Mennesker kan ødelægge sig selv ved at åbne denne AI Pandoras æske

Følgende artikel hjælper dig med: Mennesker kan ødelægge sig selv ved at åbne denne AI Pandoras æske

Dette er ikke Homo Sapiens’ mission, men vi kan ødelægge os selv som art ved at åbne denne AI Pandoras æske.
Den intellektuelle revolution præget af ChatGPTs triumf er ikke bare endnu en teknologisk revolution. Dette er en triade af synergistisk sublime revolutioner: teknologiske, tekno-humanitære og socio-politiske revolutioner på én flaske.
Derfor er deres vurderinger af udsigterne for den intellektuelle revolution og dens indvirkning på samfundet for snævert specialiserede og giver os derfor ikke mulighed for at se en stereoskopisk billede af, hvad der sker.

For at tage et omfattende kig på, hvad der sker, er det værd at lytte til, hvad der bliver sagt om, hvad der sker, ikke kun af eksperter i AI, men også af intellektuelle fra områderne filosofi, historie og innovation.

For eksempel er her tre friske synspunkter fra sådanne intellektuelle, som vi vil anbefale at lytte til.

  • Nick Bostrom, professor ved University of Oxford og direktør for Future of Humanity Institute.
  • Neil Ferguson, en historiker, forfatter og journalist; en professor ved Harvard; og en Senior Fellow ved Oxford og Stanford Universiteter.
  • Steve Blank, en velkendt amerikansk iværksætter, venturekapitalist og innovationsspecialist, der kaldes “Gudfaderen til Silicon Valley.”

Nick Bostrom betragter det, der sker, for at være bevis på den forestående optræden på planeten af ​​den første generelle intelligens, der vil være klogere end mennesker. Han betragter dette som menneskehedens mission – den vigtigste ting i hele dens historie. Men den kolossale betydning af denne mission er forbundet med et enormt ansvar og eksistentiel risiko for menneskeheden.

🔥 Anbefalede:  Brug disse 7 værktøjer til at gøre Link Building til et stykke kage

Neil Ferguson skriver, at rumvæsener er landet, og vi skabte dem selv. De mest forfærdelige konsekvenser af dette ses slet ikke i det faktum, at GPT-5 “beslutter” at udslette os fra jordens overflade. Snarere er risikoen, at vi vil rive os selv fra hinanden som art ved at bruge store sprogmodeller til uværdige og uhyggelige formål. “Vi er allerede på vej til Raskolnikovs mareridt i slutningen af ​​”Forbrydelse og straf”, hvor menneskeheden kollektivt går amok og glider ind i intern slagtning.”

Steve Blank hedder ChatGPT Pandoras æske. Han mener, at folk leger med ilden ved at lære stadig stærkere sprogmodeller. At vi tog meget, meget fejl i at tro, at vi kun udviklede nye automatiseringsværktøjer. Vi er nu vidne til, hvordan den massive introduktion af GPT-4 og de ventede modeller “vil have samme indvirkning på samfundet som den kombinerede indvirkning, som fremkomsten af ​​sprængstoffer, massekommunikation, computere, genomredigering og atomvåben har haft på menneskeheden. når de tages sammen.

Læs flere relaterede artikler: