iPhone 12 Display Tech kommer att vara tunnare, billigare (och bättre för batteritid)

Apple kanske planerar att implementera en ny typ av touch-integrerad display i några av sina iPhones i år, enligt ett par rapporter från leveranskedjan. Även om de sannolikt åtminstone delvis motiveras av mångfalden i leveranskedjan, kan de nya displaypanelerna också ha några verkliga, påtagliga fördelar för konsumenterna.

Rapporterna

LG Display sägs undersöka att uppgradera sina produktionsanläggningar för att producera en ny typ av touch-integrerade skärmpaneler för Apple, rapporterade Korea-baserade på fredagen.

Källor bekräftade att panelerna sannolikt kommer att vara exklusiva för Apple, och tillade att nya iPhones också kan använda LTPO-bakplansteknik.

En touch-integrerad display gör att pekskärmskretsar kan installeras direkt på en OLED-panel utan att behöva lägga till ett andra lager. Det är värt att notera att en tidigare rapport från också ekade det potentiella antagandet av en touch-integrerad display.

LTPO, eller lågtemperatur polykristallin oxid, är en bakplansteknik som använder upp till 15 procent mindre ström än den nuvarande lösningen i Apples iPhones idag. Noterbart är att LTPO-bakplan redan används i Apple Watch Series 4 och Series 5-modeller.

Men även om de touch-integrerade displaypanelerna sägs vara i tid för Apples 2020 iPhones, är det inte klart om LG kommer att kunna producera iPhone-specifika LTPO-bakplan i tid för höstens sortiment.

Det är också värt att notera att Samsung tidigare ryktades vara Apples enda leverantör av specifika OLED-displaypaneler för 2020 års iPhones. Genom att trycka på LG vill Apple uppenbarligen minska sitt beroende av Samsung som sin enda bildskärmsleverantör.

Vad detta betyder för dig

Som nämnts tidigare kan den nya displaytekniken ge några verkliga fördelar för iPhone 12-sortimentet.

Eftersom touch-integrerade skärmar inte skulle behöva ett separat lager, kan det innebära lägre produktionskostnader och en totalt sett tunnare skärm.

Det kan tillåta Apple att behålla en del av sina batterivinster i år samtidigt som de återgår till ett något smalare och lättare iPhone-fotavtryck. De lägre produktionskostnaderna kan också göra det möjligt för Apple att sänka priset på sina iPhones, eller införliva andra nya funktioner utan att höja det.

Användningen av LTPO-bakplan, även om det inte är bekräftat för 2020, kan också resultera i mer energieffektiva skärmar.

Det är dock inte klart, i nuläget, vilka modeller som kommer att ta till sig den nya displaytekniken, särskilt eftersom Apple till stor del förväntas debutera fyra nya iPhones med OLED-skärmar under hösten i år.

tidigare rapporterat att en billigare modell, förmodligen en av 6,1-tums iPhone 12-enheter, kommer att behålla en standardskärm. Med det i åtanke kan det tyda på att Apples ryktade 5,4-tums OLED-skärm också skulle kunna behålla tidigare teknik. Det skulle lämna de ryktade “Pro” 6,1-tums- och 6,7-tumsenheterna.

Utöver nya skärmar förväntas årets iPhones till stor del ha 5G-kompatibilitet, 3D-tid-of-flight-kameror och en ny A14-chipset.

[The information provided in this article has NOT been confirmed by Apple and may be speculation. Provided details may not be factual. Take all rumors, tech or otherwise, with a grain of salt.]

Relaterade Artiklar

Back to top button