Influencer Marketing till Millennials; preferenser och strategier för att få kontakt med Millennial-generationen

Med den tekniska explosionen som sker under de flesta av deras uppväxtår, är Millenials vana vid att sociala medier är en viktig del av det dagliga livet. På grund av detta är de också vana vid, och försiktiga med, att bli “sålda till” online. Det är därför influencer-kampanjer är ett så effektivt verktyg för marknadsförare som hoppas kunna nå denna generation; det ger ett sömlöst och effektivt sätt att nå Millennials utan att behöva förlita sig på störande (och dyra) annonskampanjer.

Här är några viktiga egenskaper och preferenser att tänka på när du skapar en influencer-marknadsföringskampanj som riktar sig till Millennials…

Millennials litar på influencers med sina dollar, och det borde du också

Med sociala medier som är så djupt integrerade i det dagliga livet har influencers blivit pålitliga källor till inspiration och information. Faktum är att 91 % av millennials rapporterar att de litar lika mycket på onlinerecensioner som de litar på rekommendationer från vänner och familj, och 94 % säga att de sannolikt litar på en influencers åsikt framför sina vänner eller familj när det gäller att fatta köpbeslut.

I en studie som jämförde ROI för displayannonser med influencer-marknadsföring, hade influencers en 11 gånger högre ROI än traditionell digital reklam. Med en så ovedersägligt hög ROI, rapporterar många marknadsförare att de kommer att fortsätta att öronmärka mer av sin budget för influencer-kampanjer framför traditionella annonseringsmetoder.

En nyligen ökad finansiell optimism

Under det senaste decenniet har Millennials vuxit till att bli mer optimistiska konsumenter. Många millennials tog examen i den stora lågkonjunkturen och kämpade för att känna sig ekonomiskt säkra som nybörjararbetare i en ekonomisk nedgång. Allt eftersom tiden gick och ekonomin återhämtade sig ökade både köpkraften och nivån av optimism för Millennial-generationen.

Tänk på denna känsla av optimism när du sätter ihop en marknadsföringsstrategi för influencers. Idén om att en produkt, ett varumärke eller en tjänst är en “värd investering” överensstämmer med den optimistiska utsikten. Oavsett om det handlar om att köpa ett lyxsmycke till sig själv eller leta efter designidéer för förstagångsägande av ett hus, kommer varumärken som fokuserar på innehåll som är inspirerande men ändå uppnåeligt att klara sig extremt bra med millenniepublik.

Millennials är också villig att betala mer för produkter och tjänster som överensstämmer med deras personliga värderingar. Varumärken som ropar hängivenhet för en sak som miljöism eller mångfald ser mycket högre engagemang, särskilt efter händelserna 2020.

Prioritera unika, kurerade upplevelser (ja, även under Covid)

Före Covid var millennials känd för att leta efter “Instagramabble”-upplevelser, platser, mat och till och med produkter. Från restaurangerna de åt på, till festivalerna de besökte, till ställena de handlade, millennials hoppade på alla möjligheter att ta del av en kurerad upplevelse.

Nu utan dessa möjligheter att njuta av personliga aktiviteter, millennials vänder sig till sociala medier för idéer om hur man kan hålla livet intressant. Varumärken kan utnyttja denna önskan om variation genom att vara kreativa med sitt sociala innehåll, rama in sin produkt eller tjänst som en utvald upplevelse. Ett ljus kan bli en mittpunkt i en social media-värdig självvårdsritual, en matlåda kan vara katalysatorn för en romantisk dejtkväll hemma, en B2B Zoom-konferens kan vara en unik möjlighet till nätverkande…möjligheterna är oändliga. Det viktiga är känslan av att ha exklusiv tillgång till en unik, kurerad upplevelse.

Låt millennials se sig själva återspeglas i varumärkesinnehåll

Från rasmångfald till olika kroppstyper och könsidentiteter, Millennials reagerar positivt på att se verkliga människor som dem återspeglas i varumärkesinnehåll. Faktiskt, användargenererat innehåll som serveras via sociala medier presterar bättre än någon annan typ av marknadsföring för denna åldersgrupp. Det är därför influencer marketing är särskilt effektivt med millennials.

På baksidan, Millennials reagerar lika starkt på rekommendationer från kändisar som verkar ouppnåeliga och avlägsnade från deras dagliga upplevelse. Av denna anledning kan det vara fördelaktigt för varumärken att omfördela medel för rekommendationer från kändisar till förmån för mikroinfluencers och användargenererat innehåll.

Medan både Gen Z och Millennials vill se riktiga människor med olika funktioner i varumärkeskampanjer, det estetiska i det innehållet är en punkt där marknadsföring för Gen Z ibland kan skilja sig från marknadsföring till Millennials. Gen Z prioriterar en ofiltrerad och “rå” estetik högre, medan Millenials tenderar att njuta av en mer utvald, “ambitiös” upplevelse.

Relevansregler

Millennials köpvanor tenderar att prioritera unika minnesvärda upplevelser och personlig identitet. Om du riktar dig till Millenials, samarbeta med influencers som prioriterar samma värderingar.

Framför allt bör varumärken se till att innehållet som de betjänar publiken är relevant för den publikens unika preferenser och skede i livet.

Relaterade Artiklar

Back to top button