Meta køber det smarte brillefirma Luxexcel for at styrke sin fremtid i AR

Følgende artikel hjælper dig med: Meta køber det smarte brillefirma Luxexcel for at styrke sin fremtid i AR

meta LuxexcelKilde: Luxexcel

Meta har erhvervet det smarte brillefirma Luxexcel, som vil komme til nytte for Metas adoption af augmented reality og skabelsen af ​​sine første AR-briller. Det er uvist, hvor meget Meta betalte for at købe virksomheden.

Luxexcel blev grundlagt i 2009 med hovedkvarter i Holland. Først fokuserede virksomheden på 3D-printlinser til industriel optik, bilindustrien og luftfartsindustrien. Nu laver 3D-printerfirmaet receptpligtige linser til brillemarkedet og skaber komplekse glaslinser til AR-optik.

I 2020 gik Luxexcel ind på markedet for smarte briller ved at kombinere 3D-printede receptlinser med teknologi. Et år senere gik virksomheden sammen med det britiske bølgelederfirma WaveOptics, som til sidst blev opkøbt af Snapchats moderselskab Snap.

I september 2021, Meta afsløret Ray-Ban Stories smarte briller, der kan tage billeder og tage videoer, eller foretage håndfri, stemmestyrede opkald ved hjælp af Meta-apps, såsom WhatsApp og Messenger.

Rygter sige at Meta måske lancerer sine første AR-briller i 2026. Luxexcel kunne levere de linser, der kræves til brillerne, som muligvis er mere omkostningseffektive end andre løsninger. Ved at opkøbe Luxexcel ønsker Meta at sikre sin position på det hastigt voksende AR-marked.

“Dette fortsætter en tendens til, at virksomheders giganter som Meta, Apple, Google og andre, inklusive Snap og Vuzix, opkøber forsyningskæden for AR-komponenter. Denne opkøb af nystartede teknologier vil sandsynligvis hindre den langsigtede udvikling af AR-markedet.”

sagde branchens observatør, Karl Guttag.

Meta står i øjeblikket over for en retssag fra FTC, som forsøger at forhindre Meta i at købe VR-fitness-appen “Indenfor.” Føderale regulatorer hævder, at Meta monopoliserer VR-industrien og forsøger at købe sin dominans i metaverset.

🔥 Anbefalede:  Ethereum skifter med succes sit Ropsten Test Network til bevis på indsats