I Brooklyn vender NFT-showet kunstverdenen på hovedet

Følgende artikel hjælper dig med: I Brooklyn vender NFT-showet kunstverdenen på hovedet

David Henry Nobody Jr. i “Upside Down World”. Foto udlånt af kunstneren.

Brooklyn-baseret performance-, video- og NFT-kunstner David Henry Nobody Jr. vendte galleriverdenen på hovedet i fredags og åbnede en fælles soloudstilling på 11 Newel Gallery i Williamsburg sammen med 3D billedkunstner Nicole Ruggiero. Metaverse Post indhentede den kreative modkultur for at lære mere om hans fordybende, omvendte installation med titlen “Upside Down World.”

“Upside Down World” forestiller sig de udbrændte tjenerkvarterer på Nobodys seneste avatar, en kybernetisk butler. Ingen ankom kl. 11 Newel på åbningsaftenen klædt ud som denne karakter; han tog også dette kostume på, mens han deltog i den nylige åbning af SuperRares pop-up-rum i SoHo.

Ingens seneste installation er bogstaveligt talt på hovedet – han arbejdede sammen med mangeårige ven og anerkendte scenograf Jesse Kauffman i 48 arbejdsintensive timer for at fremstille miljøet. Indstillingen bruges også til at vise fem nye NFT-performance-kunstvideoer.

“Jeg ville vise videoerne på fladskærme i rummet,” fortalte Nobody til Metaverse post, men “at prøve at finde ud af, hvordan videoerne ville eksistere sammen med illusionen om rummet, var super vanvittigt at forudse. Det blev klart, at det omvendte værelse var Butlerens faktiske liv, med videoerne, der viser hans underbevidste fantasier og drømme.” Showets pressemeddelelse tilføjer, at “sættet også er tænkt som en mørk legeplads for telefonen, publikum kan tage billeder af sig selv fordybet i den omvendte virkelighed.”

Det er klart, at dette ikke er Nobody’s første rodeo. Han har hidtil deltaget i adskillige skelsættende NFT-udstillinger, herunder “NFTism” på Unit London, kurateret af Kenny Schachter. “Upside Down World” markerer dog Nobodys mest omfattende og ambitiøse hybridudstilling til dato.

🔥 Anbefalede:  8 bedste reklamebureaupriser, du bør forfølge i 2022

“Jeg har udviklet mig til teknologien NFT og Web 3,” sagde han. I løbet af sin tredive-årige karriere som en “immersionistisk performancekunstner, billedhugger og reality-hacker” har kunstneren vist videoer, print, skulpturer og provokerende adfærdspræstationer på tværs af galleriudstillinger.

Kunstneren begyndte at optage sine optrædener i David Nobodys persona i 2015 og postede dem på Instagram “som et svar på sociale medier og det mærkelige amerikanske samfund, jeg er indlejret i,” sagde han. “Stået over for de eksistentielle dilemmaer i min moderne verden og en bizar og invasiv teknologi, bærer jeg fysisk det affald og propaganda, som jeg er tvangsfodret for seeren at overveje og reagere på.”

Han kalder summen af ​​sin praksiss dele “Resemblagè”, en sammensætning af ‘ligne’ og ‘collage’. Som Nobody forklarede, “Jeg collager på min krop eller andres fysisk og optager handlingen, så det virkelige liv ligner CGI. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle lave en collage eller et maleri, når du bare kan træde ind i billedet og dele det i menneskehedens kollektive digitale vægmaleri: Internettet! Jeg tror, ​​at min interesse for simuleret virkelighed, optagelser og flygtige optræden var en slags intuitiv præamble, der nu er gået ind i NFT.”

I marts 2021 fandt ingen hans IG-indbakke oversvømmet med DM’er, der bad ham om at begynde at lave sine videoer. “I tidligere år gik mine videoer superviralt på sociale medier, men jeg kunne ikke rigtig tjene penge på arbejdet,” sagde han. “Læppe vidste jeg, at mine optagelser ville være fremtidens revolutionerende digitale lærreder. Jeg begyndte at præge 1/1s på Foundation og fandt hurtigt en solid samlerbase, hvor prisbunden voksede til 3 Ethereum i løbet af året.”

🔥 Anbefalede:  7 Growth Hacking-nyhedsbreve, der giver resultater

Konceptet for “Upside Down World” begyndte at trænge ind i Nobody’s baglomme længe før blockchain blev mainstream. Da den NYC-baserede kurator Coco Dolle henvendte sig til ham for at arrangere sit andet show med 11 Newel i juni, sprang denne “staudeide” tilbage til live.

“Jeg har lavet et par tidligere omvendte selvportrætter og forestillinger, så jeg vidste lidt om, hvordan man laver stykkerne,” sagde Nobody. “Jeg har altid ønsket at gøre galleriet til noget af et sjovt hus, i modsætning til et indelukket dødhvidt udseende vakuum.”

“Til opførelsesvideoerne valgte jeg at bygge et massivt hjul i mit studie lavet af træ og stål, som performere, sæt, rekvisitter og væsker kunne fastgøres til og roteres/vendes om,” fortsatte Nobody. “Det var meget risikabelt og svært at finde ud af ideen – men efter nogle forsøg fik jeg det til at fungere rigtig godt. Jeg kunne se, at jeg ville mærke tyngdekraften, mens jeg optrådte; Jeg var på hovedet så meget, at det blev meditativt. Jeg sammenligner det med at gå tilbage til livmoderen, blive født og cykle gennem livet, mens hjulet drejer, at være i en verden, dreje. Jeg var nødt til at google ‘blod i ørerne’, hvilket viste sig ikke er unormalt for overdrevne inversioner!

Og hvorfor arbejde, indtil blodet strømmede ud af hans ører i netop dette øjeblik? “Jeg ønskede at lave dette show nu, fordi min verden føles på hovedet som helvede,” sagde Nobody. “Putin invaderede Ukraine, markedet imploderede, og vi har lige været igennem en pandemi, og Trump, hver uge er der en slags vanvittig skyderi – så jeg arbejder bare på den virkelighed, der viser sig, og mit arbejde er, hvordan jeg finder ud af, hvad fanden virkeligheden er, før den som vand igen undslipper mig.”

🔥 Anbefalede:  Begynderguiden til salg på eBay

Kunstneren droppede alle fire Cycle/Wheel NFT’er Fundament som 1/1 udgave den dag, showet åbnede. De er stadig tilgængelige til en pris på 2,50 ETH. Ingen planlægger også et live, overkommeligt, udgivet drop i næste uge på OpenSea.

Deltagere blandt installationen. Foto udlånt af kunstneren.

Hvis du er i byen til konferencen, så sørg for at kigge forbi 11 Newel for at se “Upside Down World” sammen med “How the Internet Changed My Life”, en deltagende dokumentar af Nobody’s gallery-kohorte Nicole Ruggiero. “Jeg nyder virkelig Nicoles arbejde, og selvom vi er af forskellige generationer, så jeg med forskellige referencepunkter fællesheden af ​​vores interesse for, hvordan internettet former vores liv og opfattelse af virkeligheden,” sagde Nobody. “Jeg nyder sansen for humor i Nicoles arbejde, men kan relatere til hendes seriøsitet, drive og ambition.”

Showet i to dele kan ses indtil den 3. juli, men kunstnerne vil være værter for en brunch og artist talk torsdag den 23. juni fra 12.00 til 17.00 for NFT.NYC. Indtil videre har begivenheden angiveligt haft over 500 svar. “Det ser ud til, at samfundet anerkender lederskabet i vores udstilling for NFT på et tidspunkt med kryds og regn,” konkluderede Nobody. Den samfundsmæssige situation er alvorlig. Vi har ikke længere brug for en parallel virkelighed, men en vinkelret. Find det i Brooklyn.

Læs relaterede indlæg: