Linkin Park får Web3 Video Platform Shibuya og AI Startup Kaiber til ny musikvideo

Følgende artikel hjælper dig med: Linkin Park får Web3 Video Platform Shibuya og AI Startup Kaiber til ny musikvideo

Det populære amerikanske rockband Linkin Park havde premiere på sin nye musikvideo i dag til ‘Lost’, et tidligere ikke-udgivet nummer fra bandets arkiver, instrueret af den fremtrædende digitale kunstner Emily Yang, også kendt som pplpleasr, og mediekunstneren Maciej Kuciara.

Både pplpleasr og Kuciara er medstifterne af web3-videodistributionsplatformen Shibuya, krediteret som produktionsselskabet i beskrivelsen af ​​musikvideoen til ‘Lost’ på YouTube.

Sangen blev indspillet under tilblivelsen af ​​Linkin Parks gennembrudsalbum fra 2003, Meteora, som solgte 16 millioner eksemplarer på verdensplan. Både sangen og videoen udgives for at fejre 20-årsdagen for albummet.

Udover sin forbindelse til web3, har Linkin Park også hoppet på den seneste tech-dille: AI. Bandet hyrede en AI-produktionsstartup Kaiber til at animere videoen. Ved at bruge sin AI-generationsmotor giver Kaiber brugere mulighed for at oprette en video baseret på nogle få ord, der beskriver deres vision, efterfulgt af fire stilmuligheder, som de kan vælge imellem.

Linkin Parks brug af web3 og AI-teknologi kommer ikke som nogen overraskelse, da bandets rapper Mike Shinoda er en web3-entusiast.

Videoen viser Mirai – hovedpersonen i Shibuyas NFT-animationsfilm, White Rabbit – som forsøger at beskytte en verden, hvor teknologiske fremskridt har kompromitteret blockchain. Mens hvid kanin er gratis at se, kan fans købe et NFT-producerpas, der giver dem mulighed for at stemme på filmens historie og resultat.

Shibuya rejste $6,9 millioner i en seed-runde i december sidste år, støttet af Paris Hilton og a16z. Pplpleasr beskrev Shibuya som en krydsning mellem Kickstarter og Netflix og forklarede, at dens blockchain-baserede model tilbyder fans aktiv deltagelse i projektet.

🔥 Anbefalede:  Sådan bruger du XML-sitemaps til at øge SEO

I februar 2021 udgav Shinoda ‘Happy Endings’, Warner Musics første single, der debuterede som en NFT, efterfulgt af ‘Ziggurats’, verdens første generative NFT-mixtape – en samling af 5.000 unikke minialbum skabt ud fra Shinodas originale lyd- og visuelle lag – udgivet i december samme år. Han har også investeret i web3 musikstreaming startup, Audius.

I april sidste år sluttede Shinoda sig til Warner Recorded Music som Community Innovation Advisor. Bandet er signet til Warner Records, et label inden for Warner Recorded Music-familien. I sin rolle arbejder Shinoda tæt sammen med Warner Recorded Musics ledelses- og forretningsudviklingsteams for at hjælpe med at forme virksomhedens kunstnercentrerede tilgang til Web3.