Hvordan vurderer Google søgekvalitet med sine retningslinjer for søgekvalitetsevaluator?

Følgende artikel hjælper dig med: Er Googles retningslinjer for søgekvalitetsevaluator en rangeringsfaktor?

Retningslinjerne for søgekvalitetsevaluator er et dokument, der bruges af tredjeparts kvalitetsbedømmere til at informere om, hvilke ændringer af Googles algoritme, der kan forbedre brugeroplevelsen i søgning.

Lyder ret vigtigt. Så hjælper en høj bedømmelse af menneskelige kvalitetsbedømmere dine organiske søgerangeringer?

Hvis du har hørt noget om Googles retningslinjer for søgekvalitetsevaluator, men ikke er helt sikker på, hvad de er til, tror du måske det.

Lad os tage et kig på, hvorfor folk måske tror, ​​at disse retningslinjer er en rangeringsfaktor, beviserne for og imod det, og om der er beviser for, at dette dokument er en del af Googles algoritme.

The Claim: Search Quality Evaluator Guidelines As A Ranking Factor

I 2011 Jennifer Ledbetter (AKA PotPieGirl) opdaget den dengang hemmelige URL-bedømmerguide i en Google-søgning.

Jeg skrev om det kort efter, og på det tidspunkt var Googles træningsmanual for menneskelige URL-kvalitetsbedømmere på 125 sider.

URL-bedømmelsen så ud til at være et trin under søgekvalitetsvurderingen, som det fremgår af denne linje fra introduktionen: “Når du kan foretage URL-vurdering, vil du være godt på vej til at blive en succesfuld søgekvalitetsbedømmer!”

Der var i starten nogle spekulationer om, at eftersom de var på nettet for at evaluere sider og lave anbefalinger, kunne disse kvalitetsbedømmere muligvis pålægge manuelle sanktioner, hvis de stødte på sider, der overtræder Googles retningslinjer.

Disse er dog ikke medlemmer af webspam-teamet. De er slet ikke Google-ansatte; kvalitetsvurderingerne er nu og har altid været tredjepartsleverandører.

Så vidt jeg kan se, er der stadig mindst fem virksomheder, der leverer søgekvalitetsvurderinger til Google og andre søgemaskiner, inklusive Microsofts Universal Human Relevance System:

🔥 Anbefalede:  Nike lancerer .Swoosh, dens officielle Web3 NFT-platform

Og ser tilbage på denne artikel fra næsten 10 år sidenser vi, at lige så meget som algoritmen har ændret sig (som det fremgår af alle de opdateringer, vi kender – og mange flere end vi ikke gør), er Googles mål stort set forblevet de samme.

Det, der betød dengang, giver stadig en fantastisk søgeoplevelse i dag:

  • Hvordan forespørgslen fortolkes.
  • Forstå hensigten.
  • Konteksten af ​​sprog og sted.
  • Aktualitet.
  • Specificitet.
  • Side nytte; nytten af ​​indholdet.

De ting, der ville lande dig i varmt vand med Google dengang, vil stadig volde dig hovedpine i dag – søgeordsfyld, luskede omdirigeringer og masseproduceret/spundet eller duplikeret indhold blandt dem.

Evidens for søgekvalitetsevalueringsretningslinjer som en rangeringsfaktor

Søgekvalitetsvurderinger bruges til at evaluere foreslåede ændringer af algoritmen, så Google kan måle effekten af ​​hver enkelt i små test og justere (eller slette opdateringen) i overensstemmelse hermed.

Deres feedback er ikke – og har aldrig været – en direkte rangeringsfaktor.

Imidlertid…

Tror jeg, at det, vurderingerne leder efter, er det, Google ønsker at se på en webside?

Absolut.

Tror jeg, du er skør, hvis du vælger at ignorere Googles udtrykte ønsker om at se specifikke ting på en webside?

Også ja.

Ben Gomes, SVP of Education hos Google, har været i virksomheden siden et par måneder efter lanceringen. Han var VP for Search Engineering i 2018, da fortalte han CNBC:

“Du kan se vurderingsretningslinjerne som, hvor vi ønsker, at søgealgoritmen skal hen. De fortæller dig ikke, hvordan algoritmen rangerer resultater, men de viser grundlæggende, hvad algoritmen skal gøre.”

Det er meget nemmere at skabe kvalitetsindhold og optimere det til søgning, når du forstår, hvad Google selv anser for kvalitet.

🔥 Anbefalede:  Hvordan fremmedsprogede shows som Squid Game hjælper Netflix med at få succes

Evidensen mod søgekvalitetsevaluatorens retningslinjer som en rangeringsfaktor

Google fortæller os præcis hvordan menneskelige kvalitetsvurderinger hjælper med at forbedre søgeresultaterne:

  • De giver feedback på søgeeksperimenter for at informere om, hvilke potentielle ændringer der er mest nyttige.
  • De hjælper Google med at kategorisere oplysninger for at forbedre sine systemer.
  • Og det bruger de vurderernes retningslinjer til at gøre.

Husk, Google er et gigantisk, komplekst informationssøgningssystem.

Kvalitetsbedømmere giver feedback, der kan påvirke, hvordan algoritmerne fungerer. Men de har ingen direkte indflydelse på outputtet af disse algoritmer (søgeresultater).

Søgekvalitetsevalueringsretningslinjer som en rangeringsfaktor: Vores dom

Search Quality Evaluator Guidelines giver os indsigt i, hvad Google betragter som en god brugeroplevelse og kvalitetsindhold, og det kan være en fordel.

Implementering af nogle af læren fra disse retningslinjer som bedste praksis kan hjælpe din SEO-strategi i kraft af den forbedrede søgeoplevelse, du vil give.

Men en rangeringsfaktor er de ikke.

Nederste linje: Google bruger ikke sine søgekvalitetsevalueringsretningslinjer som et søgerangeringssignal.