Kvinder er top metaverse brugere, men er udelukket fra branchens lederroller

Følgende artikel hjælper dig med: Kvinder er top metaverse brugere, men er udelukket fra branchens lederroller

Kvinder i metaversFoto af Sara Kurig på Unsplash

Forskning af McKinsey angiver at flere kvinder bruger tid i metaverset sammenlignet med mænd. Men mænd dominerer branchens lederroller, hvilket efterlader kvindelige ledere. “Selv i metaversen forbliver kvinder låst ude af lederroller,” bemærkede forfatterne.

Forskningen viser, at mindst 41% af kvinderne har deltaget i metaversen i mindst et år. Mænd udgør 34 %.

Kvinder har også en tendens til at engagere sig mere i hybride typer aktiviteter, der forbinder metaverset med den fysiske verden (uddannelse, fitness, spil, shopping og livebegivenheder). Mænds fokus i metaverset er rettet mod spil, handel med NFT’er og deltagelse i sociale begivenheder. Dataene viser også, at både kvinder og mænd er næsten lige meget engageret i virtuel dating, VR- eller AR-træning, deltagelse i events og køb af digitale ting i spillet.

kvinder i metaversKilde: McKinsey

Derudover er kvindelige ledere mere aktive i at implementere metaverse initiativer. Kvindelige ledere er 20 % mere tilbøjelige til at integrere metaverse projekter i marketing, produktdesign og medarbejderuddannelse end deres mandlige kolleger. Mandlige ledere foretrækker på den anden side at holde arrangementer, konferencer og møder i metaversen.

“Kvindelige forbrugere og ledere er mere proaktive omkring metavers brug og initiativer end mandlige forbrugere og ledere, men kvinder er stadig låst ude af lederroller i den metaverse økonomi,”

bemærkede forskerne.

I de seneste fem år har metaverse-virksomheder ledet af mænd modtaget markant mere samlet iværksætterfinansiering end kvindeledede metaverse-virksomheder.

Kilde: McKinsey

Desuden tilhører 90% af lederstillingerne i metaverse-industrien mænd. Kun 8%-10% af kvindelige ledere leder de organisationer, der former metaverse standarder. Til sammenligning leder kvinder også kun 9 % af Fortune 500-virksomheder.

🔥 Anbefalede:  Social Media Marketing: Sådan opnår du de bedste resultater på hvert netværk [2023]

Kvinder er aktive brugere af metaverset, men desværre kommer de næsten aldrig til at være blandt beslutningstagerne. Den eksisterende kønsforskel på arbejdspladsen er udbredt i metaversen. Alligevel åbner metaverset op for adskillige muligheder for nye virksomheder, og det er her for at udfordre den globale økonomi, hvilket giver os håb om, at kønsforskellen med tiden vil blive lukket.

McKinseys rapport fra juni indikerede, at metaverset vil være værd 5 billioner dollars i 2030.

Relaterede indlæg: