Hvad er typerne af kreditkort, og hvordan fungerer de i Indien?

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad er typerne af kreditkort, og hvordan fungerer de i Indien?

Der er en række kreditkort, der tilbydes af en række udstedere på markedet. Nu er det første skridt til at vælge dit første kreditkort at finde ud af, hvilken type kreditkort du har brug for baseret på dine forbrugsvaner og udgifter.

Kreditkort: typer og hvordan de fungerer i Indien

Hvad er et kreditkort?

Et tyndt plastikkort, der kommer med en forhåndsgodkendt kreditgrænse og fungerer ligesom et betalingskort i forhold til at foretage betalinger. Grænsen for dit kreditkort bestemmes af den finansielle institution eller bank, der udsteder kortet, faktorer, som de overvejer, når de beslutter din grænse, er din kreditscore eller CIBIL score, og din tilbagebetalingshistorik for lån. Jo bedre historie og højere score, jo øvre grænse. Regningsbetalingsmetoderne i disse dage skifter fra kontantbetaling til en betalingsmåde med kort eller elektroniske medier. Næsten alle virksomheder derude giver kunderne frihed til at bruge nogen af ​​disse. Kreditkort accepteres dog alle andre steder end undtagelser. Regningsbetaling ved hjælp af kreditkort er en af ​​de populære og mest brugte betalingsmåder til at købe tjenester eller forbrugsvarer.

Der er også en betingelse med kreditkort, at det pålægger kortholder nogle vilkår og betingelser, at de skulle tilbagebetale de lånte penge inden for et vist tidsrum sammen med renterne eller eventuelle aftalte gebyrer på korttjenesterne. Efter fristens udløb skal kortholder også betale nogle ekstra forsinkelsesgebyrer. Med andre ord kan man sige, at kreditkort fungerer efter det lokale pengeudlåners princip om at låne penge, men forskellen er, at den rente, du skal betale, er forudbestemt på en eller anden RBI-regulering, og enhver institution kan ikke opkræve mere renter. end en vis grænse, som for lokale pengeudlåners vedkommende ikke er bestemt. Ved at bruge dine kreditkort får du frihed til at betale i et hvilket som helst hjørne af landet. Du behøver ikke bede nogen om penge, og du kan hæve penge eller betale dine regninger, når du vil.

Generelt, a kreditlinje (LOC) er et tilskud til kortindehaverne fra det kortudstedende institut, som giver dem mulighed for at hæve penge i form af kontanter ved hjælp af kreditkortet, og renter, der opkræves ved kontanthævningen, er altid højere end ved betaling af regninger. Kontanthævningsgrænsen på et kreditkort kan afvige fra den faktiske grænse på kortet, og dette er også forudbestemt af det långivende pengeinstitut efter at have taget hensyn til kortholders kreditvurdering (den er også forskellig fra kunde til kunde).

Det er meget nemt at bruge kreditkort; du kan bare stryge kortet på samme måde, som du gør med debetkortene for at foretage enhver betaling for dit køb, eventuelle regninger eller enhver online transaktion. Dit kreditkort adskiller sig kun fra dit betalingskort på den måde, at når du swiper et betalingskort til regningsbetaling, trækkes beløbet direkte fra din bankkonto, der er registreret med det pågældende kort, men i tilfælde af kreditkort trækkes beløbet fra grænse, der er bestemt af dit kortudstedende pengeinstitut. Hvis du er kreditkortholder, er en ting, du skal være opmærksom på for at undgå bøder, udløbet af den fastsatte tidsramme for tilbagebetaling af det lånte beløb. Og hvis du skal ansøge om et kreditkort, skal du først være opmærksom på de typer kreditkort, der er tilgængelige på det indiske marked.

For at undgå svindel med dit kreditkort, skal du opbevare dine kreditkortoplysninger sikkert hos dig selv. Undgå altid at dele detaljerne med nogen. Den udstedende myndighed opbevarer dine kortoplysninger meget sikre og diskutere eller kommunikere aldrig disse følsomme oplysninger med dig på et telefonopkald eller en sms. Så vær ekstra opmærksom, mens du kommunikerer alle detaljer på dit kreditkort, eller du kan ende fanget i fælden af ​​enhver af disse svindlere derude.

Hvilke typer kreditkort er der?

I disse dage tilbyder finansielle institutioner og banker adskillige typer kreditkort, der har forskellige behov for at imødekomme og er forskellige i karakter og funktion, du kan få dem efter dit behov. De adskiller sig i kreditgrænsen, de faciliteter, de tilgodeser kortholderne, og deres fordele. De har en tendens til at få nogle cash back eller belønningspoint baseret på din transaktion. Nogle af disse kort giver dig fordele som eksklusiv adgang til lufthavnsloungen, eksklusive rabatter på nogle køb eller en mulighed for at vælge de ønskede spisefaciliteter til rådighed i byen.

Finansielle institutioner tilbyder forskellige typer kreditkort, men vi anbefalede dig at få nogle af disse kort, da de kommer med enorme fordele. Inden du beslutter dig for det rigtige kort for dig, skal du tænke over dine behov og lære alle typer tilgængelige kreditkort på markedet at kende. Vælg kreditkortet efter at have sammenlignet dine behov, typen af ​​tilgængelige kort og de fordele, de tilbyder indehaverne.

🔥 Anbefalede:  Liste over bedste rejse- og turismestartups i Indien

Typer af kreditkort tilgængelige på markedet er:

Her er de typer kreditkort, der tilbydes

1. Kvinder kreditkort

Disse kort er specielt designet til kvinder og deres daglige behov. Næsten alle tilgængelige finansielle institutioner i landet tilbyder et eller to specialdesignede kreditkort til kvinder. Det giver fordele som særlige rabattilbud på tværs af nogle dagligvarekæder, stormagasiner, indkøbscentre og supermarkeder. Gør dig berettiget til belønninger på rejseudgifter som flybillet, indkvartering og underholdningsudgifter som biografbilletter. Du kan få adgang til forskellige tilbud på spisning eller andre livsstilsprodukter i din by.

Disse kort er kun tilgængelige for kvinder, og de har friheden til at vælge enhver tilgængelig kreditkortmulighed.

2. Studiekreditkort

Dette er kreditkort, der udstedes til studerende på 18 år eller derover. Disse kort kommer med en meget lav rente og er gyldige i fem år fra udstedelsesdatoen. Kreditgrænsen for disse kort er også meget lav sammenlignet med alle andre kreditkort tilgængelige på markedet. Disse kort er kun designet til studerende og for at sikre, at de ikke falder i gældsfælden med overforbrug. Disse kort sørger for, at du får udbytte som studerende. For at få et studerende kreditkort, behøver man ikke at give nogen indkomst bevis. Mange af de finansielle institutioner leverer disse kort som en tilføjelse til den studerendes forælders kreditkort. Disse kort henvender sig til at belønne tilbud på shopping, rejse samt madudgifter.

3. Klassiske kreditkort

De betragtes som entry-level kreditkort, meget ideelle til begyndere med en ikke for høj kreditgrænse og ubetydelige eller lave årlige gebyrer. Næsten alle finansielle institutioner tilbyder denne type kreditkort. En person med et klassisk kreditkort kan bevare sin kreditscore ved at tilbagebetale den lånte kredit til tiden. Det er accepteret globalt; du kan stryge den for at betale dit køb i ethvert hjørne af verden og acceptere betaling med kreditkort. Du får mange belønninger og cash back på dine køb, fritagelse for brændstofafgifter, rejseforsikring og mange flere fordele.

4. Sølv kreditkort

Disse kort er sædvanligvis designet til dem, der er lønnede og søger premium belønninger. Folk med en anstændig kredithistorie er også berettiget til at få disse kort. Det årlige gebyr, der skal betales af kortindehaverne af disse kort, er næsten ubetydeligt eller meget lavt. Du kan nyde omkring 25 -50 dages rentefrie perioder på dine lån gennem disse kort. Disse betragtes også som entry-level premium kreditkort. Ved kompression med klassiske kreditkort er fordelene ved sølvkreditkort flere.

5. Guld Kreditkort

Disse betragtes som premium kreditkort og designet til personer med høj indkomst og en flot kreditscore. Den grænse, du får på disse kort, er forholdsvis højere end sølv, og de giver dig fordel oo at hæve lige så mange penge som den faktiske grænse for kortet. De giver dig fordele mere end sølv på alle køb, eksklusiv adgang til tilbud og lufthavnslounge. Du får mulighed for at vælge tilføjelseskort til din familie fra den samme konto. Du bliver som standard berettiget til rejseforsikring og mange andre cashback-tilbud. Nogle af guldkreditkortene får også fordelen af ​​en forsikring mod tyveri og andre tab.

6. Titanium kreditkort

Dette er premium-kreditkort, der tilbyder fordele, der ligner guld-kreditkort, adskiller sig på den eneste måde, at titanium-kort gør det lettere for dig at vælge en kreditfacilitet, der er revolverende, hvilket betyder, at når du betaler din gæld, bliver din kredit opdateret, og du bliver berettiget til titanium belønningspointordning. Det giver dig frihed til at hæve kontanter så meget som din grænse er. Du får fordele af en forsikring, der også dækker ulykker. Nogle af titanium kreditkort er også i forbindelse med en lang række butikker og mærker, på grund af hvilke du får store rabatter i disse butikker på dine køb.

6. Business/ Corporate kreditkort

Disse kreditkort er designet til virksomheder og virksomheder, statsdrevne virksomheder og partnerskaber, aktieselskaber og banker. Det er nyttigt at holde styr på alle virksomhedens udgifter, enten små eller store. Hvis du er ejer af et virksomhedskontor eller en lille nystartet virksomhed, så er du berettiget til at få et firmakreditkort. Generelt besad lederen af ​​virksomheden kortet, men du kan også vælge medarbejders kreditkort og derefter sætte et loft for at begrænse din medarbejders udgifter. Tilbagebetalingen af ​​lånte penge fra flere erhvervskreditkort kan foretages på én gang. Disse kort giver dig også fordele med belønning på rejseudgifter, indkvartering og underholdningsudgifter.

7. Belønninger Kreditkort

Disse kreditkort er lavet ved at huske behovet for en shopaholic person. Du skal have en anstændig kreditscore for at få denne type kreditkort. Ved hvert køb med dit belønningskreditkort får du belønninger, og disse belønninger er grundlæggende point, der vil give dig nogle rabatter i dit fremtidige køb, inden måneden slutter. Du kan også bruge disse point til at købe varer og tjenester, der er angivet på kortene. Nogle kort giver dig også nogle økonomiske belønninger på dine køb med disse kreditkort, som du kan bruge til at betale gælden tilbage. Næsten alle de finansielle institutters belønningskreditkort kommer med nogle bindinger til indkøbscentre, supermarkeder, kendte mærkevareforretninger. Disse kort kommer med en lidt højere rente i forhold til andre kreditkort.

🔥 Anbefalede:  Hvad er Corsair Link?

8. Cashback Kreditkort

Du kan kun fornemme disse kreditkort ud fra deres navn. De er udelukkende designet til at få cashback på alle køb foretaget med disse kort. De giver dig cashback fra 5 til 25 % på hvert køb. Cashback-satserne varierer fra kort til kort. Generelt giver de cashback på brændstofafgifter og frafald på brændstoftillæg. De årlige gebyrer for disse kort kan justeres i den cashback, du optjente under dit køb. Disse kort kommer med en liste over steder, hvor du vil få spiseprivilegier. De giver også cashback på betalinger af regninger, køb af dagligvarer eller biografbilletter.

Anbefalet: Bedste Cashback-kreditkort i Indien: Gennemgang og detaljeret sammenligning

9. Underholdning Kreditkort

Selve navnet på disse kort giver dig en idé om, hvad disse kort handler om. Det gør dig berettiget til belønninger og rabatter ved køb af underholdningstjenester og varer. Disse kort gavner dig ved køb af biografbilletter, koncertbilletter eller en begivenhedsbillet omkring dig. De kommer også med fordelene ved almindelig shopping. Du kan få belønning ved køb af livsstilsprodukter, klubmedlemskaber, rejseudgifter. De belønninger eller point, du har optjent via disse kort, kan bruges til at købe en biografbillet eller rejsebooking (kun underholdningstjenester eller produkter).

10. Livsstil Kreditkort

Disse kreditkort betragtes som blandt premium kreditkort, hvilket giver dig alle fordelene fra livsstilssegmenter. Disse kort er velegnede til dem, hvis livsstil og indkomst ændrer sig fra tid til anden. De dækker fordelene fra segmenter som sportsklubmedlemskaber, luksusspiseprivilegier og rejseudgifter. Disse kan give dig adgang til luksuriøs livsstil og mange luksusvarer, der betragtes som eksklusive rundt om i verden. De kommer med højere belønninger for indkøb og rejseudgifter.

11. Forudbetalte kreditkort

Disse kort kan betragtes som en sammenlægning af et kredit- og debetkort, da de opfører sig som et betalingskort og giver dig fordelene ved et kreditkort. Du kan indsætte et bestemt beløb på din konto med et forudbetalt kreditkort. Du kan swipe dit kort for at betale for dine køb, og det indbetalte beløb vil være din kreditgrænse. Dine regninger vil blive betalt med det beløb, du har indbetalt. Det vil opføre sig som en forudbetalt mobilopladning; du skal genindsætte penge på din konto, hver gang din kreditgrænse falder for at foretage betalinger. Disse kort giver nogle belønninger ved hvert køb. Disse kort passer bedst til dem, der har spørgsmålet om en lav kreditscore. Det vil gøre det muligt for sådanne personer at benytte alle fordelene ved et kreditkort.

12. Rejsekreditkort

Et kreditkort udelukkende designet til dem, der brænder for at rejse og tror på at tilbringe morgen, eftermiddag og aften på en dag forskellige steder. Disse kort er generelt i forbindelse med rejsebureauer og flyselskaber. Det giver fordele såsom adgang til lufthavnsloungen, belønningspoint, luftmil osv. Du kan rejse rundt i verden ved at bruge rejsekreditkort. Du får også fordele på hotelophold, spiseprivilegier og feriepakker.

Anbefalet: Bedste Forex-kort i Indien

13. Saldooverførsel Kreditkort

Disse kreditkort giver dig frihed til at overføre dine kreditter, hvilket betyder, at hvis du har kredit på SBI kreditkortet, så kan du overføre det til et nyt kreditkort i PNB bank. Muligheden for at overføre den resterende kredit på et kort til et andet leveres af næsten alle banker til sine kunder. Disse kreditkort passer bedst til dem, der har en lav kreditscore. Det reducerer gældsbyrden for låntageren og hjælper også med at forbedre kreditvurderingen. Du kan overføre kreditten til et andet kort og konvertere saldoen til planlagte nemme EMI’er relativt til en lav rente.

14. Sikrede kreditkort

Disse kreditkort udstedes til kortholderen, efter at de har indbetalt et sikkerhedsbeløb eller enhver form for sikkerhed. Disse kort er velegnede til dem med en lav kreditscore. Du skal åbne et fast depositum (FD), og derefter udstedes et kreditkort til dig. FD betragtes som sikkerhed for banken, hvis du misligholder dit kort. Kreditgrænsen for disse kort er bestemt som en procentdel af dit FD-beløb. Disse kreditkort kan også behandles som saldooverførselskreditkort for at konvertere kredittilbagebetaling til nem EMI-betaling. Renten på disse kort er mindre.

🔥 Anbefalede:  Sandheden om e-handelsinflation og hvad sælgere kan gøre ved det

15. Subprime kreditkort

Disse kreditkort er designet til dem, der ikke opfylder kravet om kreditkort i henhold til markedsrenten. Kredithistorien for sådanne personer er meget dårlig. Det omtales generelt som en ny chance for sådanne personer. Dette blev startet i USA i 90’erne for alle med dårlig kreditværdighed, misligholdte lån eller konkursramte. Renten på disse kreditter er meget højere end andre, og kreditgrænsen er også forholdsvis lav. Ikke alle de finansielle institutioner i Indien tilbyder muligheden for subprime-kreditkort.

Hvorfor skal du begynde at bruge kreditkort?

De er den sikreste måde at betale dine regninger på, da hele proceskanalen er valideret. Alle dem derude, der accepterer betalinger med kreditkort, skal godkendes af kreditkortselskabet og skal indbetale et bestemt beløb hos dem.

Nogle afgørende værdipapirer du får med disse kort er:

  • Giver køberbeskyttelse (du kan til enhver tid ringe til kreditkortselskabet og bede om at indgive en tvistsag).
  • Få beskyttelse mod tyveri (dit kort kommer på en anden hånd; du skal bare informere virksomheden, og du er beskyttet).
  • Andre tilbud og belønningspoint byder dig velkommen.
  • Den holder styr på alle dine udgifter.

Vilkår, du skal være opmærksom på, før du får et kreditkort:

  • Faktureringscyklus: Periode mellem et udsagn til et andet. Du får alle kredit- og debetbeløb skrevet i en opgørelse for en bestemt periode, der er anerkendt som faktureringscyklussen.
  • Rentefri periode: Betragtes som en gratis kreditperiode, hvor låntager ikke skal betale renter.
  • Kreditudnyttelsesforhold: Det er forholdet mellem, hvor meget du bruger fra dit kort i forhold til den tilgængelige kreditgrænse. Ideelt set bør man holde dette under 30%.
  • Finansielle gebyrer: Hvis du betaler alle regninger på dit kreditkort i tide, behøver du aldrig betale renter. Hvis regningerne ikke betales i tide, kan det vise sig at være den dyreste form for lån for dig, så du må hellere bruge det fornuftigt
  • Minimum forfaldent beløb: Af en eller anden grund er du ikke i stand til at betale det samlede forfaldne beløb, så giver banken dig mulighed for at betale et minimumsbeløb og fortsætte med at bruge dit kort. Beløbet består af en procentdel af det nye køb, yderligere gebyrer og EMI’er på grund af perioden.

Hvordan fungerer disse kort i Indien?

Hvis du ejer et kreditkort, så skal du være opmærksom på faktureringsdagene for dit kreditkort, og hvordan disse kort fungerer. Du bør vide, hvordan din regning genereres, hvornår du skal betale disse regninger, hvad der sker, når du betaler regninger og ikke betaler dem, hvordan renter beregnes osv. Du bør også vide, hvad disse kort betyder for banker og handlende, og hvordan de gavner dem.

Alle banker og kreditkortudstedende pengeinstitutter tildeler en kreditgrænse for kortbrugeren, som bliver den højeste grænse, som de kan bruge eller låne til. Faktureringsdatoen tildeles også brugeren, som forbliver den samme hver måned, hvor du får din opgørelse med alle detaljer om dine udgifter. Brugeren skal betale alle regninger inden for en bestemt frist givet af din udsteder, som normalt er 15-20 dage efter den følgende faktureringsperiode.

Af en eller anden grund er brugeren ikke i stand til at betale regningen fuldt ud, han kan vælge at betale minimumsbeløbet af regningen nævnt i erklæringen. Efter at have betalt dette minimumsbeløb til tiden, kan brugeren fortsætte med at bruge sit kreditkort, og der vil ikke blive pålagt ekstra gebyrer eller et forsinket gebyr. Men husk, at det resterende beløb vil tiltrække finansieringsomkostninger, også kaldet renter. Og i fremtiden kan det forårsage en mere problematisk situation eller koste dig meget, så foretræk altid at betale alle dine kreditkortregninger i tide.

Nu baseret på dine præferencer og udgifter, kan du vælge et fra alle de typer kreditkort, der er nævnt ovenfor i denne artikel.

Table of Contents