Metaverse er en hackers legeplads; cyberkriminelle retter blikket mod virtuelle verdener, rapporterer Experian

Følgende artikel hjælper dig med: Metaverse er en hackers legeplads; cyberkriminelle retter blikket mod virtuelle verdener, rapporterer Experian

metavers cyberkriminalitet

“Klar eller ej, metaverset er her – og det er en hackers legeplads,” skrev Experian i den nyligt udgivne 10. årlige databrudsindustriprognose for 2023.

Da cyberkriminelle også er på udkig efter innovation, retter de sig nu mod metaverset. Hackere stjal så meget som 1,97 milliarder dollars i kryptovaluta alene i første halvdel af 2022. I 2023 går de efter metaverset.

VR- og AR-enheder indsamler personlige oplysninger og brugerdata, hvilket øger risikoen for databrud og potentielle angreb. Manglen på regler i metaversen tilføjer også risici for brugerne.

Experian tilføjede, at metaverse gadgets, såsom VR-headset og AR-briller, indsamler information om brugernes vaner, præferencer og bevægelser. Enhederne kan også optage brugerens udseende, og hvordan de lyder. Kombination af data med personligt identificerbare oplysninger øger således effekten af ​​potentielle hacks. “Avatarer i metaverset er måske ikke de mennesker, de vil have dig til at tro, de er,” advarede Experian brugere.

“Arkose Labs, en online kontosikkerheds- og svindelforebyggelsesvirksomhed, rapporterede, at metaverse-virksomheder i 2021 stod over for 80 % flere botangreb og 40 % flere menneskelige angreb end andre virksomheder.”

stod der i rapporten.

NFT’er er ofte en del af den metaverse økonomi og er også alvorligt målrettet af cyberkriminelle. Gennem salg af falske NFT’er eller hacking af NFT-punge kan kriminelle få adgang til brugernes midler og data. Ifølge data fra Elliptic stjal hackere på et år $100 millioner NFT’er.

Experian advarer enkeltpersoner og virksomheder om at fortsætte med forsigtighed i metaverset og huske, at sikkerhedsreglerne for web 2.0 gælder i de fordybende virtuelle verdener af web 3.0.

🔥 Anbefalede:  Emirates går all in, da flyselskabet begynder at acceptere Bitcoin, lancere NFT'er og gå ind i Metaverse

AI-drevet cyberkriminalitet vil også være mere almindelig i 2023

AI bliver mere almindeligt i forskellige brancher, herunder sundhedspleje og detailhandel. Efterhånden som brugen af ​​teknologi vokser, vil 2023 også opleve en stigning i AI-cyberangreb.

Kunstig intelligens løser problemer, der normalt kræver menneskelig intelligens; AI efterligner den menneskelige hjerne og letter eller overtager det arbejde, som traditionelt udføres af mennesker. Så meget som teknologi forbedrer den daglige drift, finder teknologikyndige hackere måder at skabe AI-drevne cyberangreb på.

Cyberkriminelle bruger kunstig intelligens til at skabe realistiske phishing-e-mails og lyd- eller videofiler, der er nemme at tro på. Andre måder at hacke på inkluderer “forøgelse af malware med AI for at snige sig uden om systemer uden at blive opdaget.”

På den anden side bruger virksomheder AI til at opdage brud og forsvare sig mod hacks. AI-baseret cybersikkerhed kan “genkende mønstre og tendenser i data, der kunne indikere et angreb.”

Den deepfake-teknologi “aktiverede et nyt socialt ingeniørangreb.” Rapporten indeholdt også, at deepfakes potentielt vil forårsage globalt kaos. Det kan blive svært at skelne “falske nyheder” fra virkeligheden; misinformation vil blive endnu en krig at kæmpe i 2023.

“Organisationer skal forblive årvågne og et skridt foran dårlige aktører, der er i stand til at bevæbne AI,”

Experian skrev.

Den spirende virtuelle verden vil tage tid at nå mainstream. Dog Gartner prognoser at i 2026 vil 25 % af mennesker tilbringe mindst en time om dagen i metaverset. Mens mennesker og virksomheder vil finde ud af, hvordan de skal løse tingene i metaversen, vil cyberkriminelle lede efter måder at udnytte deres sårbarheder på.

Table of Contents

🔥 Anbefalede:  Binance tilføjer støtte til Bitcoin Ordinals til sin NFT Marketplace; Annoncerer Metaverse Reality Show