Marketingkoncepter for luksusvareindustrien

Følgende artikel hjælper dig med: Marketingkoncepter for luksusvareindustrien

Luksusvarer defineres som genstande, der ikke er vigtige for overlevelse, men som anses for yderst ønskværdige i en kultur eller et samfund. Efterspørgslen efter sådanne varer stiger med en stigning i den personlige indkomst. Stigningen i salget af luksusvarer er direkte proportional med den procentvise stigning i indkomsten.

På grund af deres høje værdi er det den velhavende elite i samfundet, der er uforholdsmæssige købere. Et sådant køb af luksusvarer kan også betragtes som et iøjnefaldende forbrug, da det kunne være et forsøg på at fremvise personlig rigdom.

Det globale marked for luksusvarer nåede en kæmpe værdi på 331,6 milliarder USD i år 2022. Hovedårsagen bag denne vækst var forbedret levestandard og stigende disponible forbrugerindkomster, hovedsageligt i vækstøkonomier. Stigende markedspenetration af luksusvarer forventes at være en katalysator for, at luksusvareindustrien vokser med en CAGR på 4,4 % for at nå en global værdiansættelse på USD 429,36 milliarder i år 2028. De dominerende drivkræfter bag denne vækst er globalisering, konsolidering, og diversificering.

Begrebet markedsføring inden for luksusindustrien
Karakteristika ved luksusmarkedsføring
Eksempler på markedsføring af luksusmærker
Konklusion

Begrebet markedsføring inden for luksusindustrien

Et luksusmærke bygger sin forbrugerappel gennem budskaber om kvalitet, afstamning, status og smag. Dette gøres gennem visuelle ikoner som karakteristiske logoer, monogrammer, mønstre og billeder. Dens markedsføringsstrategi omfatter ofte den følelsesmæssige tilfredsstillelse ved at eje et stykke kunst og historie. Det sigter mod at skabe den højeste mærkeværdi ved at udnytte flere mærkeelementer som arv, oprindelsesland, håndværk, mangel på produkter, en følelse af mystik og en liste over prestigefyldte kunder. En rapport fra McKinsey siger, at næsten 50 % af beslutningerne om køb af luksusvarer er påvirket af, hvad forbrugerne hører og ser online.

🔥 Anbefalede:  Top 9 grundlæggende inbound marketing-strategier at lære i 2022

Karakteristika ved luksusmarkedsføring

Luksusmarkedsføring er sin egen niche på grund af sin nicheklientel. Denne type markedsføring er centreret omkring erfaring, stamtavle, påtegninger og opretholdelse af en opfattet værdi. Derfor er marketingkampagner omkring luksusmærker i en anden liga end varer med masseappel. Der er nogle nøglekarakteristika, der former luksusmarkedsføring.

At skabe en oplevelse

At tillade en kunde at føle og opleve produktet udgør det første væsentlige skridt i luksusmarkedsføring. Dette skaber en unik fordybende oplevelse for kunden. Det fremhæver følelserne bag skabelsen af ​​produktet og dets historie, hvilket skaber et behov hos den potentielle kunde for at være en værdifuld del af denne historie.

Skaber eksklusivitet

Et nøgleelement, der anses for vigtigt inden for rammerne af luksusmarkedsføring, er bevilling eksklusivitet til produktet. Dette kan gøres på forskellige niveauer og i forskellige former for at fastholde kundens ønske gennem undtagelse. Dette betyder, at reklamestrategien og de kommercielle planer kan omfatte at hengive sig til et begrænset produktrepertoire, oprette begrænsede oplag, ventelister og mange flere. Ideen er at indprente en følelse af at have eksklusiv adgang til produktet sammen med aspiration.

Oprettelse af en visuel identitet

Mange verdensberømte luksusmærker forstår vigtigheden af ​​at skabe brandsucces gennem deres visuelle identitet. Til dette formål skaber de unikke logoer med skrifttyper, der på ekspert vis fanger mærkets værdier, personlighed og aura. Den måde, mærket fremvises på, fremhæver de samme luksusmarkedsføringskoncepter af følelser, æstetik og eksklusivitet.

Håndtering af brandhistorie

En afgørende faktor for luksusmarkedsføring er godkendelsen af ​​mærkets historie. Dette viser mærkestolthed og fremhæver ideologien bag brandets eksistens. Det formidler også værdien af ​​at besidde brandproduktet og spiller således en vigtig rolle i markedsføringen.

Optimering af SEO-indhold

Den digitaliserede handelsverden har gjort det nemt og hurtigt for forbrugerne. Luksusmærker optimerer varemærkets rækkevidde gennem engagerende skrivninger ved hjælp af forskellige søgeord. Folk engagerer sig i indhold, der er inspirerende med den bedste visuelle kvalitet og grafik. Det fremmer bedre produktforståelse og -engagement og styrer også oplevelse i realtid.

🔥 Anbefalede:  Marketing 101 – De fem marketingkoncepter

Påtegninger

Den ideelle placering af produkter, der ser naturlige ud sammen med berømtheder ved begivenheder, er sandsynligvis en af ​​de mest effektive måder at markedsføre luksus på. Andre måder omfatter sponsorater af begivenheder af høj værdi, afhængigt af produktet. Ikke alle disse er nødvendigvis betalte påtegninger. Disse påtegninger hjælper også med at opretholde mærkets opfattede høje værdi.

Eksempler på markedsføring af luksusmærker

LVMH (Moet Hennesey Louis Vuitton) Group

Designteamet hos LVMH Group styrer æstetik og smag frem for design efter det aktuelle ønske. Deres marketingstrategi drejer sig om at dirigere deres målkunde til deres designet produkt. Gruppen har også positioneret sig selv som en tilhænger af stigende talent og har fået en plads til sig selv som protektor for kunsten. Med kreativitet i hjertet sponsorerer den moderne musikartister gennem Louis Vuitton Foundations kunstmuseum. Gennem disse markedsføringsteknikker bevarer brandet eksklusivitet med sin kundekreds gennem erfaring samt skaber en visuel identitet gennem sit protektion, mens det også støtter brandet.

Le Labo parfumer

Le Labo parfumer har bygget et ritual omkring produktkøb. Hver flaske er håndblandet og individuelt tilberedt foran kunden. Karaffeln dateres derefter med kundens navn på. Denne karaf skal derfor opbevares i køleskab i mindst en uge før brug. Dette brands ritual opnår flere ting – det bevarer den opfattede værdi, og det giver også eksklusivitet til hver klient, mens det skaber en oplevelse for dem.

Rolex ure

Mærket er mere end et århundrede gammelt. Denne arv og arv viser sig i hver af dens håndlavede urskiver, som håndsætter og tester hver sten for at levere enestående kvalitet og eksklusivitet til hvert af dets produkter. Rolexs marketingstrategier for at skabe mærkegenkendelse har været i takt med dets innovative lanceringer. Første gang mærket lancerede sit første vand- og støvtætte ur, beviste det sin påstand ved at samarbejde med den britiske svømmer Mercedes Gleitz. Siden da har Rolex associeret sig med historiske begivenheder og beundret datidens personligheder, herunder dybhavsudforskning, golf, Formel 1, tennismesterskaber, hestevæddeløb og adskillige kunst- og kulturbegivenheder. Rolex er det perfekte eksempel på et luksusmærke, der promoverer navnet frem for produktet.

🔥 Anbefalede:  OpenAIs administrerende direktør udtaler, at uddannelsessystemet bør tilpasse sig ChatGPT, ikke forbyde det

Konklusion

Luksus brand marketing handler om at skabe et image og mystik omkring et bestemt produkt. På grund af luksusmarkedsforbrugerens demografi bliver det bydende nødvendigt for luksusmærker at positionere sig selv på en måde, der er eksklusiv, mystisk og håbefuld på samme tid.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er nogle få eksempler på luksusvarer?

Nedenfor nævnt er en liste over nogle få luksusvarer:

 • Louis Vuitton
 • Gucci
 • Prada
 • Rolex
 • Dior
 • Kanal

Hvad er kendetegnene ved Luxury Marketing?

Karakteristikaene ved Luxury Marketing er anført nedenfor:

 • At skabe en oplevelse
 • Skaber eksklusivitet
 • Oprettelse af en visuel identitet
 • Håndtering af en brandhistorie
 • Optimering af SEO-indhold
 • Påtegninger