Kina etablerer National Blockchain Research Center i Bejing

Følgende artikel hjælper dig med: Kina etablerer National Blockchain Research Center i Bejing

Det er den kinesiske regering etablering et forskningscenter for at gøre teknologiske fremskridt inden for blockchain-området. Lanceringen er i overensstemmelse med landets igangværende bestræbelser på at udforske brugen af ​​distribueret hovedbogsteknologi på trods af dets forbud mod kryptovalutaer.

National Blockchain Technology Innovation Center, som vil blive placeret i Beijing, er blevet godkendt af Ministeriet for Videnskab og Teknologi. Centret vil koncentrere sig om grundlæggende blockchain-teori, software og hardware og arbejde hen imod at skabe nøgleteknologier og industrielle applikationer.

Ifølge SCMP, som citerede Beijing Daily, vil det nye center også koncentrere sig om væsentlige anvendelser af blockchain i den nationale økonomi og folks daglige liv. Blockchain vil spille en afgørende rolle i opbygningen af ​​Kinas nye digitale infrastruktur. Det var dog kun få detaljer, som den regeringsdrevne avis gav.

På trods af sin støtte til udvikling af blockchain i de seneste år, har den kinesiske regering slået ned på kryptovalutaer og betragtet dem som en potentiel risiko for finansiel stabilitet. I 2021 præciserede regeringen, at al handel med kryptovaluta var forbudt i Kina.

Alligevel erklærede den kinesiske præsident Xi Jinping for to år siden, at blockchain ville have en betydelig indflydelse på den næste bølge af teknologiske fremskridt og industrielle transformationer, rapporterede SCMP. De to vigtigste regulatorer af teknologiindustrien i Kina, Ministeriet for Industri og Informationsteknologi (MIIT) og Cyberspace Administration of China (CAC), erklærede i deres retningslinjer for 2021, at Kina har til hensigt at bruge blockchain i udstrakt grad på tværs af forskellige industrier inden 2030.

CAC havde registreret 1.821 blockchain-virksomheder i juli 2022. En embedsmand fra MIIT pralede med, at Kina havde det højeste antal blockchain-patentansøgninger, der tegnede sig for 84% af det globale samlede antal. Sidste år førte Kina verden i blockchain-patentansøgninger og havde bemærkelsesværdige 84% af den globale total, skrev SCMP.

🔥 Anbefalede:  Sådan tjener du penge på Amazon FBA

Til fordel for blockchain, men ikke kryptovalutaer, lancerede Kina sin første regulerede NFT-markedsplads for kun et par måneder siden. Landet er også aktivt fremme med AI-teknologi. Den kinesiske teknologigigant Baidu har forberedt sig på at lancere sin egen AI-drevne chatbot, Ernie, da brugen af ​​ChatGPT er begrænset i landet.