Følgende artikel hjælper dig med: Kan Metaverse blive bedre uden Virtual Reality? (2023) |
Nogle eksperter har hævdet, at virtual reality måske ikke er den bedste måde at opleve metaverset på. De mener, at augmented reality, eller en blanding af både virtuel og fysisk virkelighed, kan være en bedre mulighed.
Der er flere grunde til, at dette kunne være tilfældet. For det første kan virtual reality være isolerende. Du er afskåret fra den fysiske verden og fordybet i en digital. Dette kan være desorienterende og føre til cybersyge hos mange mennesker, en følelse beslægtet med køresyge. Cybersyge kan vise sig på en række måder og kan have symptomer som følelsen af kvalme, træthed, hovedpine og endda svimmelhed og svimmelhed. Hvis nogen ikke er i stand til at overvinde symptomerne, kan ideen om VR være utiltalende for individet og kan udsætte dem fra metaversen.

For det andet kan virtual reality være gentagne. Du kan finde på at gøre det samme gentagne gange, som at udforske det samme område eller gennemgå de samme bevægelser. Dette kan hurtigt blive kedeligt.
Dette kunne ses som en kompensation for det. Meta annoncerede også et betydeligt skift i, hvem der ville have adgang til dens metaverse. Zuckerbergs ubønhørlige stræben efter at VR-socialisering bliver normen er, hvad han forestiller sig for dets fremtid.
Hvad andre platforme har prøvet og undladt at gøre, kan Facebook måske bare opnå. Hvad mere er, ved at bringe Oculus-økosystemet under ét tag med WhatsApp, Instagram og Facebook selv, har virksomheden skabt et stærkt lokkemiddel for brugere til at skifte fra konkurrerende platforme. Potentialet for Facebook til at blive go-to-destinationen for socialt samvær i VR er meget reelt.
Den spillebane, Zuckerberg viste i sit klip, ser ikke ud til at være lige. I optagelserne arbejdede fire personer virtuelt sammen om at bygge en prototype af et skateboard. Det er dog ikke klart, hvor mange mennesker der vil være i stand til at være med og bidrage til projekter som dette. Det er heller ikke klart, hvad der vil ske med de mennesker, der ikke har adgang til den nødvendige teknologi for at deltage i metaverset.

Zuckerberg har selv erkendt, at Oculus-headset og anden VR-hardware kan være dyrt, og at ikke alle vil have råd til dem. I et interview med The Verge sagde han, at Facebook arbejder på måder at gøre VR mere tilgængelig, såsom at udvikle billigere headset. I øjeblikket har han desværre gjort det modsatte ved at annoncere et nyt Meta Quest Pro-headset med et prisskilt på $1.499.
Men selvom omkostningerne til VR-hardware falder, er der stadig andre barrierer for adgang. For eksempel skal du bruge en kraftig computer til at køre VR-software. Du skal også have en god internetforbindelse for at bruge VR-applikationer. Disse faktorer kan begrænse metavers tilgængelighed.
Konklusion
Metaverset er stadig i sine tidlige stadier, og det er uklart, hvilken retning det vil tage. Det, der dog står klart, er, at Facebook satser stort på VR, og det er muligt, at metaverset kunne undvære virtual reality.
Denne tilgang har flere ulemper. Virtual reality kan være isolerende, da du ikke interagerer med den fysiske verden. Det kan også forårsage cybersyge, hvilket får mange til hurtigt at opgive deres udforskning af metaverset, mens den virtuelle virkelighed i sig selv kan gentage sig og hurtigt kan blive kedelig.
Indtil videre har Facebook ikke frigivet mange detaljer om sine planer for metaverset. Det er uklart, hvordan det vil være struktureret, eller hvilken rolle brugerne vil spille i det. Hvad der dog er klart er, at Facebook satser stort på VR, og det er muligt, at metaverset kunne være bedre stillet uden virtual reality.