Microsoft-forskere foreslår at kombinere ChatGPT og 15 andre AI-modeller

Følgende artikel hjælper dig med: Microsoft-forskere foreslår at kombinere ChatGPT og 15 andre AI-modeller

Ifølge de seneste rapporter, Microsoft-forskere har foreslået at kombinere chatbot teknologi med andre AI-modeller for at skabe, hvad de kalder en “universel assistent.” Håbet er, at denne assistent vil være i stand til at håndtere en række opgaver, herunder men ikke begrænset til opgaver, der kræver naturlig sprogbehandling, billedgenkendelse og endda flertrinsprocesser.

Microsoft-forskere foreslår at kombinere ChatGPT og 15 andre AI-modeller

Hvis forskerholdet har haft succes med deres bestræbelser, kan chatbot-teknologien, som de i øjeblikket arbejder på – som er kendt som ChatGPT – potentielt bruges i en lang række forskellige indstillinger, herunder kundeservice, sundhedspleje og endda uddannelse. Og måske vigtigst af alt, ville det give brugerne mulighed for at interagere med chatbotten endnu mere naturligt.

Forskere kombinerede ChatGPT med Visual Foundation Models, såsom Visual Transformers eller Stable Diffusion, så chatbotten kunne forstå og generere billeder og ikke kun tekst. Under motorhjelmen er mere end 15 forskellige modeller og opgaver (“værktøjer”) blevet kombineret, og de giver brugeren mulighed for at interagere med ChatGPT ved at:

  • afsendelse og modtagelse af ikke kun tekstbeskeder, men også billeder;
  • at levere komplekse visuelle spørgsmål eller redigeringsinstruktioner, der kræver, at flere AI-modeller fungerer sammen med flere trin;
  • give feedback og anmode om rettelser.

Et af forskerholdets primære mål er at gøre ChatGPT mere “menneskelignende”. For at gøre dette arbejder de på at gøre chatbotten mere kommunikativ og interaktiv. Derudover arbejder de på at gøre chatbotten mere dygtig til at håndtere komplekse opgaver, der kræver flere trin.

Interessant nok undersøger forskerholdet også muligheden for at bruge ChatGPT til at styre andre AI-modeller. Dette ville give chatbotten mulighed for at fungere som en “universel assistent”, der kunne håndtere en række opgaver, herunder opgaver, der kræver naturlig sprogbehandling, billedgenkendelse og endda flertrinsprocesser.

🔥 Anbefalede:  Sådan bruger du ChatGPT til at skrive en bog: Fordele og ulemper ved at bruge AI til at skabe

Der udføres ingen ekstra træning; alle opgaver udføres ved hjælp af prompts, som er tekstkommandoer, som enten folk har udviklet og indlæst i ChatGPT eller ChatGPT oprettet og indlæst i andre modeller (det vil sige, at det på en måde styrer dem).

Det samme StableDiffusion eller ControlNet downloades og bruges lokalt til alle billedmodeller, og ChatGPT rykker som svar på en API. Som et resultat kan du oprette en chatbot på din computer og modtage instruktioner fra en tekstneuron. Men kort efter den første offentlige udgivelse af ChatGPT’s rival, vil du være i stand til at fuldføre hele processen lokalt.

Læs flere relaterede emner: