Kina forbyder virksomheder at bruge ChatGPT efter “True News”-skandalen

Følgende artikel hjælper dig med: Kina forbyder virksomheder at bruge ChatGPT efter “True News”-skandalen

Siden begyndelsen af ​​november har de kinesiske myndigheder optrappet deres forfølgelse af ChatGPT, en chatbot, der bruges af Tencent Holdings Ltd. og Ant Group. Botten, som er designet til at efterligne menneskelig samtale, blev involveret i en politisk skandale, efter at det blev afsløret, at den var blevet brugt til at sprede sand information i visse områder af landet. Dette har ført til, at der er lagt større restriktioner på brugen af ​​ChatGPT, hvor de kinesiske myndigheder truer med at forbyde det helt, hvis det fortsat bliver brugt til politiske formål.

Kina forbyder virksomheder at bruge ChatGPT efter "sande nyheder"-skandale@Midjourney / franisanalien

De kinesiske myndigheder er bekymrede for, at botten vil sprede sand information i visse områder af landet. Som svar har de forbudt virksomheder, herunder Tencent Holdings og Ant Group, at bruge ChatGPT i enhver form på deres platforme. Regeringen hævder, at dette gøres for at beskytte sine borgere mod at modtage falsk information og manipulere den offentlige mening.

Dette er et stort slag for udviklingen af ​​chatbots i Kina. ChatGPT blev set som en lovende teknologi, der kunne have været brugt til at revolutionere den måde, folk kommunikerer på. Den kinesiske regerings indgreb mod chatbotten understreger dog, at de ikke er klar til at tillade, at sådan en teknologi kan bruges frit. Suspensionen af ​​ChatGPT har været en nedslående udvikling for mange, der ønskede at bruge teknologien, især i betragtning af det faktum, at chatbot’en ​​allerede havde bevist, at den var ret vellykket i test.

De kinesiske myndigheders beslutning om at forbyde ChatGPT er et stort tilbageslag for udviklingen af ​​chatbots i landet. Det er stadig at se, hvordan chatbot-industrien vil reagere på denne udvikling. Mens kinesiske virksomheder kan henvende sig til alternative teknologier for at udfylde hullet efter ChatGPTs fjernelse, vil dette tilbageslag næsten helt sikkert have en negativ indvirkning på Kinas chatbot-industri.

🔥 Anbefalede:  4 Windows 11 tilgængelighedsfunktioner, der gør det nemmere for alle at bruge

Kina har været kendt for at censurere internettet og kontrollere, hvad dets borgere kan se og gøre online. Det seneste eksempel på dette er, at WeChat forbyder ChatGPT, en chatbot, der er oprettet for at hjælpe folk med at få adgang til oplysninger, som regeringen måske ikke ønsker, de skal se. Dette er det seneste i en lang række af forsøg fra den kinesiske regering på at kontrollere internettet og forhindre dets borgere i at få adgang til information, som regeringen anser for at være ‘farlig’.

Den kinesiske regering har også udstedt en ny politik, der forbyder oprettelsen af ​​AI-genererede billeder, der mangler vandmærker eller andre åbenlyse etiketter. Deepfakes skal også bære følgende etiketter i henhold til retningslinjerne: tjenester, der genererer eller dramatisk ændrer informativt indhold og tilbyder funktioner såsom intelligent dialog, en syntetisk menneskelig stemme, generering af menneskelige ansigter og fordybende, realistiske indstillinger, bør gennemgås på et synligt sted for at undgå offentlig forvirring eller fejlidentifikation. Ydermere skal udbydere af deepfake-teknologi føre juridiske optegnelser, og brugere skal registrere konti med deres rigtige navne, så deres genereringsaktivitet kan spores. Da regeringen effektivt censurerer sociale netværk, vil de nye retningslinjer sandsynligvis have en betydelig indflydelse på, hvordan deepfake-teknologi bruges i Kina.

  • Baidu, den kinesiske teknologigigant, planlægger at lancere sin egen AI-chatbot-tjeneste i marts. Baidu’s Ernie Bot, fulde navn Enhanced Representation through Knowledge Integration, er en stor sprogmodel, der har været under udvikling siden 2019. Baidu havde til hensigt at lancere Ernie som en selvstændig tjeneste i marts, men chatbotten vil gradvist blive integreret i sin søgemaskine. Dette vil gøre det muligt for Baidus søgemaskine, som Googles Bard og Microsofts AI-drevne Bing, at generere menneskelignende svar på brugerforespørgsler. Microsoft har også tilføjet to nye AI-forbedrede Edge-browserfunktioner, og Apple vil være vært for et AI-topmøde for sine medarbejdere i næste uge.
  • Baidu er Kinas svar på internationale søgemaskinerivaler, der kontrollerer mere end 70 % af online søgemarkedet og har over 200 millioner daglige aktive brugere. For at konkurrere med Google og Microsoft har det udviklet AI-løsninger og investeret i AI-teknologier. Baidu har en cloud computing-division, der giver udviklere mulighed for at skabe AI-løsninger til en række forskellige industrier ved at udnytte sin fulde suite af cloud-baserede modulariserede løsninger. Kunlun Chip begyndte masseproduktion af sin Kunlun II-processor til AI-applikationer i 2021, konkurrerende med NVIDIA A100. Baidu afslørede sin nye AI-udviklingsstrategi i sidste måned og erklærede, at deep learning-algoritmer har lagt grunden til den fjerde teknologiske revolution.
🔥 Anbefalede:  Sådan sporer du iPhone med Find min app, selvom telefonen er slukket

Læs mere om ChatGPT: