Mozilla investerer $30 millioner i Open-Source AI-startup, der eksisterer uden for Big Tech

Følgende artikel hjælper dig med: Mozilla investerer $30 millioner i Open-Source AI-startup, der eksisterer uden for Big Tech

Mozilla investerer $30 millioner i Open-Source AI-startup, der eksisterer uden for Big Tech

Mozilla Foundation, firmaet bag Firefox-browseren, har annonceret en investering på 30 millioner dollars i sin nye startup, Mozilla.ai. Dette sker efter, at Mark Surman, administrerende direktør for Mozilla Foundation, i november sidste år meddelte, at virksomheden vil lancere Mozilla Ventures med en indledende $35 millioner i begyndelsen af ​​2023.

Med Mozilla.ai ønsker virksomheden at bygge et troværdigt og uafhængigt open source AI-økosystem uden for storteknologi og akademisk verden. Mens AI-dille fortsætter, skrev Surman i en blogindlæg at AI kun kan berige folks liv, hvis teknologien prioriterer gennemsigtighed og ansvarlighed og sætter menneskelig handlekraft og brugerinteresser i centrum.

Han kaldte “store teknologi- og cloud-virksomheder med mest magt og indflydelse,” og sagde, at Mozilla ikke ser dem afprøve nye tilgange til revision og finde ud af, hvordan man opbygger ’tillid’ til AI i den virkelige verden. I stedet konsoliderer de deres kontrol over markedet.

Surman sagde, at visionen for Mozilla.ai er at gøre det nemt at udvikle pålidelige AI-produkter. Startup’et vil ansætte ligesindede grundlæggere, udviklere, videnskabsmænd, produktledere og bygherrer til at samle og skabe et uafhængigt, decentraliseret og troværdigt AI-økosystem, der fungerer som en modsætning til status quo.

“AI-bøjepunktet, som vi befinder os i lige nu, giver en reel mulighed for at bygge teknologi med andre værdier, nye incitamenter og en bedre ejerskabsmodel,”

Surman skrev.

Mozilla.ai vil blive ledet af administrerende direktør Moez Draief, som kom til virksomheden i januar fra Capgemini Invent, hvor han ledede videnskabelige aktiviteter inden for Machine Learning (NLP, Computer Vision, Ethical AI, Reinforcement Learning, Causal Inference), 5G, Quantum Computing , Complex Systems som global chefforsker. Før det var han forsker hos Microsoft, professor i intelligente systemer ved Imperial College London i næsten et årti og leder af AI-fonde hos Huawei i fire år.

🔥 Anbefalede:  15 Halloween-udstillingsidéer til små virksomheder

Harvards Karim Lakhani, Credos Navrina Singh og Surman vil sidde i Mozilla.ai’s første bestyrelse.

Startup’ens indledende fokus vil være på at bygge værktøjer, der “gør generativ AI sikrere og mere gennemsigtig” såvel som “folk-centrerede anbefalingssystemer, der ikke misinformerer eller underminerer vores velbefindende.”

Selvom der i øjeblikket ikke er nogen detaljer om, hvad disse værktøjer specifikt er, vil Mozilla dele mere om, hvad de bygger i de kommende måneder. Virksomheden vil også annoncere yderligere initiativer, partnere og arrangementer, hvor folk kan blive involveret senere i år.

Læs mere: