire år siden, jeg plejede også at lave en vittighed med et par af mine kolleger inden for investeringsforvaltning, hvor vi så folk snakke om, smide stikordene om AI, blockchain og IoT sammen og de smider bare de ord ud bare for at tiltrække mere opmærksomhed. Men virkeligheden er, at nu jeg tænker over det, kunne de have været foran kurven. Det skal finde sammen på et tidspunkt og faktisk fungere sammen.

🔥 Anbefalede:  Hvordan kan SMOTE-teknikken forbedre ydeevnen hos svage elever?

Internet of Things på din hardware og de værktøjer, du bruger og AI til at behandle det, og blockchain til at gemme det i form af data. Jeg synes, der er et kæmpe, kæmpe element i kombinationen.

Hvilken rolle kommer web3 til at spille i metaversen, og hvorfor er web3 vigtig for metaversens fremtid?

Web3 er et naturligt lag oven på web2; Jeg kan ikke se, at web2 bliver helt smidt ud. Jeg tror, ​​at web2 også skabte oprindelsen til big data, som blev brugt til at behandle, at begynde at bruge AI til at se på datapunkter og klassificere dem eller bruge andre algoritmer til at hjælpe virksomheder med at skabe bedre modeller. Jeg tror, ​​at web3 bare er den naturlige forlængelse af det. Vi mangler endnu at se web3-klassen, der virkelig begynder at dominere. Jeg tror, ​​i sidste ende, de kommer til at sidde på toppen af ​​web2-virksomhederne. På et tidspunkt vil overgange også ske langsomt, og det, vi sandsynligvis vil have, er et mere interessentdrevet samfund. Jeg tror, ​​det er slutresultatet med web3.

Når man ser på web2, ser man på den måde, hvorpå web2 forplantede udviklerfællesskaberne og udviklernetværkene. De deltog ikke nødvendigvis alle i fordelene ved at udvikle bestemte sprog eller visse programmeringssprog eller dotnet-rammerne. Nogle af dem mislykkedes, og de blev ikke belønnet for deres udvikling. Jeg tror, ​​at web3 på en måde fanger det, og det er slutmålet. Det er den mest sømløse overgang af fordelene fra økonomisk overskud, der genereres, som overføres til hele samfundet, inklusive udviklere, interessenter og brugere. Det er det næste lag på web2.

Jeg tror på, at der vil være nogle web2-virksomheder, der vil komme igennem, som langsomt begynder at lære, at det ikke nødvendigvis er i deres bedste interesse, fordi de er vant til en centraliseret model; de er vant til at opnå fuld økonomisk overskud. Og nu bliver det en anden model. Men for at de skal overleve, bliver de tvunget til det.

Når du har udviklere, der nu har muligheden for at sige: “Okay, jeg kan udvikle på denne ramme, der indgår i en centraliseret forretningsmodel, og jeg kan potentielt tjene nogle penge på det,” eller “jeg kan gå ind i en web3-protokol og udvikle på det og deltage i hver vækst,” de vil naturligvis vælge det sidste. Og hvis web2-virksomhederne så begynder at indse, at de ikke vil have den nødvendige kritiske masse i udviklere, tror jeg, at det er på det tidspunkt, de vil begynde at lave det skift, fordi de vil indse, at de ikke kan konkurrere.