Lionel Messi’s VC-virksomhedsspilletid går tilbage til Web3-fodboldspilstart Matchdays $21M. seed-runde

Følgende artikel hjælper dig med: Lionel Messi’s VC-virksomhedsspilletid går tilbage til Web3-fodboldspilstart Matchdays $21M. seed-runde

Lionel Messi's VC-virksomhedsspilletid går tilbage til Web3-fodboldspilstart Matchdays $21M. seed-runde

Matchday, en startup, der bygger web3-fodboldspil, har rejst $21 millioner i en seed-runde støttet af Lionel Messis venturekapitalfirma, Play Time. Courtside Ventures, Greylock, HackVC, Capricorn Investment Group og Horizons Ventures deltog også i runden.

Virksomheden skaber afslappede fodboldspil til “5 milliarder fans” med web3-elementer såsom digitale NFT-spillerkort. I november sidste år indgik Matchday et flerårigt partnerskab med FIFA og FIFPRO om spillicenser. Alexia Putellas, den første back-to-back Ballon d’Or Feminin og UEFA Women’s Player of the Year-prisen, sluttede sig til virksomheden som den stiftende globale ambassadør, rådgiver og investor.

Matchdays første titel, “Matchday Squad”, forventes at blive udgivet i Q2 i år. Spillet giver fans mulighed for at konkurrere mod hinanden ved hjælp af spillerkort. Efter tilmelding vil fans modtage et gratis spil med spillerkort for at begynde at opbygge et hold.

“Vi ønsker, at hver stemme tæller, og at hver fan skal have ægte ejerskab,” sagde Matchdays medstifter og Chief Gaming Officer Sebastien de Halleux i en erklæring. “Vores free-to-play-oplevelser er centreret omkring Matchday-spillerkort – med rigtige fodboldspillere – og det fantastiske fællesskab af fodboldfans.”

For at opbygge et publikum til spillet, udgav virksomheden tidligere en Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022™ Edition minispil, gav 2 millioner NFT-spillerkort væk til næsten 600.000 brugere og droppede begrænsede FIFA World Cup Genesis-kort.

Sebastien de Halleux, medstifter og chief gaming officer hos Matchday, var VP for Business Development & Strategic Partnerships hos Electronic Arts. Han var tidligere medstifter og COO af Playfish, en af ​​de største og hurtigst voksende sociale videospilvirksomheder, købt af Electronic Arts i 2009.

🔥 Anbefalede:  10 trin til at sikre e-handelssucces efter køb

Messi har lavet store aftaler på web3-området. Før han foretog en investering i Matchday, sluttede Messi sig til Sorare som investor og brandambassadør. Han har også underskrevet en aftale på $20 millioner for at promovere den digitale fantoken-platform, Socios.

I mellemtiden har fodboldverdenen gjort et skub til web3 for at tjene penge på sportsmemorabilia-boomet. Sorare har indsamlet 680 millioner dollars til en værdi af $4,3 milliarder og har for nylig underskrevet en NFT-partnerskabsaftale med Premier League samt fodboldklubber som La Liga, Bundesligaen og AC Milan.

I november sidste år gik FIFA sammen med Altered State Machine og Upland for at bringe fodbold ind i metaversen.

Læs mere: