Metas planer om et Facebook-smartwatch er muligvis døde

Følgende artikel hjælper dig med: Metas planer om et Facebook-smartwatch er muligvis døde

Meta har angiveligt skrinlagt planerne om at lave et smartwatch med kodenavnet Milan, der ville komme udstyret med to kameraer. Ifølge en Bloomberg-rapport skulle virksomhedens første smartwatch debutere næste år med et prisskilt på $349. Virksomheden har dog nu aflyst planer om masseproduktion, tilsyneladende som en omkostningsbesparende foranstaltning.

Ifølge billeder af prototypen, der blev delt i rapporten, havde Metas smartwatch en squircle-skærm med en flad profil og et guldhus. Det første 5 MP-kamera sad på fronten, placeret i et hak nederst på skærmen. Et kraftigere 12 MP-kamera blev placeret bagpå, der hvilede mod bærerens håndled.

Ifølge rapporten ville dette sekundære kamera have givet brugerne mulighed for at tage billeder, når urhuset var løsnet fra remmene. Bortset fra det sædvanlige sæt fitnesscentrerede funktioner såsom pulsmåling, åndedrætsanalyse og aktivitetsovervågning, kom Metas smartwatch også installeret med apps til Spotify, WhatsApp og Instagram Stories.

Facebook smartwatch prototype” width=”720″ height=”480″ /> Kredit: Bloomberg

Ikke overraskende ville det konserverede smartwatch også have udnyttet nogle af Facebooks økosystemfordele. For eksempel ville det angiveligt lade dig poste fitnesspræstationer på Facebook eller Instagram, direkte fra smartwatchet. En Facebook-konto ville spille den centrale rolle i styringen af ​​al software og app-baserede aktiviteter, men der var ingen dedikeret app-butik i billedet.

Det blev tidligere rapporteret, at Facebook arbejdede på en tilpasset gaffel af Googles Android-baserede smartwatch-operativsystem. Især målrettede Metas nixed smartwatch 18 timers batterilevetid på en enkelt opladning. En af grundene til at annullere projektet var, at det indbyggede kamera forstyrrede EMG (eller elektromyografi), som i øjeblikket er et varmt område for forskning og udvikling hos Facebooks Reality Labs.

🔥 Anbefalede:  Top 10 illustrationsværktøjer, som enhver designer bør bruge til kreative designs

Med Metas egne ord er EMG-teknologien afhængig af “sensorer til at oversætte elektriske motoriske nervesignaler, der bevæger sig gennem håndleddet til hånden, til digitale kommandoer, som du kan bruge til at kontrollere en enheds funktioner.” Meta hævder, at EMG-teknologien kan registrere selv en fingerbevægelse på millimeterniveau, hvilket giver brugerne mulighed for at kontrollere og interagere med virtuelle genstande (sandsynligvis i metaversen) ved hjælp af håndledsbårne enheder.

Kredit: Bloomberg

Meta har allerede givet et glimt af prototype-enheder, der anvender EMG-teknologien til at lade brugere styre en AR-overlejring af et skrivebord, skrive på et virtuelt tastatur og endda skyde en pil fra en virtuel bue. Selvom smartwatch-projektet er blevet aflyst, vil erfaringerne fra det blive brugt i andre håndledsbårne enheder, der i øjeblikket er under udvikling. Desuden har Meta efter sigende udarbejdet planer for flere smartwatches i løbet af de næste par år, så dette kan kun være et indledende hikke.

Interessant nok forestillede et Apple-patent, der blev afsløret for nylig, også et smartwatch med flere måder at udstyre det med et kamera på. En af metoderne involverede montering af en kamerasensor på den nederste del, svarende til Metas egen idé, men placeret i et aftageligt modul. Selvom ideen om et kamera på smartwatches kan lyde invasiv fra et privatlivsperspektiv, kan det bare være, hvor fremtiden for wearables er på vej hen.