Hvad synes rigtige kunstnere om NFT’er? |

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad synes rigtige kunstnere om NFT’er? |

Hvad synes rigtige kunstnere om NFT'er?

Forsidebillede: “Love You Too” af Marc Dennis. Foto af Vittoria Benzine.

“NFT’er er kunstverdenens Tinder,” sagde Marc Dennis, hvis hyperrealistiske malerier krydser kunstmesser fra Miami Beach til Dallas. Hvad betyder det? Som al kunst er det op til dig. Over et år siden NFT’er fangede rampelyset, er de stadig en kraft i kunstverdenen. Kunstnere med eksisterende praksis har i varierende grad indarbejdet blockchain-teknologi i deres verdensbilleder. Ligesom mange andre hørte Dennis først udtrykket i forhold til Beeples auktion hos Christie’s.

Med al vanviddet, finansieringen og fejden har NFT’er overskredet deres denotation. En NFT er bare noget, der er optaget på en blockchain. Teknologien er blevet anvendt på kunst som en metode til at bevise ejerskab og ægthed, men udtrykket ‘NFT’ er vokset sammen med digitale medier generelt. Det er ikke. Teknologien ser dog ud til at komme i takt med større ændringer i kunstverdenen, hvilket afspejler større ændringer i samfundet.

“Det virker som en acceleration af, hvad Instagram har gjort,” sagde Andrew Woolbright. ”Cirkulationshastigheden har forkortet sikringen på en masse arbejde for at blive hurtigt forstået og fordøjelig. Mystery virker uden klar mening, alt, der giver en følelse af forsinkelse, føles mere flygtigt, men NFTS er ikke udelukkende skyld i det. Der er en lokkehastighed, som virtuel cirkulation nødvendiggør, og måske føler færre kunstnere behov for at modstå det.”

Det, der ændrer sig, er måden kunst bevæger sig og bliver betragtet på. Oprindeligt tog NFT’er fat som en mulighed for kunstnere uden gallerirepræsentation til at sælge deres arbejde effektivt. FAUST ser denne nye teknologi som at “ændre kryptoverdenen mere end kunstverdenen.” Han er ikke sikker på et sted for NFT-kunst i kanonen, men han “kunne helt sikkert forestille sig NFT’er blive inkorporeret i kunstmarkedet som et middel til at autentificere værker og spore salg for videresalgs royalties i fremtiden.”

🔥 Anbefalede:  Pizza Hut, Yum Brands arbejder sammen med mælkeproducenter for at reducere drivhusgasemissioner

“Hvis noget har dette medie været med til at ændre værdibegrebet,” sagde Hank VonHellion. “Værdi er ikke længere baseret på det fysiske forbrug af noget unikt eller sjældent, værdi er blevet iboende bundet til kunstigt fremstillede kulturelle idealer om gennemslagskraft, hype og berømmelse.” Elza Burkart for nylig flyttet fra LA til New Orleans, hvor hun arbejder med Mortal Machine Gallery. “Jeg kan lide [NFTs] fordi værdien er baseret på efterspørgsel, og som en, der handler med kunst, føles det rigtigt,” sagde hun. “Jeg elsker også den sporbare historie og kunstnerens kontrol. Enhver kunstner bør have dette niveau af autoritet i deres arbejde.”

Der er ingen enkelt kunstverden – kun uendelige stykker. Kurator og tilrettelægger Klaudia Ofwona Draber sagde: “Hvordan tingene bliver lavet interesserer mig mest. Ikke hvordan de bliver solgt.” Selvom Iris snart har flere animerede NFT’er, sagde hun også: “Jeg foretrækker meget at skabe fysiske malerier.”

Hvad synes rigtige kunstnere om NFT'er?‘My Mind Can Only Dream of Mortal Kombat’ af Andrew Woolbright. Foto af Vittoria Benzine.

“I sidste ende vil det ikke ændre sig for mig, at jeg tror på open source og gratis udveksling, og jeg er ligeglad med, hvem der ejer hvad,” sagde Woolbright. “Selvom virtuel kunst er interessant for mig, er virtuelle certifikater og licenser ikke… Det er tidligt i deres dannelse, så den måde, de bruges om et år fra nu, kunne være helt anderledes, men i øjeblikket er jeg mistænksom over for energiforbruget og miljøpåvirkningen af ​​en proces, der i sidste ende er at offentligt erklære, at du ejer noget.”

Kunstvirksomheden efterlader et filter. Blockchain-teknologi er kun ét værktøj i sidste ende. Det, der virkelig betyder noget, er, hvordan du bruger det.

🔥 Anbefalede:  Hvad Shutterstocks AI Image Generator betyder for brugere

Som Burkart påpegede, gør nogle kunstnere det bedste ud af det: “Zeitweitz har skabt NFT’er af hendes utrolige vådpladefotografering og har designet et af de mest utrolige virtuelle kunstrum. Hun er en, jeg elsker at være opmærksom på, fordi hun som en, der er besat af kunstens fysiske og analoge proces, virkelig har åbnet mine øjne for, hvor vid åben verden er. Scott Campbell startede også for nylig noget, jeg ikke havde forestillet mig før, en slags eksklusiv tatoveringsbutik, der kun er tilgængelig via NFT-butikskort. Der er nogle sindssyge, ekstremt eftertragtede kunstnere, der samarbejder om det. Det er fascinerende, og det er kun begyndelsen!”

Læs relaterede indlæg: