Hvad er en god kreditscore i Canada i 2023?

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad er en god kreditscore i Canada i 2023?

Hvad betragtes som en god kreditscore i Canada, og hvad er den gennemsnitlige kreditscore for den generelle befolkning?

En kreditscore er en økonomisk målestok, der fortæller dig og andre, hvordan du klarer dig økonomisk, og om du kan stole på, at du bruger kredit ansvarligt.

Du vil blive overrasket over, hvor meget indflydelse et trecifret tal kan have på dit liv, især hvis du er som den gennemsnitlige canadier, der vil bære noget gæld på et tidspunkt i deres liv.

Hvad er en god kreditscore i Canada?

De to store kreditbureauer, Equifax og TransUnion bruger brugerdefinerede scoringsmodeller til at beregne din kreditscore.

Selvom de parametre, de betragter, er ret ens, kan der være små forskelle i kreditvurderingen, der rapporteres af begge bureauer.

Ifølge Equifax falder en god kreditscore i intervallet 660-724.

Ifølge Borrowell kan kreditscore i Canada bedømmes som følger:

 • 741 – 900: Fremragende
 • 713 – 740: Godt
 • 660 – 712: Fair
 • 575 – 659: Under middel
 • 300 – 574: Dårlig

Med en “god” kreditscore kan du kvalificere dig til et lån eller kreditfacilitet; dog kan du ikke blive tilbudt den laveste rente.

Efterhånden som din kreditscore stiger ud over det “gode” område og rykker op, ser kreditorerne dig mere positivt og betragter dig som en lavrisikolåntager.

Med en “fremragende” kreditscore er der større sandsynlighed for, at du kvalificerer dig til de bedste tilgængelige priser.

Hvad er den gennemsnitlige kreditscore i Canada?

Der er alle slags gennemsnit, når man sammenligner kreditscore i Canada. For eksempel varierer gennemsnitlige kreditscore betydeligt efter aldersgruppe, provins og endda den by, du bor i.

Baseret på data udledt af Borrowell fra en undersøgelse fra 2022 er den gennemsnitlige kreditscore i nogle canadiske byer:

 • Calgary, AB: 667
 • Edmonton, AB: 649
 • Fredericton, NB: 658
 • Gatineau, QC: 663
 • Halifax, NS: 664
 • Quebec City, QC: 683
 • Regina, SK: 659
 • Toronto, ON: 696
 • Vancouver, BC: 705
 • Winnipeg, MB: 661

Ved at bruge den samme undersøgelse ovenfor gennemsnitlig kreditscore i Canada på landsplan er 672.

🔥 Anbefalede:  36 bedste hjemmeaftensideer i 2023

Det tal leveret af Canada Mortgage and Housing Corporation i 2019 er højere; de angiver dog også, at indbyggerne i Vancouver har nogle af de højeste kreditscore i landet.

Hvad er en kreditscore?

I Canada varierer en kreditscore fra 300 til 900. Din score beregnes ved hjælp af oplysningerne i din kreditrapport og ses som et mål for din kreditværdighed.

Når du ansøger om et lån, trækker långiver din kreditprofil for at vurdere den misligholdelsesrisiko, de står over for, og muligheden for, at du muligvis ikke kan opfylde dine tilbagebetalingsforpligtelser.

Jo højere din kreditscore, jo bedre.

Uanset om det drejer sig om et realkreditlån, en ny bilfinansiering eller et nyt kreditkort, kan din kreditscore betyde forskellen mellem at blive godkendt (til en konkurrencedygtig rente) og at blive diskvalificeret (eller blive tilbudt en høj rente).

Det handler ikke kun om lån og finansiering. Kreditvurderinger påvirker også andre områder af vores liv. Nogle job kan for eksempel kræve, at du består et kredittjek.

Kreditscore i USA er klassificeret forskelligt og spænder fra 300 til 850.

Hvad indgår i din kreditscore?

Långivere og andre finansielle institutioner rapporterer din kreditaktivitet til kreditbureauerne, og denne registrering danner igen din kreditrapport.

De ting, de ser på for at bestemme din score, kan findes i din kreditrapport og inkluderer din:

1. Betalingshistorik (35 %): Betaler du dine regninger til tiden? Hvis du går glip af betalinger eller sender dem for sent, påvirker det din kreditscore negativt. Din betalingshistorik har en vægtning på omkring 35 %, når du beregner din score.

2. Kreditudnyttelsesgrad (30 %): Dette refererer til det beløb, du bruger ud af din samlede tilgængelige kredit. For eksempel, hvis du har en saldo på $5.000 på alle dine kreditkort, og din samlede kreditgrænse er $10.000, er dit kreditudnyttelsesforhold 50%.

