Hvorfor jeg elsker at betale skat – og det burde du også!

Følgende artikel hjælper dig med: Hvorfor jeg elsker at betale skat – og det burde du også!

Skattesæsonen er lige forbi. Alle har indsendt deres skatteskema, og støvet har lige lagt sig. I Holland klager folk over skatter – meget. De klager over det faktum, at vi skal betale skat, over hvor meget skat vi skal betale, over hvor regeringen bruger vores skat på og meget mere.

Skat er et vanskeligt emne.

Tro ikke, at jeg med glæde giver halvdelen af ​​min lønseddel til regeringen – absolut ikke. At se, at halvdelen af ​​mine penge går til skat, er lige så sjovt for både mig og dig.

Mange spørger sig selv: hvordan kan jeg reducere mit skattetryk? Mange europæiske lande tilbyder ikke skatteudskudte konti som i USA, Canada eller Det Forenede Kongerige. Vi har det svært i Vesteuropa – vi har virkelig så slemme førsteverdensproblemer. IKKE.

Nogle mennesker hader skat

I sidste uge løb jeg ind i denne undersøgelse lavet af WalletHub. De spurgte 1000 amerikanere om skatter og havde nogle interessante resultater. I stedet for at betale skat: 36% ville flytte til udlandet til et skattefrit land, 24% ville hellere få en tatovering, hvor der står “IRS”, 16% ville holde op med at tale i 6 måneder, og 15% ville aflægge løftet om cølibat.

Fuld afsløring: Jeg ville 100 % flytte til udlandet, men cølibat er for stort engagement.

Resultaterne fik mig til at tænke. Jeg mener, ingen elsker at smide alle deres penge mod regeringen, men de fleste mennesker, jeg kender, betaler deres skat og ved, at der kommer noget godt ud af det.

🔥 Anbefalede:  At føle sig utålmodig på vej mod økonomisk uafhængighed – 4 måder at overvinde dem på

Omfordeling af rigdom

Som nævnt i Rich Dad Poor Dad, er skatter oprindeligt beregnet til at omfordele rigdom blandt folket. De mennesker, der var for fattige, betalte naturligvis ingen skat, fordi de ikke havde noget. De rige var dem i de tidlige dage, der betalte skat. Nogle gange i form af afgrøder (som for 2000 år siden) og nogle gange i monetære former (senere).

Selvom en nation ikke kan beskatte sig selv til rigdom, bruges den stadig som en måde at omfordele rigdom på. Det øger den samlede velstand ved at give folk chancen for at klatre op ad den metaforiske stige.

I Vesteuropa ændrede skattesystemet sig i slutningen af ​​1700-tallet. De krige, der blev udkæmpet, får skattesatsen til at stige dramatisk – krig er dyrt. Senere, da krigen var forbi, brugte regeringerne omfordelingssystemet til at opbygge et socialt sikkerhedsnet og gøre sundhedspleje af høj kvalitet tilgængelig for alle.

Holland er et godt eksempel på dette. Ja, jeg betaler meget i skat, men jeg får også meget tilbage. Selvom jeg måske ikke har brug for alle de ting, regeringen tilbyder i øjeblikket, har jeg nydt godt af det. Da jeg studerede, betalte regeringen 90 % af min undervisning. Indirekte. Det offentlige finansierer vores universiteter og skoler.

Oven i købet fik jeg studielegater og et studielån fra det offentlige til 0 % i rente. Jeg fik et ekstra bidrag til at betale for min sundhedspleje, mens jeg studerede. Da jeg søgte job, fik jeg dagpenge.

Skatter for en civilisation

Oliver Wendell Holmes, Jr. sagde det bedst: “Skatter er prisen, vi betaler for civilisationen.”

Selvom det er sandt, ønsker mange så meget civilisation som muligt for et minimum af skatter. De ønsker en rabat på deres skatter, for en maksimeret civilisation. Jeg tror, ​​at alle ønsker en effektiv regering i det 21. århundrede, der kan få dette til at ske. Desværre er regeringer stadig bureaukratiske organisationer, der skal håndtere en masse ineffektivitet for at få tingene gjort.

🔥 Anbefalede:  Succeshistorie om ePayLater | Finansiering | Forretningsmodel | Indtægtsmodel

Det gør hverken skatter eller skattemyndigheder til djævelen.

Skatter er et første verdensproblem

Du skal være glad for at betale skat. Skatter giver dig og dine børn uddannelse, skatter giver din familie sundhedspleje, skatter giver veje og parker, skatter giver sikkerhed, skatter sørger for, at alt i dit land er arrangeret, som det skal være – ting, du vil nyde godt af hver dag, år efter år.

Du kommer til at leve i et velfungerende og organiseret samfund mod at bidrage gennem skat. Du er i stand til at give tilbage til samfundet, fordi du har det godt. Det er en smuk position at være i. At betale skat er et privilegium. Det er det bedste førsteverdensproblem der findes!

I Holland har vi et progressivt skattesystem. Det betyder, at hvis du gør dig, bidrager du mere. Folk, der ikke har noget, bidrager meget lidt, det var mine forældre meget glade for, da min stedfar mistede sit job i 2008. Det var ikke en god position at være i. Vil du hellere have andet end at betale skat? Det gør jeg ikke.

Det betyder ikke, at du skal aflevere din skat uden at optimere noget. Det er okay, hvis du optimerer din skat så meget som muligt – så længe det er lovligt. Jeg køber de hollandske aktier i Vanguard World ETF, fordi jeg ikke kan inddrive de 30 % udbytteskat, der opkræves i USA.

Jeg elsker at betale skat

Når der ikke er anden mulighed end at betale skat, skal du være glad for, at du er i stand til det. Du bidrager til samfundet med at skabe en bedre civilisation. Ja, det kan bremse dine fremskridt hen imod økonomisk uafhængighed, men husk, at du vil gøre brug af de offentlige tjenester, hvis du ikke allerede har gjort det.

🔥 Anbefalede:  Bark Review 2023: Er det en legit app? Er det en fidus?

Warren Buffett er enig:

“At udskrive checks til IRS, der inkluderer strenge af nuller, generer mig ikke … Alt i alt føler vi os ekstraordinært heldige at have fået en hånd i livet, der gør os i stand til at skrive store checks til regeringen i stedet for en, der kræver, at regeringen regelmæssigt udskriver checks til os – siger, fordi vi er handicappede eller arbejdsløse.” – Warren Buffett

Nyder du at betale skat?

.