Kan Apple bli av med iPhone Notch genom att eliminera Face ID i år?

När Apple introducerade iPhone X med sin underbara helskärms-OLED-skärm, lyfte företaget också fram det faktum att displayen inte var helskärm, och gjorde det på sitt vanliga oberäkneliga sätt, med nästan alla reklambilder av iPhone X, från de som visas på scenen till de på deras hemsida, vilket gör att skåran ser ut som ett positivt designbeslut.

Vissa människor hatade det, de flesta tolererade det, men vi tror inte att någon faktiskt älskade det. Hacket var dock ett nödvändigt ont, eftersom det egentligen inte fanns något praktiskt sätt för Apple att inkludera det avancerade TrueDepth-kamerasystemet som krävs för att driva dess nya Face ID-implementering utan att faktiskt ge plats åt det på framsidan av telefonen. Det var en uppenbar kompromiss, men Apple tänkte så klart inte erkänna det, så istället fungerade det faktiskt för att få hacket att se ut som en funktion.

Två år senare är de flesta av oss så vana vid det att vi har kommit att ignorera det, och när Apple väl var modigt nog att lägga ut det, kopierade nästan alla andra smartphonetillverkare det också i någon form. Det betyder dock inte att det estetiskt fokuserade Apple inte har letat efter sätt att bli av med det, oavsett om det är att göra all TrueDepth-kamerateknik liten nog att passa in i ramen eller hitta ett sätt att se genom OLED-skärmen .

Att bli av med skåran

Faktum är att vi hörde rykten redan i september om att Apple redan tillverkade en 6,7-tums iPhone som skulle eliminera hacket med en design som liknar den som finns på 2018 iPad Pro, som inkluderar Face ID men lyckas undvika en skårad skärm p.g.a. dess större storlek. Teorin bakom just detta rykte var att den större iPhonen, precis som iPad Pro, kunde ha tillräckligt med ramutrymme för att rymma all nödvändig främre kamerahårdvara utan att behöva ett hack i skärmen. Huruvida det skulle kunna klara detta med iPhones i icke-Max-storlek är dock en mer öppen fråga.

Oavsett vilket skulle detta också innebära att Apple offrar den mer uppslukande kant-till-kant-displayteknik som introducerades på iPhone X och har varit en signatur för alla dess OLED-utrustade iPhones sedan dess – en funktion som var en sådan prioritet för företaget att det faktiskt banade väg för en speciell “Liquid Retina” LCD-skärm för sin iPhone XR och iPhone 11 bara för att få just den skärmen så nära kanterna som den kunde.

Medan septemberrapporten från läckaren Ben Geskin föreslog att vi skulle kunna se åtminstone en snäpp mindre iPhone nästa år, visade senare rapporter från försörjningskedjan från analytiker det inte riktigt, och även om Apple kan ha haft en prototyp på gång, att skulle inte nödvändigtvis betyda att de hade utarbetat alla detaljer för att faktiskt göra det klart för produktion.

Ändå förutspår en ny presentation av Credit Suisse, som rapporterats av LetsGoDigital och 9to5Mac faktiskt att Apple faktiskt kommer att släppa en snäppfri iPhone i år genom att flytta till en inbyggd Touch ID-sensor och helt eliminera Face ID, placera en enklare selfiekamera under skärmen istället.

In Display Touch ID vs Face ID

Även om det inte är direkt relaterat till skåran, har vi redan sett många rapporter om att Apple arbetar på en iPhone med in-display Touch ID som kan komma nästa år, men det har varit mycket förvirring kring detta, eftersom vissa rapporter har föreslagit en lägre iPhone som skulle inkludera Touch ID och inte Face ID, medan andra har föreslagit att den bara skulle komma till premiummodellerna “Pro” som ett till Face ID. Vi har dock sett väldigt få indikationer på att Apple skulle eliminera Face ID över hela linjen – särskilt i sina högsta iPhone-modeller.

Visst, om Apple skulle eliminera Face ID från iPhone till förmån för en återgång till Touch ID under glaset, skulle det göra det möjligt för dem att eliminera hacket lättare, men vi tycker att det är för högt att betala – speciellt för något som Apple redan har lagt ut där med en positiv snurr ändå. Även om det fortfarande skulle krävas en framåtvänd kamera, skulle något mindre komplicerat än TrueDepth-kameran som driver Face ID kunna passa in lättare i ramen. Men vi ansluter oss till många andra analytiker i vår skepsis att detta skulle komma till allt annat än de allra lägsta modellerna, eftersom TrueDepth-kameran driver många andra avancerade funktioner, inklusive porträttlägesselfies, Animoji, Slofies och coola selfieeffekter i Apples app.

Om Apple ändå ska inkludera TrueDepth-kameran, finns det absolut inget behov för dem att dra ut Face ID, vilket är en fantastisk funktion i sig. TrueDepth-kamerasystemet är dock inte billigt, så det är mycket vettigt för Apple att producera en framtida lägre iPhone som utelämnar det genom att enbart flytta till en Touch ID-sensor på skärmen för autentisering.

Detta skulle också göra det möjligt för den att använda iPhone X-designen utan extra kostnad, vilket helt och hållet eliminerar de äldre modellerna med hemknappsmodeller från sortimentet. Det är dock osannolikt att Apple bara skulle eliminera skåran på sina lägsta iPhones, samtidigt som de behåller den på premiummodellerna med “Pro” Face ID.

Även om vi fortfarande är ganska skeptiska till att vi kommer att se Apple bli av med hacket till nästa års iPhone-sortiment – ​​de har mycket viktigare saker att fokusera på i år – råder det förmodligen ingen tvekan om att det kommer att komma i någon form så småningom , men att offra Face ID helt enkelt för att bli av med hacket verkar inte vara något som Apple är på väg att göra. Oavsett hur du känner för hacket har Apple aldrig bett om ursäkt för det, och om något har företaget blivit ännu mindre fokuserat på estetik framför funktion i sina senaste beslut.

[The information provided in this article has NOT been confirmed by Apple and may be speculation. Provided details may not be factual. Take all rumors, tech or otherwise, with a grain of salt.]

Relaterade Artiklar

Back to top button