En høj kreditudnyttelsesgrad afspejler ikke godt din kreditprofil, og eksperter foreslår, at du holder den lavere end 30 %.

3. Længde af kredithistorik (15 %): Din kreditalder henviser til, hvor længe du har brugt kredit. Jo længere din historie og beviserne for at vise, at du har været ansvarlig med kredit, jo højere scorer du på dette område.

🔥 Anbefalede:  Coinberry Review 2023: Køb og sælg Crypto i Canada

Det er derfor, du bør holde nogle ældre kreditfiler åbne (f.eks. kreditkort), selvom du ikke længere har brug for dem.

4. Kredittyper (10 %): Kredittyperne på din kreditfil påvirker din score. En blanding af forskellige slags lån, kreditkort, kreditlinjer osv. viser potentielle långivere, at du ved, hvordan forskellige finansieringsmuligheder fungerer.

5. Kreditforespørgsler (10 %): Når du henvender dig til en långiver om et lån, trækker de din kreditfil, og denne forespørgsel, kaldet en “hård forespørgsel”, viser andre långivere, at du leder efter kredit. Adskillige hårde forespørgsler inden for kort tid påvirker din kreditscore negativt.

Kontrol af din egen kreditscore ses som en “blød forespørgsel”, og påvirker ikke din kreditscore.

Andre faktorer, der tages i betragtning, når du beregner din kreditscore, omfatter nedsættende offentlige optegnelser, såsom gæld sendt til inkasso eller konkurs.

Sådan tjekker du din kreditscore

Canadiere kan få adgang til deres kreditscore direkte fra TransUnion og Equifax mod et gebyr (~$20).

Alternativt tilbyder virksomheder som Borrowell en gratis kreditvurdering, som opdateres hver uge uden beregning.

Borrowell var den første canadiske virksomhed til at levere gratis kreditscore i Canada.

Ud over sin gratis kreditovervågningsservice tilbyder virksomheden personlige lån, realkreditlån, forsikringer, kreditkort og investeringsprodukter.

Mere end 1 million canadiere har opnået deres kreditscore gennem Borrowell-platformen.

Sådan øger du din kreditscore

Her er nogle strategier, du kan bruge til at forbedre din kreditscore.

1. Betal dine regninger til tiden, hele tiden. Foretag altid minimumsbetalingen og betal hele din saldo hver måned.

2. Bær ikke en saldo, der overstiger 30 % af din samlede grænse. Jo lavere, jo bedre. I nogle tilfælde kan det være fornuftigt at bede om en højere kreditgrænse for at holde dit forbrugsforhold lavt.

3. Undgå at shoppe rundt efter ny kredit, medmindre det er nødvendigt.

🔥 Anbefalede:  Gratis filmapps til at se/streame film online

4. Overvåg din kreditrapport for fejl. Hvis du finder fejl på din kreditrapport, skal du kontakte kreditbureauet for at bestride fejlen og bede dem om at rette den.

5. Undgå at lukke dine ældste kreditkonti, medmindre det er absolut påkrævet. Ældre konti øger din kreditalder og kan øge din kreditscore.

Konklusion

En god kreditscore i Canada starter fra 660. Jo højere den er, jo lettere vil det være for dig at kvalificere dig til kredit.

Jeg bruger Borrowell til at overvåge min kredit og for at sikre, at jeg ikke bliver et offer for identitetstyveri eller svindel. Desuden gør den månedlige kreditscore og kreditrapportopdatering, de giver, det nemt at spore mine fremskridt over tid.

Vil du se din kreditscore? Klik her for at få en gratis.

God kreditscore Canada ofte stillede spørgsmål

Er 700 en god kreditscore i Canada?

En kreditscore på 700 er god. For en meget god kreditscore skal du score mellem 713 og 740.

Hvad er en god kreditvurdering i Canada for et realkreditlån?

En score over 700 vil hjælpe dig med at kvalificere dig til et realkreditlån efter at have overvejet andre økonomiske faktorer, herunder din samlede gældsservice og bruttoldældsserviceforhold. For at kvalificere dig til konkurrencedygtige realkreditrenter, bør du sigte efter en meget god til fremragende kreditscore.

Hvilken kreditscore har du brug for til et billån i Canada?

En kreditscore over 660 kvalificerer til et billån hos mange alternative långivere. Hvis du vil have autofinansiering fra din bank, foretrækker de kreditscore på over 700.

Hvad giver en 800 kredit score dig?

Du kan få lave renter på personlige lån og realkreditlån, når du har en kreditscore på 800.

Relaterede: