Jio-glas vs Google-glas, Jio-glasfunktioner och pris i Indien [2020]

I kölvattnet av den globala pandemin höll Reliance Industries Ltd. sin 43:e årliga bolagsstämma praktiskt taget. Med fokus på timmens behov och med hjälp av Augmented Reality (AR) för att möta de futuristiska kraven, visade Reliance upp en ny Mixed Reality-lösning Jio Glass. En omedelbar jämförelse gjordes mellan Jio Glass och Google Glass.

För dem som är #vocalforlocal kan Jio Glass vara det bästa alternativet. Vi bestämde oss dock för att avkoda aspekter av båda dessa AR-glasögon.

Vad är Jio Glass?

Efter att ha samarbetat med Google för sina Jio-produkter, är Reliance Jio Glass ett smart glas som möjliggör blandad verklighet (MR). Den senaste Jio Glass-innovationen från Reliance syftar till att göra det möjligt för användare att virtuellt få kontakt med världen omkring dem. Det smarta glaset använder banbrytande teknologi för att ge sina användare de bästa Mixed Reality-tjänsterna i klassen för en verkligt uppslukande upplevelse.

Jio Glassis är inte bara utformad för att utföra virtuella möten från alla hörn av världen, utan vänder sig främst till lärare och elever och möjliggör virtuella 3D-rum. Det nya tekniska mixed reality-headsetet tillåter tredimensionell interaktion och att titta på holografiskt innehåll. Det nya steget i Augmented Reality, Jio Glass, kommer att göra det möjligt för lärare att genomföra holografiska klasser via Jio Mixed Reality-tjänsten i realtid.

Reliance Industries President Kiran Thomas gav under pressens 43:e årsstämma en Jio-demo genom att genomföra ett virtuellt samtal med Akash och IshaAmbani, där AkashAmbania dök upp som en virtuell avatar i ett 3D-utrymme medan Isha Ambani-Anand Piramal dök upp via ett vanligt videosamtal. Han betonade också hur det nya Jio Glass kommer att göra det möjligt för användare att sitta hemma och delta i ett möte med kollegor i tre dimensioner

Reliance avslöjade inte mycket om Jio Glass under lanseringen, men var tydlig med att mixed-reality-glasögonen är bäst lämpade för utbildning och underhållning. Bärbara datorer av konsumentklass kommer också att tillåta människor att gå med i videomöten genom att dyka upp holografiskt i dem. Jio-glaset kommer att vara tillgängligt för båda – privatpersoner och företag, och kommer även att dess användare att dela filer och presentationer.

Vilket pris på Jio Glass i Indien?

Reliance Industries Limited har ännu inte avslöjat Jio Glass-priset i Indien, men Jio Glass förväntas kosta cirka 14 000 INR eller cirka 200 USD.

Kolla in: Reliance Jio tillkännager “Made In India” 5G-lösningar

Jio Glas Funktioner

  • En elegant kombination av Bose Frames och Snapchat Glasögon, Jio Glass har en enda kamera i mitten
  • JioGass drivs av Mixed Reality. användare kan interagera med andra över ett konferenssamtal, som kan gå med dem antingen i sin 3D-avatar eller det vanliga 2D-videosamtalsformatet
  • Jio Glass är också kompatibel med röstkommandon och har högupplöst skärm och ett rumsligt och personligt ljudsystem
  • TheJio Glass har inbyggda högtalare och batteri som är säkert instoppade innanför de två benen
  • Jio Glass väger endast 75 gram och har 25 inbyggda appar för att möjliggöra videomöten med förstärkt verklighet och mer
  • Tillagt stöd för rumsligt och riktat XR-ljudsystem
  • Jio-glaset, för att fungera, måste anslutas till en smartphone med en kabel för att driva det
  • Den stöder video i HD-kvalitet och den stöder alla vanliga ljudformat
  • Reliance smart glas tillåter också snabb delning och visning av innehåll på en gigantisk virtuell skärm som liknar Oculus VR-headsetet.

Läsare gillar också detta: JioMart: Reliance Industries Join Hands With WhatsApp

Jio Glass vs Google Glass

Jio Glass vs Snapchat Spectacles 3 vs Microsoft HoloLens

Reliances intåg i det smarta glasutrymmet kommer när covid-19 tvingar antagandet av fjärrarbetsytor och virtuella klassrum. Medan tidigare upprepningar av smarta glasögon som Google Glass, SnapChat’s Spectacles och Microsofts HoloLens alla misslyckades med att ta fart, kunde Jio Glass tidsinställas helt rätt för marknaden.

Headsetet “mixed reality” från Reliance har tagit sig in i det tekniska området med löftet om att möjliggöra holografiska videokonferenser, 3D-presentationer och mycket mer. Reliance har tagit sig in i det smarta glasutrymmet efter ett förtalande misslyckande av Google Glass, SnapChat’s Spectacles och Microsofts HoloLens. Snap Spectacles misslyckades med att sätta märke efter sitt misslyckande. De smarta glasögonen från Snapchat är inte lämpliga för personer med ögonkraft eftersom Snap inte erbjuder receptbelagda glasögon.

Till skillnad från det senaste Jio Glass, som har en kamera i mitten, bär Snapchat-glasögonen två bifogade HD-kameror tillsammans med en medföljande 3D-visare (AKA Google Cardboard). Dessa smarta specifikationer är designade för att bäras på språng. HoloLens 2, å andra sidan, är och designad för att vara ett fullfjädrat headset, med 2K-upplösning, och är supertungt.

Den största skillnaden mellan Jio Glass, Snapchat Spectacles 3 och Microsoft HoloLens är priset. Medan det uppskattade priset på Jio Glass är cirka 14 000 INR, lanserades Snap Spectacles 3 i Indien till ett pris på cirka 30 000 INR. Microsoft HoloLens säljs till ett skyhögt pris på 2 63 000 INR.

Frågan är nu om Reliance Jio Glass kommer att kunna möta de föränderliga förväntningarna på “New Normal.” Kommer det att kunna säkra sin position som “bäst i klassen” av mixed reality-tjänster?

Testat dessa glasögon ännu? Dela dina recensioner och få en chans att vara funktioner på Techthirsty.com!

Relaterade Artiklar

Back to top button