Mark Zuckerberg afslører nye Meta-prototype-headset

Følgende artikel hjælper dig med: Mark Zuckerberg afslører nye Meta-prototype-headset

Mark Zuckerberg trak låget af Metas langvarige VR-headset-projekt med en ny video med tre enheder med de stemningsfulde kodenavne Butterscotch, Starburst, Holocake 2 og Mirror Lake.

I den korte video talte Meta-grundlæggeren og administrerende direktør om arbejdet udført af forskere i hans virksomheds Reality Labs, og hvordan de er på en mission for at skabe en udvidet virkelighedsoplevelse (XR), der består det, Meta kalder “en visuel Turing-test.” Grundlæggende, hvis headsettet kan narre din hjerne til at tro, at det, det ser, er lige så virkeligt som verden udenfor, har det udført den virtuelle virkelighed, der svarer til en computer, der kommunikerer så overbevisende, at du ikke kan se forskel på den og et andet menneske. Men ifølge Zuckerberg og Reality Labs chefforsker Michael Abrash skal et VR-headset på næste niveau klare fire udfordringer, før det kan klare den visuelle Turing-test:

  1. Den varifokale udfordring eller skiftende fokus i et virtuelt miljø. Kan en bruger hurtigt skifte fra nær til fjern og vil begge øjne registrere ændringen som i den virkelige verden?
  2. Forvrængningsudfordring eller den måde, linser ændrer lys på, når det passerer igennem. Hvis forvrængningen kan minimeres til det punkt, hvor en bruger ikke er klar over, at de er ser gennem linserXR-spillet kommer tættere på ondskabsfuldt realistisk fordybelse.
  3. Udfordringen med nethindeopløsning eller i det væsentlige at fjerne indtrykket af, at du ser noget konstrueret af pixels.
  4. HDR — hvis du nogensinde har set dette på dit telefonkamera og googlet det af nysgerrighed, så ved du, at HDR afgrænser de variationer mellem lys og mørke, som vi oplever i den virkelige verden. Meget få kendte skærme er i stand til at gøre dette. I hvert fald ikke endnu.
🔥 Anbefalede:  Forbedre din online-forretning med nye Zapier-integrationer

Endnu en udfordring kender alle, der nogensinde har brugt selv det mest strømlinede Oculus-headset, og det er at reducere enhedens samlede størrelse og vægt. Med en af ​​enhederne i Zuckerbergs video, Holocake 2, implementerede Meta eksperimentel holografisk optik, der forsøger at reducere headsettets linsebredde og den optiske vejlængde, eller hvor langt øjet sidder fra skærmen. Sammenfoldet optik hjælper med at reducere den vej, lyset skal rejse for at komme til brugerens øjne.

Meta producerede billedet ovenfor for at hjælpe med at illustrere, hvordan det fungerer.

Hvor spændende alt dette er, er Meta klar over, at det alle er prototyper, ingen af ​​dem er hyldeklare. Derudover knyttede Zuckerberg dem ikke nødvendigvis til Project Cambria, som formodes at blive lanceret senere i 2022 – selvom det virker logisk at spekulere i, at Cambria vil inkorporere mange af funktionerne i Holocake, måske som forbedret optik.

Alligevel er dette klart fordoblet igen på Metas bevægelse væk fra “klassiske” sociale medier og ind i VR-riget. Det ville være let at gætte hele dagen på, hvor det kan gå hen baseret på videoer som denne, men i sidste ende bliver vi nødt til at vente lidt længere.

Læs relaterede indlæg: