Meta opretter produktteam med fokus på generativ AI; Elon Musk samler team for at opbygge ChatGPT-rival

Følgende artikel hjælper dig med: Meta opretter produktteam med fokus på generativ AI; Elon Musk samler team for at opbygge ChatGPT-rival

Mark Zuckerberg meddelte i en Facebook opslag på mandag, at Meta opretter en ny produktgruppe med fokus på generativ AI.

Den nye produktgruppe vil samle en række teams, der arbejder med generativ AI på tværs af virksomheden, med det mål at opbygge “dejlige oplevelser” omkring teknologien på tværs af alle Metas forskellige produkter.

På kort sigt vil gruppen fokusere på at opbygge “kreative og udtryksfulde værktøjer”, mens de på længere sigt vil arbejde på at udvikle “AI-personas”, der kan hjælpe folk på en række forskellige måder. Holdet vil udforske oplevelser med tekst, såsom chat i WhatsApp og Messenger, med billeder, såsom kreative Instagram-filtre og annonceformater, og med video- og multimodale oplevelser.

Ifølge Axiosvil det nye produktteam rapportere til Chief Product Officer for Meta Chris Cox og vil blive ledet af Ahmad Al-Dahle, Metas VP for AI, ML & Core Tech, som tilbragte 16 år hos Apple, før han kom til Meta i april 2020.

“Vi har en masse grundlæggende arbejde at gøre, før vi kommer til de virkelig futuristiske oplevelser, men jeg er spændt på alle de nye ting, vi vil bygge undervejs,” skrev Zuckerberg i sin erklæring.

Annonceringen kommer, da Meta fortsætter med at udvide sit fokus ud over sociale netværk og til en bred vifte af nye områder, herunder virtual og augmented reality, e-handel, metaverse, NFT og nu generativ AI. Det er klart, at Meta også realiserede generativ AI, som bruger maskinlæringsalgoritmer til at skabe nyt indhold såsom tekst, billeder, videoer og endda musik, har potentialet til at revolutionere en bred vifte af industrier, fra underholdning og reklame til sundhedspleje og uddannelse.

🔥 Anbefalede:  11 Eksempler på e-mailhilsen

Med sit store udvalg af brugerdata og dybe lommer er Meta godt positioneret til at konkurrere på dette nye område, og oprettelsen af ​​denne nye produktgruppe antyder, at virksomheden er seriøs med at gøre generativ AI til en vigtig del af sin fremtidige strategi. Men virksomhedens to AI chatbots, Galactica og Blenderbot, der blev lanceret sidste år, modtog negativ feedback for deres præstationer. Meta satte Galacticas offentlige demo på pause tre dage efter, at den var blevet afsløret.

I sidste uge introducerede Meta en ny stor sprogmodel kaldet LLaMa (Large Language Model Meta AI) for at støtte AI-forskere.

Efterhånden som flere teknologigiganter udforsker muligheder inden for generativ kunstig intelligens, samler Elon Musk efter sigende et team for at bygge en ChatGPT-rival pr. Oplysningerne. Ifølge kilder, der er bekendt med sagen, har Musk rekrutteret Igor Babuschkin, en tidligere OpenAI-medarbejder og tidligere seniorforskningsingeniør ved Googles AI-forskningslaboratorium, DeepMind.

Musk stiftede OpenAI sammen med CEO Sam Altman i 2015 som en non-profit og forlod selskabets bestyrelse i 2018. Han har for nylig kritiseret OpenAI for at blive “en lukket kilde-virksomhed med maksimal profit, der effektivt kontrolleres af Microsoft.”

Læs mere: