India Financial Inclusion Fund til at investere i Sonata Microfinance

Følgende artikel hjælper dig med: India Financial Inclusion Fund til at investere i Sonata Microfinance

Sonata har nået ud til næsten 85.000 kvindelige kunder med en udestående portefølje på over Rs 42 crore

India Financial Inclusion Fund (IFIF) har givet tilsagn om at investere i Sonata Finance Pvt Ltd, en Allahabad-baseret mikrofinansieringsinstitution (MFI). Fonden er i forhandlinger med en anden investor for at afslutte investeringen i MFI, som har tilstedeværelse i den østlige del af Uttar Pradesh. Sonata havde tidligere rejst finansiering fra Bellwether Microfinance Fund. Hyderabad-baserede Caspian Advisors administrerer Bellwether Microfinance Fund og rådgiver India Financial Inclusion Fund.

Sonata Finance startede sin virksomhed i januar 2006 og har siden da nået ud til næsten 85.000 kvindelige kunder i mere end 15 distrikter med en udestående portefølje på over Rs 42 crore. Firmaet har et mål om at udvide denne portefølje til Rs 80 crores i marts 2010 og Rs 150 crores i marts 2011.

Sonata er blevet promoveret af Anup Singh, Rakesh Dubey, Ashish Kumar Gupta, Swaminathan Ankaleshwar Aiyar (den kendte journalist) sammen med Bellwether Microfinance Fund. “Sonata er en af ​​de mest imponerende og effektive mikrofinansieringsinstitutioner i regionen, både økonomisk og socialt. Sonata har en unik stærk position inden for sine operationsområder, især i staten Uttar Pradesh, som andre mikrofinansieringsinstitutioner har haft svært ved at efterligne,” siger S. Viswanatha Prasad, administrerende direktør for Caspian. MFI har oplevet den mest aktive venturekapitalaftalestrøm inden for bank- og finanssektoren siden januar 2008. Ud af omkring 50 private equity-aftaler til en værdi af 1 mia. USD i bank og finans i de sidste 18 måneder, tegnede MFI’er sig alene for 20 handler til en værdi af over 200 mio. 960 millioner kroner.

🔥 Anbefalede:  Sådan køber du i løs vægt til videresalg: En komplet vejledning

Investorerne i rummet ser i stigende grad på relativt ugennemtrængte regioner i Nord- og Vestindien. I en af ​​de seneste aftaler hæver Pune-baserede Suryoday Microfinance Rs 4,5 crore fra Aavishkaar Goodwell. “Gennem investeringer i denne runde vil vi yderligere opbygge kapacitet i denne usædvanligt veldrevne MFI, hvilket vil gøre det lettere for den at trænge ind på relativt utilgængede markeder i UP og andre nabostater,” tilføjede Prasad.

VCCircle.com