Hvad er start-KPI’er og hvordan man sporer dem

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad er start-KPI’er og hvordan man sporer dem

Definitionen af ​​en nystartet virksomhed siger, at det er en virksomhed eller et projekt, som iværksættes af en iværksætter for at søge, udvikle og validere en skalerbar forretningsmodel. Sådanne nystiftede virksomheder har typisk ikke en fuldt udviklet forretningsmodel, og endnu vigtigere, de mangler tilstrækkelig kapital til at vokse og ekspandere. De begynder deres forretningsdrift med høje omkostninger og begrænset indtjening.

Der er mange startups, der henvender sig til familie, venner og endda venturekapitalister for at få startkapital, der kan bruges til markedsundersøgelser samt udvikling af en forretningsplan. Da en virksomhed bliver taget fra jorden af ​​iværksætteren, er der mange vigtige overvejelser som at beslutte sig for en placering, virksomhedens juridiske struktur, oprettelse af distributionskanalen for deres produkt eller service osv. Men løbende måling af virksomhedens ydeevne for at sikre, at den forbliver gyldig, skalerbar og relevant, topper denne liste.

Hvad er startup-KPI’er?
Behov for opstarts-KPI’er
Vigtige KPI’er at spore

Hvad er startup-KPI’er?

Key Performance Indicators, mere almindeligt kendt som KPI’er, bruges i vid udstrækning af virksomheder til at måle deres værdi og succes. Så sande som disse er for etablerede virksomheder, falder startups i en anden kategori i forhold til KPI’er.

For at drive vækst, der er meningsfuld og relevant for målmarkedet, bruges startup-KPI’er til at identificere, evaluere og udvikle en bedre strategi, der hjælper med at forbedre den operationelle effektivitet. Sådanne KPI’er, som relateret til startups, er de kvalitative og kvantitative mål, der giver dem mulighed for at vokse og opretholde sig selv.

Behov for opstarts-KPI’er

KPI’er giver startups mulighed for bedre at evaluere deres forretningsprocesser og forstå deres indsats og de relaterede resultater. Det hjælper dem med at koncentrere deres fokus og indsats bedre om processer, der giver bedre resultater gennem sunde forretningsbeslutninger.

 • KPI’er fremhæver den rigtige vej og retning for virksomheden
 • Måling af KPI’er gør det muligt for opstarten at identificere huller i produkterne eller tjenesterne og genkende områder, der skal forbedres
 • KPI’er er yderst nyttige til at vise forretningsresultater til potentielle investorer. Det viser oprigtighed og fokus, da det kan hjælpe iværksætteren med at fremhæve år-å-forretningsvækstprognoserne
🔥 Anbefalede:  Dit Samsung smartwatch får snart en livreddende sundhedsfunktion


Vigtige KPI’er at spore

Efter at have forstået, hvad der er startup-KPI’er, og hvorfor er de nødvendige; det er lige så vigtigt at have en klar forståelse af, præcis hvilke KPI’er, der skal spores for en startup.

Adresserbar markedsstørrelse

Som overskriften antyder, måler dette virksomhedens målgruppe og markedsstørrelse, som så bestemmer antallet af forbrugere, det kan tiltrække. Hvad dette gør, er at give opstarten en idé om dets driftsbudget ved at bestemme markedsføringsbehovene. Denne KPI kan måles ved at udføre markedsundersøgelser og kommunikere med deres målgruppe gennem forskellige former for annoncer og sociale medier.

Overskudsgrad

Dette er unægtelig nok den vigtigste KPI at spore for en startup. Dette kan måles ved at beregne forskellen mellem produktionsomkostningerne og den endelige salgspris. Dette giver et indblik i virksomhedens investeringsafkast og den sandsynlige periode, hvor virksomheden kan blive profitabel. Det hjælper også med at evaluere virksomhedens langsigtede bæredygtighedsudsigter og dens vækst.

Beregning af månedlig forbrænding

Startups har normalt et negativt cash flow i begyndelsen af ​​deres forretningsdrift på grund af enten højere kundeanskaffelsesrater eller mindre overskud. Den månedlige forbrændingsopgørelse hjælper dem med at forstå deres samlede gæld og de penge, de kan miste hver måned i begyndelsen. Forenklet beregnes den månedlige forbrænding som den genererede indtægt minus udgifterne til inventar og generalomkostninger.

Måling af landingsbanen

Dette er en KPI, der giver virksomheden en klar forståelse af den tid, de har, før pengene løber tør. Normalt er start-ups start-ups mellem 12 og 18 måneder for at få et stabilt antal kunder og blive rentable.

Måling af kundeanskaffelsesomkostninger (CAC)

Fremstillingsomkostninger, markedsføringsomkostninger og distributionsomkostninger summeres alle sammen til et endeligt tal kaldet Customer Acquisition Cost (CAC). Dette er en omkostning, som startups skal være opmærksomme på og holde nøje øje med. CAC er direkte proportional med væksttiden for en virksomhed.

🔥 Anbefalede:  Hvordan får man data tilbage, når du i øvrigt har slettet dem?


Måling af Customer Retention Rate (CRR)

Kundefastholdelse er vigtig for enhver virksomheds overlevelse, især nystartede virksomheder. Måling af CRR giver en startup en klar idé om, hvordan deres produkt klarer sig på markedet. Det hjælper også startups med at estimere fremtidige salg på månedsbasis og tage skridt til at forbedre og øge kundefastholdelsen.

Måling af Customer Lifetime Value (CLV)

Denne særlige forretningsmåling giver virksomheden mulighed for at forstå den virksomhed, en startup kan modtage fra en kunde i løbet af virksomhedens levetid. Jo højere kundefastholdelsesraten er for en startup, jo højere er kundelevetidsværdien for virksomheden. Det hjælper opstarten med at bestemme dens vækst samt identificere potentielle salgsprognoser.

Måling af CAC-gendannelsestid

Efter måling af CAC er det også vigtigt at måle, hvad der vil være tidsrammen, inden for hvilken opstarten begynder at tjene penge på deres kundeanskaffelsesomkostninger. Måling af CAC restitutionstid hjælper også en startup med at få indsigt i den mulige nettoomsætning, som virksomheden kan generere, hvilket påvirker organisationens cash flow og økonomiske vækst.

Konklusion

Startups er virksomheder, der sigter mod succes gennem vækst og ekspansion ved at opbygge en forretning, der er bæredygtig ved at drive omsætningsvækst. Derfor skal deres forretningsstrategier være fokuseret på at drive et produkt, der opfylder et kundebehov og udvide deres kundebase gennem kundeerhvervelse og kundefastholdelse. Derfor skal hvert trin, der tages i en nystartet virksomhed, være gennemtænkt og målt, så vejen til succes bliver klarere og mere fokuseret. Det kan opnås ved at måle KPI’er for at sikre, at virksomheden vokser i den rigtige retning, og at de investerede penge vil resultere i fortsat og vedvarende overskud over en længere periode.

🔥 Anbefalede:  9 PR-tendenser, der omformer, hvordan vi tænker i 2023

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er startup KPI’er?

For at drive vækst, der er meningsfuld og relevant for målmarkedet, bruges startup-KPI’er til at identificere, evaluere og udvikle en bedre strategi, der hjælper med at forbedre den operationelle effektivitet. Sådanne KPI’er, som relateret til startups, er de kvalitative og kvantitative mål, der giver dem mulighed for at vokse og opretholde sig selv.

Hvilke KPI’er skal spores for en opstart?

De KPI’er, der skal spores for en opstart er:

 • Adresserbar markedsstørrelse
 • Overskudsgrad
 • Beregning af månedlig forbrænding
 • Måling af landingsbanen
 • Måling af kundeanskaffelsesomkostninger (CAC)
 • Måling af Customer Retention Rate (CRR)
 • Måling af Customer Lifetime Value (CLV)
 • Måling af CAC-gendannelsestid

Hvad er kundeanskaffelsesomkostninger?

Fremstillingsomkostninger, markedsføringsomkostninger og distributionsomkostninger summeres alle sammen til et endeligt tal kaldet Customer Acquisition Cost (CAC). Dette er en omkostning, som nystartede virksomheder skal være opmærksomme på og holde nøje øje med. CAC er direkte proportional med væksttiden for en virksomhed.

Table of Contents