Mød Kenny Schachter, kunstinsider og NFT-korsfarer

Følgende artikel hjælper dig med: Mød Kenny Schachter, kunstinsider og NFT-korsfarer

Schachter og kammeraten Kevin Muster viser deres NFTism-tatoveringer frem i Zürich. Via kunstnerens Instagram.

Kunstner, forfatter, samler og kurator – Kenny Schachter er blevet kaldt mange ting, siden han forlod Long Island, studerede jura og fik sine fødder våde i kunstverdenen for tredive år siden. Alene de sidste seks måneder sagde Sotheby’s: “Schachter er kunstverdenens enfant terrible”, og ARTNews kaldte ham “noget af en gadfly i kunstverdenen.” Nu kender en række mennesker Schachter som en NFT-korsfarer, komplet med en tatovering på armen, hvor der står “NFT-isme.”

I mere end tredive år har han kurateret samtidskunstudstillinger på tværs af gallerier og udstillinger samt undervist i kunsthistorie og økonomi på skoler som University of Zürich og SVA. Den NYC-baserede personlighed er dog bedst kendt for sine udgivelseskreditter – han har en berømt klumme, der rapporterer kunstmarkedsnyheder for Artnet, kendt for sin åbenhed og skærende humor. Schachter har berømt udelukket anonyme auktionsbydere og dårlige skuespillere som den tidligere ven og svigagtige kunsthandler Inigo Philbrick, hvilket nogle gange endda udløste IRL-konfrontationer.

Han lavede selv coveret af New York Times Magazine i september 1996, hovedpersonen i en artikel om “Gør-det-selv” kunsthandlere, der bryder formen og kuraterer deres egne shows i tomme rum i downtown Manhattan. Folk er hurtige til at kalde Schachter den samme type navne, som de kritiserer ham for at kalde andre, men i lang tid glemte folk, at han først og fremmest kaldte sig selv kunstner.

NYT-stykket fra 1996 bemærker: “Meget af den kunst, som Schachter foretrækker, er karakteriseret ved en slags svedig intensitet; ligesom hans eget værk, der spænder fra lyd- og videokunst til computermanipulerede fotografier, beskæftiger det sig ofte med forgængelighed, død og forfald. Han sporer denne affinitet til det år, han var 13, da han så sin mor dø af en hjernesvulst.”

🔥 Anbefalede:  Boost din finjusterende ydeevne med TPGM – Mod AI

Nu har Schachter fået et nyt beat. Han er uddannet fra gadfly til guru og organiserer NFT-udstillinger for institutioner som Galerie Nagel Draxler, mens han holder foredrag på kunstmesser og universiteter rundt om i verden. Metaverse Post indhentede jetsetteren for et beat mellem ryg-til-ryg taleopdragelser for at lære mere om hans koordinater på vejen fra reporter til skaberen.

Ifølge en artikel fra Observatør sidste sommer startede det hele for Schachter i september 2020. “Jeg fandt ud af fra en fælles ven, der kom fra kryptosektoren, hun informerede mig først om NFT’er,” sagde Schachter i det stykke. “Jeg forstod det ikke helt, jeg forstod det ikke delvist, udover det faktum, at hun sagde, at det var en måde for digitale kunstnere at formidle deres arbejde i kommercielle strømme af handel. Og det forstod jeg.”

Schachter prøvede at uploade sit eget kunstværk til NFT-platformen NiftyGateway. Hans første store hit kom, da han solgte et par stykker for 4.000 $ i december 2020. Kunstneren indrømmede dog over for Metaverse Post, at “i NFT-tid betragtes det som evigheder siden.” Muligheden åbnede hans øjne, men kun for praktiske fordele. Schachter kaldte sin præ-NFT-kunstpraksis for “ukendelig [from] min kunstpraksis poster NFT’er – primært videoer og computergenererede billeder så langt tilbage som i begyndelsen af ​​1990’erne.” Han foretog ingen justeringer og udtalte “hvad jeg end arbejdede på i opdagelsesøjeblikket.” Som Schachter sagde, “kunst er lig med kunst.”

“Banen er upåvirket,” fortsatte han. “Jeg laver, hvad jeg laver, uanset at et nyfundet digitalt marked er opstået for sent; den eneste forskel er, at jeg har været i stand til at sælge min kunst i løbet af de sidste to år for første gang i mere end tre årtiers forsøg.” Faktisk har NFT’er ikke ændret hans tankegang om kunst meget overhovedet, “Selv om digital kunst og videoer endelig er på linje med at få paritet med maleri, som har været længe undervejs.”

🔥 Anbefalede:  De største cyberkriminelle på internettet er nu rettet mod Macs

I samtale med Observer sidste sommer sagde Schachter: “Hvis der var en helt ny generation af købere, der aldrig havde købt kunst før, som præsenterede sig på et digitalt superfad, ville man tro, at de ville skumme om munden og fortære den, og det gjorde bare folk så surt! Argumenterne og kampene eskalerede bare, indtil du ved, jeg stadig får trusler om folk, der forsøger at slå mig op om natten, bare for at forsvare NFT’er.”

Andre artikler siden har forsøgt at forstå, hvad Schachter virkelig vil. I det stykke omkring hans præsentation på den fornemme Independent Art Fair i SoHo under NYC Art Week i maj, spekulerede ArtNews på, om det var penge, før han besluttede sig for opmærksomhed. Hør nu – der søges opmærksomhed for at fylde det gudformede hul i ens hjerte, og der søges opmærksomhed som en ressource. En platform. Schachters mission ligner mere sidstnævnte. Hans arbejde har substans at dele.

Han citerede to yndlingsværker indtil videre: “jeg tokenized min bedstemor blanche,” præger et billede, der gør netop det for at “fremhæve tilgængeligheden og manglen på adgangsbarrierer for kreative at komme ind i kampen.” Han citerede også “At spise boblen,” en video NFT, hvor Schachter “fortsatte med at spise et dusin tulipaner for at illustrere det faktum, at næsten 500 år efter tulipanvanviddet i midten af ​​det 17. århundrede, værdsætter vi stadig tulipaner. Ganske vist ikke så meget som en grand chalet,” sagde han. “Bobler er generelt undvigende, selvom lommer af alt for dyre aktiver altid vil bestå.”

Schachter leverede også en super effektfuld pointe ved en NFT-fokuseret paneldebat med Erik Calderon fra Art Blocks på EXPO-kunstmessen i Chicago i april. Der bemærkede Schachter, hvor meget kunst i denne verden forbliver skjult, gemt i de mørke fordybninger af rige folks private samlinger. I det mindste med NFT’er kan offentligheden stadig nyde kunstværker efter deres erhvervelse. SuperRares åbningsudstilling på deres SoHo pop up bød for eksempel på alle værker, der allerede har været ejet. Gennem denne linse er det svært at bruge opmærksomhed, som om det var et beskidt ord.

🔥 Anbefalede:  EU's antitrustchef Vestager advarer om reguleringskontrol af Metaverse og AI

“Jeg tror, ​​folk stadig elsker at hade på NFT’er; det er alt andet end en international sport,” sagde Schachter til Metaverse Post. “Med undtagelse af mærker og spekulanter, der ser muligheder i dem der bakker.”

Hvad er det næste for denne mand på farten? “Jeg har lige underskrevet en bogkontrakt med Rowman og Littlefield om at være medforfatter til en NFT-bog sammen med renæssanceforskeren Noah Charney, bidraget med et essay til et katalog for Palazzo Strozzi-museet i Firenze og er med i en endelig historie om NFT-kunst, der skal være udgivet af Taschen,” sagde Schachter. Du bør også tjekke dette utrolige Metaverse-digt, han skrev på IG.

Hvad mere er, er Schachter på arbejde med at kuratere en “op til minut NFT-kunstundersøgelsesudstilling” i Sydney, Australien, til september og forbereder sig til at holde en tale på NFT.NYC i næste uge. “Jeg har en overraskelse i ærmet, følg med,” drillede Schachter. Det kan enhver sige. Han er en, du skal tro på.

Læs relaterede indlæg: