Meta til at erstatte Facebook-nyhedsredaktører med AI-algoritmer

Følgende artikel hjælper dig med: Meta til at erstatte Facebook-nyhedsredaktører med AI-algoritmer

Facebook har været meget i nyhederne på det seneste, og ikke altid af de rigtige årsager. En af de seneste kontroverser er Metas beslutning om at erstatte nyhedsredaktører med AI-algoritmer. Selvom dette kan spare virksomheden penge på kort sigt, vil det sandsynligvis have en negativ indvirkning på kvaliteten af ​​nyheder, der deles på platformen.

Denne påstand bestrides af mange i nyhedsbranchen, som tror, ​​at internetgigantens tilsyneladende manglende interesse for nyheder skyldes et ønske om at undgå at betale indholdsudbydere for deres arbejde. Sidste år godkendte Australien en regel, der grundlæggende fik Meta og Google til at betale for nyheder, og lignende lovgivning er på nippet til at blive vedtaget i Canada, Storbritannien og USA.

Facebooks beslutning om at erstatte nyhedsredaktører med AI kan være dårligt for erhvervslivet

Kritikere har hævdet, at dette skridt vil gøre det sværere for enkeltpersoner at stole på de nyheder, de ser på Facebook. Der er også en bekymring for, at dette kan føre til en yderligere spredning af falske nyheder. Facebook har dog forsvaret sin beslutning med at argumentere for, at AI-algoritmerne vil være mere upartiske end menneskelige redaktører.

Siden den britiske nyhedsfane debuterede i januar 2021, er den blevet udvalgt af et hold på omkring 15 journalister, hvoraf mange er uafhængige kontrahenter.

Facebook planlægger at stoppe med at kurere UK News-fanen på Facebook og gøre den til et fuldautomatisk produkt. Tiltaget kommer, da Facebook planlægger at reducere sin afhængighed af menneskelige redaktører og i stedet fokusere på algoritmebaseret indhold. Ændringen vil betyde, at fanen UK News ikke længere vil blive håndplukket af Facebook-redaktører, men i stedet vil blive genereret udelukkende af algoritmer. Denne ændring udrulles i de kommende uger.

🔥 Anbefalede:  Den essentielle vejledning til hurtig levering til e-handelsbutikker

Facebook siger, at flytningen vil give den mulighed for at skalere fanen Nyheder mere effektivt og give brugerne mere relevant indhold.

Facebook vil fyre 15 personer, der har kurateret denne nyhed.

Valget om at stoppe manuelt kuratere den britiske Facebook-nyhedsside giver troværdighed til ideen om, at Meta bliver mindre interesseret i nyheder.

Kun tiden vil vise, om denne beslutning vil betale sig. I mellemtiden vil vi holde øje med situationen og opdatere denne blog med enhver ny udvikling.

  • I USA introducerede Meta fanen Facebook News for første gang i 2019; deltagende nyhedsudgivere kompenseres for deres materiale.
  • I løbet af sommeren meddelte internetgiganten amerikanske udgivere, at deres treårige kontrakter, hvoraf den største efter sigende blev vurderet til 20 millioner dollars eller mere årligt, ikke ville blive forlænget.
  • Fanen Facebook News i Storbritannien kan blive afbrudt af Meta i 2024, når dens treårige kontrakter med udgivere udløber.
  • På et tidspunkt, hvor Meta forsøger at genfokusere Facebooks opmærksomhed væk fra nyheder og mod video i kort formhar virksomheden besluttet at trække investeringen tilbage fra projektet.

Læs nyhederne herunder: