Hvor lang skal din bogtitel være? (Data fra 100 bestsellere)

Følgende artikel hjælper dig med: Hvor lang skal din bogtitel være? (Data fra 100 bestsellere)

Hvor lang skal din bogtitel være?

Bogtitler kan være fuldstændig forvirrende. Hvor lang skal din titel være? Hvor kort? Skal du præcisere, hvad din bog handler om, eller drille læseren?

Så mange forfattere vælger titler, der skader bogsalget og får dem slået ud på markedet af forfattere, der ved bedre. Spænd op, fordi vi er ved at tale om de små detaljer i bogtitlens længde.

Din bogtitellængde skal være cirka 4 ord for at matche bedste praksis på Amazons top 100 bestsellerliste. Skønlitterære titler er ofte kortere end faglitterære titler. Efter 4-ords titler var 6-ords eller 10-ords titler de mest almindelige i bestsellere for både fiktion og faglitteratur.

Nu hvor du kender de bedste praksisparametre for titellængde, lad os se på de vigtigste faktorer, der kan påvirke den nøjagtige længde af DIN bogtitel.

Den specifikke længde afhænger af, om du skriver skønlitteratur eller faglitteratur, konkurrenceniveauet inden for dit emne eller genre, og antallet af ord, det tager at beskrive din bog tydeligt.

Hvor lang skal din bogtitel være: Data fra 100 titler (CHART)

Jeg ved, at du klør efter at se de lækre data, så tjek skemaet nedenfor med mine resultater fra at analysere 100 bestseller-titler på Amazon. Hvorfor Amazon? Fordi de er en af ​​de største og dårligste boghandlere på planeten.

Plus, de er online, så jeg kunne lave min research i min pyjamas. 🙂

Selvom jeg ikke er forsker, har jeg et par publikationskreditter i fagfællebedømte tidsskrifter der kaster om sig med fancy ord som “lineær regression” og “koefficient alfa”.

Med andre ord ved jeg lige nok om data til at være farlige.

For at være sikker på, at jeg var grundig, hyrede jeg også en professionel dataanalytiker til metodisk at undersøge oplysningerne.

Top 100 bestsellere på Amazon

Jeg ved ikke med dig, men jeg finder denne information fascinerende. Lad os gennemgå, hvad det betyder, og hvordan du anvender det på din specifikke bog eller roman. Her er nogle vigtige ting fra dataene:

 • Den mest populære bogtitellængde er titler på 4 ord (dette gælder både skønlitteratur OG faglitteratur.
 • Den anden og tredje mest populære titellængde er titler på 6 ord og titler på 10 ord, selvom 100 % af de ti titler på 10 ord var faglitteratur.
 • Den fjerde mest populære titellængde i dataene er titlen på 3 ord.
 • Skønlitterære titler er næsten altid kortere end faglitterære titler. For det meste skyldes dette underteksterne (den lange sætning eller sætningerne efter bogens hovedtitel, normalt adskilt af et kolon som i min Query Letter Swipe File: Exact Words, Phrases,
 • 59 % af titlerne i undersøgelsen var på 10 ord eller mindre
 • 41 % af titlerne var på 11 ord eller mere
 • Overraskende (ihvertfald for mig) var 10 % af bogtitlerne i dataene 18 ord eller længere!
 • Ikke overraskende var kun to bøger i dataene 1-ords titler
 • Der var dobbelt så mange titler på 17 ord end titler på 5 ord!
🔥 Anbefalede:  Instagram marketingfejl, der skal undgås for nye e-handelsejere

Hvorfor alt hvad du ved om titler er fuldstændig forkert (beklager)

Mens jeg undersøgte dette emne for mine egne bog- og blog-titler (og igen for dette indlæg), kom det ikke som nogen overraskelse, at der er en masse information derude om, hvordan man finder på gode bogtitler (eller ENHVER form for titel for den sag.

Desværre, baseret på mine resultater (og andre resultater fra lignende undersøgelser), er det meste af det helt forkert. Hvad de fleste mennesker synes betyder noget med titler, er ifølge data bare ligegyldigt overhovedet.

For eksempel vil de fleste websteder, YouTube-videoer og online marketingguruer fortælle dig, at gode titler:

 • Betyder mere end noget andet – mere end dig, din bil eller din sjæl
 • Fyldt med søgeord – vi skal sørge for, at Google finder dig
 • Skal undgå “stop” ord – almindelige ord søgemaskiner springer alligevel over
 • Skal inkludere kraftord – følelsesmæssigt overbevisende ord som vrede, glæde, afsky osv.

Selvfølgelig er der en vis sandhed i betydningen af ​​titler og fordelen ved et levende sprog, men hvorfor falder de fleste af disse ideer fladt i dataene? Fordi de savner hovedpointen i titler.

De savner titler betyder noget…

Hvorfor bogtitlens længde betyder noget?

Titler konverterer tilfældige læsere til nysgerrige læsere.

Det er hele deres formål. At stoppe øjnene og fokusere opmærksomheden i nogle få afgørende sekunder. Derefter er det dit bogindholds opgave at fastholde opmærksomheden, opbygge opmærksomhed og konvertere opmærksomhed til interesse, interesse til lyst og lyst til handling (uanset om den handling blot er at læse hele din bog i et enkelt møde, tilmelde dig et nyhedsbrev eller bestilling af et produkt).

For at fange og konvertere den opmærksomhed skal bogtitler gøre to ting virkelig rigtig godt…

2 Hovedårsager Bogtitlens længde betyder noget

 1. Titlen skal være lang nok til at være klar
 2. Titlen skal være kort nok til at fange og fastholde opmærksomheden

Det er grunden til, at lange, slyngede titler på 11 eller flere normalt ikke virker. Meget få titler i bestsellere er på over 10 ord, og de fleste af dem er faglitteratur. Faglitteratur har en tendens til at være længere på grund af undertekster. Men stadig ikke længere end 10. Hold titlerne tæt pakket og overskuelige. Jo kortere (ned til 4 ord) ser ud til at være det søde sted.

De bedste titler dominerer klarheden ved at mestre tre faktorer. Så lad os vende os til disse faktorer næste gang.

🔥 Anbefalede:  Krydser forræderiske grænser med AI-agenter

Hvordan vælger du en bogtitellængde? (Datadrevne svar)

Når du opretter en bogtitel, betyder størrelsen noget, bare ikke så meget, som du kunne forvente. Baseret på dataene er de vigtigste ting, du vil overveje, når du vælger din titellængde:

 1. Genre
 2. Konkurrence
 3. Hensigt

Bogtitler, der dominerer genre, konkurrence og hensigter, får opmærksomhed, bliver læst og bliver købt. Hver af disse faktorer påvirker titellængden, så lad os hurtigt se på hver enkelt.

Hvordan påvirker genren din bogtitel?

Din genre vil på nogle måder bestemme længden af ​​dine bogtitler. Især bestsellerne i din genre. Nogle genrer bruger almindeligvis bestemte titellængder – , , (kan du gætte genren??) .

Alligevel trækker selv genre sig mod titlen på 4 ord: , .

Hvad med genren i din bog? Tjek top ti eller 20 eller 100 bedst sælgende bøger i vores valgte niche. Bare scan titlerne og se, om de fleste af dem har længere eller kortere titler.

Hvordan påvirker din konkurrence din bogtitel?

Som en generel tommelfingerregel vil du altid gerne tjekke dine konkurrenter, inden du vælger din titel. Du vil måske opleve, at din genre eller emne er fuld af lange titler på 8 ord, så du skiller dig ud med en kortere titel på 3-6 ord.

Eller på bagsiden finder du måske dine største konkurrenter i samme kategori, da I alle bruger kortere titler på 1-4 ord, så I bliver større og længere. Nøglen er at passe ind, men også skille sig ud. Du vil gerne være i nabolaget som alle andre, men have det hus, som alle gerne vil se.

Kan du huske de 10 bedste bøger, du tjekkede ud med genren i tankerne? Se nu på dem fra konkurrencens synspunkt. Vil du skille dig ud ved at gå kort eller ved at gå langt?

.

Hvordan påvirker hensigten titellængden?

Når jeg siger “hensigt”, er det, jeg mener, “købers” eller læserens hensigt. Det vil sige, hvilken helt specifik hensigt har læseren eller køberen, når han søger efter en bog som din.

Måske er det for at løse et problem (Hvordan fikser du din hunds adfærd hurtigt) eller besvare et spørgsmål (Hvordan skriver man en bogoversigt?). Det kan også være at indsnævre titlen til den nøjagtige undergenre, som en læser ønsker.

Der er fantasy, så er der mørk fantasy eller high fantasy, eller urban fantasy. Der er spionthrillere og seriemorderthrillere. Til faglitteratur er der vægttabsbøger og så er der bøger om flad mave og bentræningsbøger og vægttab for travle mænd over 40 bøger.

Nøglerne til hensigt:

 1. Kend din købers eller læsers hensigt (Du kan ikke matche eller svare på deres hensigt, hvis du ikke forstår det)
 2. lav en titel, der er lang nok til at matche den hensigt (dvs. besvarer spørgsmålet, løser problemet). Titlens længde er altså ikke kun bestemt af genre, konkurrence og klarhed (men også hensigt).
🔥 Anbefalede:  10 efterspurgte freelancejob (og hvor man kan finde dem) i 2023

Hvad med titellængden på en bogserie?

En romanserietitel fungerer mere som en faglitteratur end en typisk skønlitterær bog. Titlen på en serie omfatter typisk tre dele, adskilt af et kolon: titlen på den enkelte bog, bogrækkefølgen og seriens titel.

Her er for eksempel de to første bogtitler i min serie:

Se hvordan det virker? De enkelte bogtitler er stadig korte (i dette tilfælde to-ords titler). Efter kolon mærker bogrækkefølgen og serietitlen serien med flere ord. Så selvom serietitler løber længere end din gennemsnitlige selvstændige skønlitterære titel, så læg mærke til, hvordan selv det samlede ordantal for mine serietitler forbliver under 10 ord.

De bedste online titelgeneratorer

Når du vælger din titel, er der mange variabler at huske på. Her er de bedste gratis onlineværktøjer til at skabe den perfekte titel til din bog eller roman.

Brug disse titelgeneratorer til at få dusinvis af nye ideer til dine titler. Filtrer dem derefter gennem genre, konkurrence og hensigt.

Til sidst skal du vælge din yndlingstitel og se, hvor mange ord den har. Ville tilføjelse eller fratrækning af et ord for at gøre det til en 4-ords titel forbedre det?

Konklusion: Hvor lang skal din bogtitel være?

Måske har du læst så langt, og du spekulerer stadig på, hvor lang din bogtitel skal være. Jeg forstår fuldstændig. Selv med diagrammet, 4-ords titelretningslinjer og 40+ titelgeneratorer, kan titler stadig virke…

Lad mig prøve at forenkle det for dig.

Din bogtitel skal være så lang som nødvendigt og så kort som muligt. Brug så mange ord, som du har brug for i din titel, for at det giver mening for læserne, og skær det kun ned, hvis du kan. (Men prøv at skære det ned til 10 ord eller mindre)

Hvis du gør det, er jeg overbevist om, at din bogtitel vil blive en kæmpe succes, uanset længden.