Inside Instagram Insights: Varje term definieras och förklaras

En stor del av framgången för en influencer-marknadsföringskampanj ligger i förmågan att analysera en influencers data och säkerställa att deras innehåll resonerar med din målgrupp. Även om influencer marketing-branschen har mognat avsevärt under det senaste decenniet, kan det fortfarande vara bra att gå tillbaka till grunderna.

I den här artikeln kommer vi att definiera varje avsnitt av Instagram Insights och dela upp det i lättförståeliga termer för att hjälpa dig att navigera i dina Instagram-datarapporter och fatta bättre beslut om vilket innehåll som fungerar bäst. Om du är en kreatör är det här en utmärkt guide som hjälper dig att förstå vilka typer av mätvärden som varumärken förväntar sig att du delar med dig av. Om du är ett varumärke eller jobbar på en byrå kan du använda det här inlägget för att hjälpa influencers som kan behöva vägledning om hur du kan ge dig den information du behöver innan du samarbetar med dem.

För att komma åt dina Insikter måste du ha ett skapar- eller företagskonto. Navigera till din profil och tryck sedan på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet (alias “Hamburger”-menyn). Leta efter stapeldiagramikonen och välj “Insikter”.

När du öppnar Instagram Insights ser du en tidsram i det övre vänstra hörnet av skärmen. Du kan välja att se dina insikter från de senaste 7 dagarna eller de senaste 30 dagarna. Detta är viktigt att notera om ett varumärke ber om att se dina insikter, se till att ha rätt tidsram vald.

När du rullar nedåt ser du olika kategorier, diagram och siffror som återspeglar data och resultat av din Instagram-inläggsaktivitet. Här är vad alla olika termer betyder i Instagram Insights…

Instagram Insights är organiserade i följande kategorier och flikar:

  • Översikt
  • Publik
  • Innehåll

Fliken ‘Översikt’

Vi börjar med att packa upp avsnittet “Översikt”. Fliken Översikt innehåller information om din räckvidd, visningar, kontoaktivitet och innehållsinteraktioner. Låt oss börja med räckvidd…

När du klickar på “konton nådde” under “översikt” på din insiktsflik, kommer du att se en sida som talar om hur många konton du nådde under den valda tidsramen. Det kommer också att visa en procentandel av tillväxt eller förlust jämfört med föregående vecka.

Det här avsnittet kommer också att dela upp räckvidden per dag. Om du trycker på någon av de blå staplarna kommer du att se det exakta antalet konton du nådde en viss veckodag.

Så, vad är “räckvidd”? Räckvidd på Instagram är antalet unika användare som har sett något av dina Instagram-inlägg.

Ett enkelt sätt att tänka på “räckvidd” är antalet personer som såg dina inlägg. I en perfekt värld skulle varenda en av dina följare se varje del av innehållet du lägger upp, men det är inte fallet. Räckvidd hjälper dig att förstå hur många personer som faktiskt såg innehållet du delade under en viss tidsperiod.

Intryck

Visningar är antalet gånger ditt innehåll visas på Instagram, oavsett om det klickades eller inte. Ofta förväxlas med räckvidd, visningar är antalet gånger ditt innehåll kunde ha setts av Instagram-publiken.

Enkelt uttryckt måste ett innehåll först levereras till ett flöde (visningar), sedan måste en användare interagera med plattformen för att faktiskt se innehållet i sitt flöde (räckvidd).

Taggar tips: Om dina visningar är högre än din räckvidd är det ett tecken på att din publik tittar på ditt innehåll flera gånger. Leta efter inlägg med ett högt förhållande mellan visningar och räckvidd för att få en indikator på vad som presterar bra.

Kontoaktivitet

Det här avsnittet är ganska självförklarande. Din kontoaktivitet är organiserad i flera kategorier, till exempel: profilbesök, webbplatstryckningar och e-postknapptryckningar.

  • Profilbesök lika med antalet gånger en användare såg ditt innehåll i sitt flöde och sedan klickade sig vidare till din profil.
  • Hemsida kranar är antalet gånger en användare klickade på länken i din bio.
  • E-postknappar är antalet gånger en användare klickade på “e-post” i din bio.

Varje statistik kommer att visa en +/– procent under beskrivningen, vilket talar om för dig om du haft mer eller mindre aktivitet i detta område under föregående vecka (eller månad). Till höger ser du det totala antalet interaktioner.

Under dessa datapunkter ser du “bästa inlägg”, “bästa berättelser” och “bästa IGTV”-videor baserat på räckvidd. Genom att ranka ditt innehåll på detta sätt ger Instagram insikter dig en förståelse för vad som fungerar bäst för din profil.

Interaktioner med innehåll

Fortfarande under “Översikt” går vi nu vidare till “innehållsinteraktioner”. Dessa insikter mäter dina interaktioner med inlägg, berättelse och IGTV-videoinnehåll under den valda tidsperioden.

När du klickar på “innehållsinteraktioner” ser du det totala antalet interaktioner, samt en +/– procentandel som talar om din tillväxt eller förlust jämfört med föregående tidsperiod.

Sedan kommer din data att delas upp i inläggsinteraktioner (gillar, kommentarer, sparningar, delningar), berättelseinteraktioner (svar, omröstningar, etc) och IGTV-videointeraktioner (gillar, kommentarer, delningar).

Slutligen, i likhet med vad du såg i “kontoaktivitet”, kommer du att se dina bästa inlägg, berättelser och IGTV-videor rankade baserat på antalet interaktioner innehållet fick.

Din publik

Nästa huvudavsnitt av Instagram Insights tittar på din publiks demografi. På startskärmen ser du bara dina totala följare, men om du klickar på “se alla” får du en omfattande uppdelning av din anhängarbas.

När du utforskar dina målgruppsinsikter ser du det exakta antalet följare du har, din tillväxtprocent, hur många följningar och slutar följas du fick under tidsperioden och nettoföljarna du fick eller förlorade. Du kan också se ett diagram som visar din vinst och förlust av följare uppdelat efter datum.

Därefter får du se några nyckelpublikernas demografi: plats, åldersintervall och kön. Du kommer också att se vilka dagar och till och med vilka timmar på dygnet som dina följare är mest aktiva på Instagram så att du kan planera dina inlägg därefter! Tryck på stapeldiagrammet för att se det exakta antalet personer som är online, i genomsnitt, vid varje given tidpunkt.

Innehåll du delat

Sist men inte minst kommer din insiktsflik att visa dig “innehåll du delat”. Klicka på Inlägg, Berättelser eller IGTV för att se ditt högpresterande innehåll rankas…

Du kommer att se tre rullgardinsmenyer “morot”…

  • Träffa “Några” för att begränsa din sökning till foto-, video- eller karusellinlägg.
  • Träffa “” för att ändra måttet som du vill mäta din innehållsframgång med (kommentarer, följer, räckvidd, sparar, delar, visningar, etc.).
  • Träffa “Förra året” för att ändra tidsperioden (Senaste 7 dagarna, Senaste 30 dagarna, Senaste 3 månaderna, 6 månaderna, Senaste året eller Senaste 2 åren).

Och där har du det!

…En komplett rundtur på din Instagram Insights-flik. Använd denna information för att justera och förfina din innehållsstrategi för att ge maximal avkastning på din investering i sociala medier.

Relaterade Artiklar

Back to top button