Hvad kan du forvente af Apples kommende mixed reality-headset

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad kan du forvente af Apples kommende mixed reality-headset

Hvad kan du forvente af Apples kommende mixed reality-headset

Apple har arbejdet hen imod et virtual reality-headset i årevis og nu Bloomberg rapporteret at virksomheden for nylig demonstrerede en sen-fase “mixed reality”-enhed til sin bestyrelse. Dette har ført til adskillige rygter og rapporter om, hvad der kan være i den enhed.

Som en mixed reality-enhed vil den muliggøre augmented reality og virtual reality-oplevelser ved hjælp af det samme headset.

Dette Apple AR/VR-headset må ikke forveksles med Apples andre kommende udvidede produkter. Denne enhed ville ligne et par briller med gennemsigtige linser, der ville tillade projektion af virtuelle objekter i brugerens syn, hvilket forventes at blive annonceret endnu længere ude. Hvorimod et mixed reality-headset fuldstændig omslutter brugerens vision og bruger interne skærme til at skabe en fordybende oplevelse.

AR/VR-headsettet

Ifølge en rapport fra begyndelsen af ​​2021 fra Oplysningerne, med henvisning til intern dokumentation, forventes headsettet at have “et slankt, buet visir fastgjort til ansigtet af et mesh-materiale og udskiftelige pandebånd.” Konceptkunstner, Ian Zelbo, skabt mockup gengiver af, hvordan det kunne se ud baseret på tegninger fra rapporten, som han kaldte “Apple View”, selvom den ikke har noget officielt navn.

Båndene vil være justerbare, og man rapporteres at have rumlig lydteknologi svarende til AirPods Pro for at give en surround-sound-oplevelse. Et andet band ville have et større batteri for at forlænge headsettets levetid, mens du er på farten.

Det ville også have over et dusin kameraer, så det kan spore brugerens håndbevægelser og se omverdenen. De flere kameraer vil være essentielle for passthrough-kapaciteten på virtual reality-headsettet, som ville gøre det muligt for brugere at se omverdenen med virtuelle objekter placeret i den, hvilket skaber mixed reality-effekten.

🔥 Anbefalede:  Bunnyshell: En pålidelig webhostingplatform til din virksomhed

Rapporten foreslog, at den ville have to 8K-skærme med ultrahøj opløsning internt og to kameraer til at understøtte avanceret eye-tracking-teknologi. Headsettet vil også have LIDAR (Light Detection and Ranging) sensorer indbygget, som bruger lasere til at måle afstande, den samme teknologi er indbygget i begge iPhone 12 Pro-modeller. Det giver headsettet mulighed for hurtigt at måle rum og præcist placere virtuelle objekter på borde, gulve og vægge.

En nyere forskningsrapport fra displayanalytiker Ross Young foreslog, at headsettet ville bruge tre skærme i stedet for de normale to (én pr. øje). I rapporten sagde han, at det ville omfatte to 4K OLED-skærme sammen med et AMOLED-panel. Normalt bruger VR-headset ikke AMOLED-skærme på grund af deres lave opløsning, så det forventes, at de vil blive brugt til perifert syn.

Displayet med tre skærme ville gøre det muligt for Apple-headsettet at bruge foveated rendering, som bruger eye-tracking-teknologi til at producere et skarpt billede, hvor brugeren kigger, og sænket opløsning rundt i periferien. Som et resultat kan det reducere processorkraften, der bruges til at gengive en scene, ved ikke at gengive hele visningen med maksimal opløsning.

Apple ser ud til at arbejde på en “adaptiv skærm”, ifølge en patentansøgning, som ville tage højde for den omgivende belysning og brugerens øjenrespons. Dette ville justere displayet i headsettet, så brugeren ikke ville blive blændet, når han skifter mellem AR- og VR-oplevelser, eller når han tager headsettet af.

Selvom der ikke forventes plads til, at folk kan bære briller med dette headset, en rapport fra Bloomberg udtalte, at Apple tidligere havde udviklet et system “hvor brugerdefinerede receptlinser” kunne indsættes i headsettet.

🔥 Anbefalede:  Hvad er Temu, og kan du dropshippe med Temu?

Det er dog uvist, om disse teknologier vil blive inkluderet i den første generation.

Hvad kan man forvente i controllere

For controllere arbejder Apple angiveligt på en “fingerbøl-lignende” enhed, som brugere vil bære på fingrene med force feedback. Dette ser ud til at svare til en patentansøgning, som først blev rapporteret af Åbenbart Apple, som beskriver en lignende enhed med adskillige sensorer, der kan spore fingerbevægelser. Ikke alene ville headsettet lettere kunne registrere, når brugeren trykker på noget med deres finger, men brugerne kunne “føle”, når de ramte et virtuelt objekt gennem force feedback gennem deres finger.

Apple har også et andet patent på et ringtilbehør, uofficielt døbt Apple Ring, også rapporteret af Åbenbart Apple. Udover at hjælpe med sporing af fingerpositioner, ville ringene også være i stand til at registrere nærliggende genstande og deres bevægelser. Det ville være i stand til at opdage, om brugeren tog en Apple Pencil og havde til hensigt at skrive med den, hvilket muliggjorde oversættelse af skrift direkte til VR-applikationer.

Hvad angår optik, MacRygter rapporterede, at analytiker Ming-Chi Kuo sagde, at headsettet ville have to “3P Pancake-linser” for at reflektere lyset mellem skærmen og linserne. Dette ville give Apple mulighed for at producere et mere kompakt og let headset. For eksempel findes der nogle prototyper 300 og 400 gram, sagde Kuo, hvilket gør dem betydeligt lettere end de 503 gram Meta’s Quest 2 headset. Anden generation ville have til formål at blive endnu lettere.

Også, ifølge til Kuo ville headsettet have M1 Mac-lignende computerkraft med et par processorer. “Den højere ende-processor vil have samme regnekraft som M1 til Mac, hvorimod den lavere ende-processor vil være ansvarlig for sensor-relateret databehandling,” sagde Kuo.

🔥 Anbefalede:  Sådan hackes Facebook-konto og adgangskode i 2023

Hele enheden kan blive drevet af en 96W adapter for at holde trit med processorerne som et resultat, tilføjede Kuo.

Hvor meget vil det koste, og hvornår vil det være tilgængeligt?

Aktuelle rapporter om prisskiltet på det kommende Apple VR og mixed reality-headset er blandede, men det bliver ikke billigt. Ifølge rapporten fra The Information kan det være så højt som $3.000.

Dette ville placere headsettet i samme boldbane som Microsofts Hololens 2, som koster $3.500. Dette ville begrænse headsettet primært til virksomhedsbrug, og det er ukarakteristisk for et Apple-produkt.

Andre rapporter foreslog lidt lavere priser, såsom en fra Kuo who forudsagt det ville komme ind på $1.000. Dette ville sætte det mere i selskab med en “high-end iPhone” og prisen på Valve Index VR-headsettet.

Apple planlagde oprindeligt at afsløre headsettet i 2019 med en udgivelse i 2020, men flere forsinkelser førte til, hvor vi er nu. Med den seneste rapport fra Bloomberg foreslog, at det kunne blive annonceret i slutningen af ​​2022, med den faktiske produktforsendelse til forbrugerne i 2023.

Læs relaterede indlæg: