Hvad Kinas COVID Spike betyder for e-handelssælgere

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad Kinas COVID Spike betyder for e-handelssælgere

Lige da verden så småt begynder at åbne sig igen, kræver Kina flere lockdowns, da det bliver ramt af en af ​​sine største stigninger i COVID-tilfælde. Her er hvordan det påvirker e-handel.

Største krise siden Wuhan

Mere end 15.000 mennesker i 28 provinser i Kina blev inficeret med virussen, primært forårsaget af omicron-varianten. Da sagerne fortsætter med at stige, vil den kinesiske regering stå over for sin største COVID-udfordring til dato siden udbruddet i 2019.

Kilde: Statista

For at bremse spredningen af ​​virussen henvender Kina sig til sin afprøvede og testede nul-COVID-strategi, dvs. strenge lockdowns og bevægelsesrestriktioner. Disse foranstaltninger er implementeret, fordi Kina har færre intensive hospitalssenge sammenlignet med andre industrialiserede lande, landets befolkning taget i betragtning.

Provinsen Jilin har flest nye tilfælde, men heldigvis er 95 % af de smittede asymptomatiske eller oplever kun milde symptomer.

Nedlukninger i nogle produktionsbyer

I januar rapporterede CNBC, at nul-COVID-strategien påvirker forbrugerne mere end producenterne. Det skyldes, at fabrikker i Kina for det meste ligger i industriparker, og ansatte bor på sovesale. Det ser dog ikke ud til at være tilfældet denne gang.

I Shenzhen, en af ​​Kinas vigtigste særlige økonomiske zoner (SEZ), har alle virksomheder, der ikke er involveret i væsentlige offentlige tjenester, indstillet produktionen. Dette påvirker virksomheder som elektronikproducenten Foxconn, der leverer til mærker som Apple og Toyota. De ville forblive lukkede, indtil de modtager et go-signal fra regeringen om, at de kan starte operationer igen.

Shenzhen er blevet ramt af stigningen i COVID-tilfælde, hvilket standser ikke-essentielle virksomheders fremstillingsvirksomhed.

Dongguan, en anden by i Guangdong, beordrede nedlukninger, hvilket kun tillod nødvendige aktiviteter uden for hjemmet. Arbejdere bliver også beordret til at arbejde hjemmefra, men i industriparker, hvor der ikke er indberettet tilfælde, er det business as usual, bortset fra strengere kontrolforanstaltninger. Guangdong er Kinas førende provins med hensyn til eksport i 2021, så nedlukninger i dette område kan påvirke e-handelssælgere med leverandører der.

🔥 Anbefalede:  Hvad betyder den grønne cirkel Instagram i 2023?

Amazon-ordrer forventes at blive forsinket på grund af pausen i produktionen, og de af jer, der køber fra Kina, bør også forvente forsinkelser i fremstilling og forsendelse, indtil den kinesiske regering letter restriktionerne.

Hvordan nedlukningerne påvirker oliepriserne

Millioner af forbrugere verden over måtte betale ekstra for deres gas, da krigen mod Ukraine begyndte i sidste måned. Denne prisstigning påvirkede dog ikke kun det brændstof, vi puttede i vores biler. Produkter, der er afhængige af olie og petroleum, såsom plast, bliver også dyrere.

I februar sidste år oplevede USA sin højeste årlige inflationsstigning siden 1982, og med alt, hvad der sker i verden lige nu, forventes priserne at stige yderligere.

Men lockdowns i Kina resulterer i en tendens i den modsatte retning. Kina er den største importør af olie i verden, men på grund af nedlukningerne ser vi et dyk i oliepriserne på grund af faldet i efterspørgslen.

Afsluttende tanker

Kinas nul-COVID-politik kunne have fungeret tidligere, men vi mangler endnu at finde ud af, om den er lige så effektiv til at afbøde spredningen af ​​den meget smitsomme omicron-variant. Nogle eksperter siger nej, herunder Nomura Holdings’ kinesiske cheføkonom, Ting Lu, som sagde, at fordelene ved strategien aftager, mens omkostningerne stiger.

Den kinesiske regering ser dog ud til at stå fast på at presse igennem med nedlukningerne. Der er mange andre lande, hvor du kan hente dine produkter fra, men Kina er fortsat den største eksportør i verden. Så e-handelssælgere, der er stærkt afhængige af kinesiske leverandører, bliver nødt til at håndtere konsekvenserne af disse nedlukninger.