Hvad er konverteringsfrekvensoptimering? En hurtig guide for begyndere

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad er konverteringsfrekvensoptimering? En hurtig guide for begyndere

Iværksættere er normalt fokuseret på at drive ny trafik til websteder, indhold og landingssider.

Målet? Mere omsætning.

Men hvad nu hvis du kunne 3x omsætning uden ny trafik overhovedet?

Nå, det kan du, og her er hvordan:

Optimer dit websted til konverteringer ved hjælp af grundlæggende principper for konverteringsoptimering (CRO).

Her er de gode nyheder:

Det er nemmere at komme i gang, end du måske tror. Og i dette indlæg lærer du, hvad konverteringsoptimering er, hvordan det kan øge din hjemmesides omsætning, hvor du skal starte på din blog og meget mere.

Lad os dykke lige ind:

Hvad er konverteringsfrekvensoptimering?

Konverteringsfrekvensoptimering, også kendt som CRO, er en proces, der gør det muligt for folk at foretage en eller anden form for handling, når de er på et websted. Ved at ændre visse elementer på en side, vil en virksomhed øge sin chance for at få en “konvertering” og gøre en besøgende til et kundeemne.

Konverteringer sker ikke kun ét sted. De kan ske på en prissætningsside, en startside, en landingsside eller en blog. Ved blot at optimere disse sider til et højere antal konverteringer, vil leads begynde at strømme ind.

For at få disse konverteringer skal du dog gennemgå processen med CRO.

Hvordan kan det øge din hjemmesides omsætning?

Dit websteds konverteringsrate bør være et nøgleelement i din online salgsstrategi. Selvom du ikke tager højde for det, har det stor indflydelse på din hjemmesides omsætning. Når alt kommer til alt, hvis du aldrig forvandler disse interesserede parter til dine købere til en effektiv pris, hvad er så meningen med al din digitale salgs- og marketingindsats?

Når du optimerer din konverteringsrate, maksimerer du den trafik, der allerede kommer til dit websted. I stedet for at skulle betale for at bringe mere trafik ind, udnytter du simpelthen den trafik, du har, mere effektivt.

Med korrekt CRO vil procentdelen af ​​dine kundeemner, der skrider til handling, stige. Derefter procentdel af kundeemner, der bliver betalende kunder, vil stige. Når du kan fordoble eller tredoble dine konverteringsrater, vil du se flere kvalificerede kundeemner, hyppigere salg og øget omsætning.

Hvor skal du starte på din blog – Den 80/20

Det 80/20 regel er et begreb, der kommer fra Vilfredo Frederico Damaso Pareto. Legenden siger, at en dag bemærkede denne mand, at 20 procent af hans haves ærteplanter genererede 80 procent af de sunde bælg. Efter at have set lignende mønstre i distribution og produktion, blev det generelle koncept dette:

🔥 Anbefalede:  Hvor meget skal du bruge på en forlovelsesring?

’80 procent af enhver form for resultater vil komme fra 20 procent af input eller handling.

Denne regel kan anvendes på CRO.

Når du er i gang med din blog, er det nemt at hælde hele dig selv ind i den. Når indholdet er oppe i et stykke tid, vil du sandsynligvis bemærke, at omkring 20 procent af dine blogindlæg bringer 80 procent af trafikken.

Det er også sandsynligt, at 20 procent af din trafik bringer 80 procent af konverteringen. Kan du se, hvor vi vil hen med det her?

For at være så effektiv som muligt i din CRO, skal du zoome ind på de rentable 20 procent:

 • De 20 procent af sideområderne, der får flest klik
 • De 20 procent af dit seerpublikum, der er mest tilbøjelige til at købe
 • De 20 procent af indholdet, der bringer 80 procent af konverteringerne ind

Dette er dine nøglesider og dine nøgleelementer.

Bestemmelse af dine nøglesider og elementer

For at komme i gang med CRO skal du først identificere de vigtigste sider og områder på siderne, der konverterer mest. Det kan være svært at finde disse oplysninger, men Google Analytics vil gøre det nemt.

Google Analytics er et fantastisk værktøj, der giver et detaljeret kig på, hvem der besøger din side, hvad deres adfærd er, og hvilke områder der får mest action. Det vil give dig indsigt i:

 • Hvordan en besøgende interagerer med dit websted
 • Hvornår og hvor de forlader webstedet
 • Hvilke sider trives, mens andre kæmper

Det kan også levere varmekort, som giver yderligere data om, hvordan dine sider og indhold bliver forbrugt.

Når du har indsamlet dine data, vil du gerne holde øje med tendenser og mønstre blandt resultaterne. Når du fremhæver tendenserne, vil du se, hvilke sider og elementer på dit websted, du bør fokusere din opmærksomhed på. Ud over det, du finder, kan du også overveje at teste disse områder med stor indflydelse:

 • Produktsammenligningstabel
 • Fordele og ulemper liste i mini produktanmeldelser
 • CTA knapper – kopi, farve, placering
 • Billeder – produktbilleder vs. ingen produktbilleder, illustration vs. foto osv.

Herfra skal du lave dine hypoteser, som vil skitsere dine kommende tests, mens du dykker ned i kødet og kartoflerne fra CRO. For eksempel kan du antage, at afkortning af en bestemt formular vil øge indkøbene med en vis procentdel, fordi det vil gøre udtjekningsprocessen meget mere smidig.

🔥 Anbefalede:  Forenkle ordreplacering i B2B e-handel

Med dine hypoteser klar til at gå, kan du begynde A/B-test.

Hvad er A/B-test, og hvordan kan du implementere det?

A/B-test kaldes også splittest. Denne metode bruger to (eller tre eller fire) versioner af en webstedsside for at se, hvilken version der klarer sig bedre. Forestillingen bedømmes ud fra en tidligere formuleret hypotese. Sådan fungerer A/B-processen:

 • Du vælger det element, du vil teste
 • Du laver en lille ændring, som du antager vil forbedre konverteringer
 • Du tester kontrollen (original version) mod varianten (den nye version) ved at sende halvdelen af ​​din trafik til det ene sted og halvdelen til det andet
 • Du ser på dataene for konverteringsrater på hver side
 • Uanset hvilken side der havde den højeste konvertering, er den version, der fortsætter med at blive vist på hjemmesiden
 • Gentag med lidt forskellige vinkler eller elementer

En af de bedste dele af A/B-test er, at den lægger teorien til side og ser på, hvad der rent faktisk fungerer med din trafik – ikke flere billeder i mørket. Nu kan du selv se beviset.

Bemærk: Du finder A/B-testfunktionalitet i forskellige marketingværktøjer. Fra e-mailliste-plugins og destinationsside-plugins til e-mailmarketingtjenester. Men skal du bruge betalte værktøjer? Nej – Hvis du vil A/B teste sider på din hjemmeside, kan du komme i gang med at bruge VWO.

Analyse af dine A/B-testdata

Efter din splittest har kørt i et stykke tid (måske en måned eller deromkring), bør du have nok data til at få en idé om, hvordan hypotesen fungerede.

Du ønsker ikke bare at se på sidevisninger. Husk: det, vi går efter her, er konverteringen af ​​den trafik, du har, ikke mængden af ​​trafik, du får. I stedet vil du se på sidevisninger OG det samlede antal klik.

Dette kan ikke være et hvilket som helst klik. Dette skal være DET klik, der konverterer en besøgende til et kundeemne. Det kan være en “køb nu”-knap, eller det kan være en e-mail-opt-in-form. Uanset hvilken form for konvertering, du leder efter, er det her, du skal måle.

Ved at bruge den hypotese, vi lavede ovenfor, om, at afkortning af en faktureringsformular ville øge konverteringen af ​​købere, vil vi se på:

🔥 Anbefalede:  Hvad er Onion Over VPN? (Opdateret til 2023)

Procentdelen af ​​besøgende, der fuldførte købsprocessen på den originale version versus besøgende, der gennemførte købsprocessen på den nye version.

For at få det, skal vi dividere det samlede antal besøgende med antallet af afsluttede købere.

Derefter kan vi sammenligne de to konverteringsprocenter for at se, om vores hypotese var korrekt.

At komme til konklusioner og gå videre for succes

Når du har gennemført et par A/B-tests, vil du se, hvor meget CRO kan påvirke din bundlinje. Du vil være i stand til at skabe bedre versioner af dine webstedssider og langsomt transformere hele dine onlinekonverteringsresultater.

Indse, at dette skal være en integreret del af din marketingstrategi.

For at komme videre vil vi gerne give et par sidste tips, mens du fortsætter med at optimere dit websted og udvikle din virksomhed.

Uden videre, her er tre tips til at komme videre med CRO:

 1. Tænk kreativt om din hjemmeside. Du kan prøve ting som at tilføje tekst-CTA’er i blogindlæg eller inkludere leadflows i en blog. Bliv kreativ omkring, hvordan du kan optimere din konverteringsrate baseret på din brugerinteraktion.
 2. Prioriter din CRO ved at bruge 80/20-reglen. Husk at bruge din tid på de 20 procent, der vil give omkring 80 procent af resultaterne.
 3. Sæt nogen til at være ansvarlig for CRO. Hvis du ikke allerede har rollen på holdet, så tilføj en!

Konklusion

Selvom det måske lyder ret overvældende i starten, skal du bare huske, at CRO handler om at have en finjusteret proces. Når processen og arbejdsgangen er sat op, vil du have et problemfrit kørende og optimeret websted. Og at skabe din proces bliver meget nemmere efter at have gennemgået en top af linjen CRO træningsprogram.

Ved at skabe en CRO-proces, der fungerer for din virksomheds daglige virkelighed, vil du sætte dig op til succes. I stedet for at kæmpe for at få ny trafik ind, som dit salgsteam kan konvertere, skal du fokusere på at maksimere den trafik, du har med CRO.

Table of Contents