Lazarus Group hacker overfører $63,5 millioner stjålne midler

Følgende artikel hjælper dig med: Lazarus Group hacker overfører $63,5 millioner stjålne midler

Lazarus Group, den nordkoreanske hackerorganisation, flytter 63,5 millioner dollars (ca. 41.000 ETH) af midlerne stjålet i Harmony Bridge-udnyttelsen. Bevægelserne på kæden fandt sted i weekenden mellem 13. januar og 14. januar.

Midlerne blev flyttet gennem Railgun, en smart kontrakt privatlivsplatform, der tilføjer privatlivsbeskyttelse til kryptovalutatransaktioner. Platformen gør det muligt for brugere at fjerne wallet-adresser fra transaktioner på open-ledger blockchains, hvilket betyder, at brugernes transaktioner ikke kan spores. Mens platforme som Railgun bruges til privatlivets fred, henvender sig dårlige agenter desværre til dem for at hvidvaske de stjålne midler og gøre dem sværere at spore.

Efter dette konsoliderede Lazarus Group midlerne og deponerede dem på tre børser: Binance, Huobi og OKX. Derefter trak angriberne pengene med det samme, som hackere normalt gør for at blande spor. Derudover brugte de kryptomixeren Tornado Cash, som i øjeblikket er forbudt i USA, til at skjule sporet.

De 63,5 millioner dollars er en del af de midler, Lazarus Group plyndrede fra Harmony’s Horizon Bridge i juni sidste år. Sidste års udnyttelse så $100 forsvinder fra Harmonyog hacket blev efterfølgende sporet til Lazarus Group.

On-chain spejderen ZachXBT tweetede om angrebet natten til den 16. januar. Detektiven delte også en liste af over 350 adresser forbundet med udnyttelsen.

Selvom kryptohack ikke er noget at være glad for, nyder Twitter-brugere at følge ZachXBTs værker og grafer.

Jeg har en underlig fetich til denne form for kunst. Tak for dit store arbejde, hr. 🫡

— Anon92(🧙‍♂️ under træning) (@Anon9218) 16. januar 2023

Mere end det, kan blockchain-udøverens job have hjulpet Binance med at spore Harmony One-hackerfondsbevægelsen, og platformen frøs midlerne. Krypto-udveksling Huobi frøs også hackernes konti. Alt i alt lykkedes det selskaberne at inddrive cirka 124 BTC, hvilket er næsten $2.579.944 i skrivende stund.

Vi har opdaget Harmony One hacker-fondsbevægelse. De har tidligere forsøgt at hvidvaske gennem Binance, og vi indefrøs hans konti. Denne gang brugte han Huobi. Vi hjalp Huobi-teamet med at fryse hans konti. Tilsammen er 124 BTC blevet genvundet. CeFi hjælper med at holde DeFi #SAFU! 🙏

— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) 16. januar 2023 Desværre lykkedes det indtil videre for børser at inddrive kun en lille del af de penge, som Harmony One-hackeren stjal.
Det er klart, at kryptotyveri fortsat er et alvorligt problem i 2023. Mens december 2022 oplevede et dyk i kryptohack, med kun 62 millioner dollars stjålet gennem hele måneden havde kryptohack været udbredt gennem hele året. Ifølge Crystal Blockchain’s rapportkryptotyverier beløb sig til mere end 2 milliarder dollars i 2022, og DeFi-projektudnyttelser var stigende sammenlignet med tidligere år.

Læs mere:

🔥 Anbefalede:  Amazon investerer $100 millioner i Generative AI Center for at forblive konkurrencedygtig