Hvorfor du bør overveje en alt-i-en ETF

Følgende artikel hjælper dig med: Hvorfor du bør overveje en alt-i-en ETF

Alt-i-én ETF’er ændrer investeringslandskabet til det bedre.

Disse aktivallokeringsfonde forstærker fordelene ved individuelle ETF’er (dvs. diversificering og lavere gebyrer), mens de også er bekvemme at købe og vedligeholde eller genbalancere.

Hvis du søgte at investere for et par år siden, var dine bedste valg begrænset til at bruge investeringsforeninger eller en selvstyret mæglerkonto til at købe individuelle aktier og ETF’er.

Alternativt kan du vælge at opbygge din portefølje ved at vælge individuelle aktier/obligationer.

Selvom denne mulighed fjerner behovet for at betale nogle gebyrer, bliver du ansvarlig for at beslutte og vedligeholde en passende aktivallokering.

Og afhængigt af din handelsplatform og handelsaktivitet kan handelskommissioner hobe sig op.

Endelig kan du DIY-investere ved hjælp af individuelle ETF’er. Dette er en fantastisk mulighed; det sparer dig dog ikke for behovet for manuelt at rebalancere din portefølje et par gange om året.

Fordele ved All-in-One ETF’er

Alt-i-én ETF’er giver mange af fordelene ved de ovennævnte investeringsstrategier og nogle andre.

1. Bekvemmelighed

ETF’er er nemme at købe online ved hjælp af en mæglerkonto.

Ligesom aktier handler ETF’er på en børs med priser, der svinger i løbet af handelsdagen. Du kan placere forskellige typer ordrer for at bestemme, hvor meget du betaler pr. ETF-enhed.

Med fremkomsten af ​​provisionsfri handelsplatforme kan du endda investere små beløb på regelmæssig basis og ikke bekymre dig om at hæve handelsgebyrer.

2. Diversificerede porteføljer

En vigtig fordel ved All-in-One ETF’er er, at de giver indbygget diversificering.

For eksempel omfatter Fidelity All-in-One Balanced ETF (FBAL) 14 ETF’er, der består af over tusinde aktier og ETF’er.

🔥 Anbefalede:  10 vigtige færdigheder, som enhver leder bør opbygge

Denne form for diversificering er udfordrende (hvis ikke praktisk talt umulig) at opnå på egen hånd, hvis du vælger aktier.

Diversificering er en risikostyringsstrategi, der har til formål at begrænse de nedadrettede risici, der er forbundet med overkoncentration i ethvert investeringsaktiv, branche eller kategori.

Ved at investere i en blanding af aktier og obligationer på tværs af sektorer og lande kan en aktivallokerings-ETF som FBAL sænke din investeringsrisiko.

3. Lavere gebyrer

I det lange løb kan høje gebyrer blive et træk på dit samlede afkast, når der ikke er et tilsvarende afkast for at opveje dine øgede omkostninger.

Brug af Fidelity’s All-in-One Growth ETF (FGRO) som et eksempel var det indirekte administrationsgebyr 0,37 % pr. 10. november 2021.

Sammenlignet med 2 % eller mere på nogle investeringsforeninger er All-in-One ETF’er en billig investeringsløsning.

4. Automatisk rebalancering

Couch-potato-investorer, der har bygget investeringsporteføljer ved hjælp af flere ETF’er, vil måske på et tidspunkt rebalancere deres porteføljer.

Rebalancering er påkrævet, fordi investeringer præsterer forskelligt baseret på markedsforhold, og over tid vil din aktivallokering afvige fra dine foretrukne mål.

Lad os for eksempel antage, at din ønskede porteføljeallokering er 60/40 (aktier/renter). Efter et stykke tid kan dine aktiebeholdninger klare sig bedre end obligationer, hvilket resulterer i en tungere hældning mod aktier.

For at holde din portefølje “afbalanceret”, skal du enten sælge nogle aktier for at købe obligationer eller blot købe flere obligationer ved at tilføje nye midler.

Denne proces kaldes rebalancering, og nogle investorer kan finde det kedeligt.

All-in-One ETF’er rebalancerer automatisk årligt og på andre angivne tidspunkter, så du overhovedet ikke behøver at bekymre dig om manuel rebalancering.

🔥 Anbefalede:  Roku er nu i hjemmesikkerhedsbranchen

5. Professionel ledelse

Den gennemsnitlige investor kan have gavn af at få professionelle til at styre deres investeringsportefølje.

Mens nogle All-in-One ETF’er forvaltes passivt, bruger andre, som Fidelity’s All-in-One ETF’er, aktive investeringsstrategier til potentielt at forbedre ydeevnen over tid.

Typer af alt-i-en ETF’er

En anden fordel ved All-in-One ETF’er er, at de er designet med specifikke investorprofiler i tankerne.

Når du vælger eller designer en investeringsportefølje, skal du overveje, hvordan den matcher dine investeringsmål, risikotolerance og den tid, du har til at investere.

At udfylde et investorrisikoprofil-spørgeskema kan hjælpe dig med at bestemme den type portefølje, der passer bedst til dine behov.

Alt-i-en ETF’er er tilgængelige for følgende risikoprofiler:

Konservative porteføljer: Dette er designet til investorer, der har en lav risikoappetit og ønsker at bevare deres kapital, mens de nyder beskeden indkomst og vækst. En konservativ ETF-portefølje består hovedsageligt af fastforrentede aktiver (~80%) og nogle aktier (~20%).

Balancerede porteføljer: Denne portefølje påtager sig et højere risikoniveau end en konservativ portefølje ved at investere i flere aktier (~60%) end fastforrentede aktiver (~40%). Til gengæld kan investorer forvente langsigtet kapitalvækst, mens de udholder en vis volatilitet.

Et eksempel på en balanceret ETF-portefølje er FBAL.

Vækstporteføljer: Designet til investorer med en højere risikoappetit og langsigtet investeringshorisont består en vækst-ETF-portefølje hovedsageligt af aktier (80% til 100%).

Denne portefølje kan opleve flere udsving i værdi sammenlignet med konservative eller afbalancerede ETF-porteføljer.

Et eksempel på en vækst-ETF-portefølje er FGRO.

Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du køber Fidelity ETF’er i Canada.

Konklusion

Alt-i-én ETF’er er nu mine foretrukne investeringsfonde.

🔥 Anbefalede:  Hvorfor M1 Mac Pro trods alt kan være død

Selvom der kan være nogle ekstra gebyrbesparelser ved at holde flere individuelle ETF’er, indebærer rebalancering af dem 1-2 gange om året arbejde.

Og for mig, at skulle manuelt rebalancere, udsætter mig også for alle slags skævheder, inklusive utilsigtet forsøg på at time markedet.

Alt-i-én ETF’er forenkler investeringsprocessen ved at give automatisk rebalancering og global diversificering.

Denne artikel er sponsoreret af Fidelity. Alle meninger er mine.