Hvad er dit FI-nummer – hvor mange penge har du brug for

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad er dit FI-nummer – hvor mange penge har du brug for

Vil du vide dit FI-nummer? Præcis hvor mange penge skal du bruge for at gå på pension og være fri? Det er, hvad du vil lære i dette indlæg i dag!

Dit nummer for økonomisk uafhængighed, eller dit FI-nummer, er et meget vigtigt mål, når du ønsker at blive økonomisk uafhængig og gå på førtidspension. At kende dette nummer er en nøglekomponent i at have økonomisk frihed, der vil hjælpe med at oprette redeægget for dit liv.

Dit FI-nummer er den nøjagtige mængde af nettoværdi du skal være økonomisk uafhængig.

Hvorfor er det tal vigtigt? Hvis du kender din nettoformue (dit FI-nummer) og kender din nuværende nettoformue, kan du se, hvor du er på vej mod økonomisk uafhængighed. Det er kun et skridt, men det er et kæmpe spring for din økonomiske frihed.

Lad os gå ind på, hvordan du beregner dit økonomiske uafhængighedstal, så du ved præcis, hvor mange penge du skal bruge for at være fri!

Hvad er dit FI-nummer?

Når du starter din rejse mod økonomisk uafhængighed, er en af ​​de første ting, du gør, at beregne dit FI-nummer. Dette er dit endemål.

Hvis du når det FI-nummer, er du økonomisk fri.

Men hvordan beregner du dit FI-nummer helt præcist?

Kort sagt er dit FI-nummer udelukkende baseret på de udgifter, du har, når du er økonomisk uafhængig. Det er en lille smule mere kompliceret end som så, men dette er essensen.

Grundlaget for din FI-nummerberegning

Når du beregner dit FI-nummer, er der grundlæggende to måder at gøre det på.

 1. Ser på dine udgifter, når de er økonomisk uafhængige – fremtidige udgifter.
 2. Ser på dine nuværende udgifter.

Ideelt set vil vi se på dine udgifter, når du er økonomisk fri. Du vil måske rejse mere, gå ud at spise mere eller blot vide, at du vil bruge mere. På denne måde er det FI-nummer, du ender med, mest nøjagtigt.

Hvis du ikke aner, hvordan dit liv vil se ud, når du er økonomisk fri eller har ingen indikation af dine udgifter, kan du se på dine nuværende udgifter og spare op til pension.

Vi vil diskutere begge muligheder mere detaljeret.

Dine udgifter, når du er økonomisk uafhængig

Den mest anvendte strategi ved beregning af dit FI-tal er baseret på dine udgifter, når du er økonomisk uafhængig. Uanset om du planlægger at gå på pension eller ej, skal du vide, hvor meget du planlægger at bruge hvert år for at beregne dit FI-tal.

Planlægger du at tage på lange ture? Planlægger du at gå ud og spise mere? Planlægger du at besøge venner? Vil du have friheden til at bruge, hvad du vil? Alle vigtige spørgsmål for at indikere, hvordan dit liv efter økonomisk frihed eller under pensionering vil se ud.

Vigtige omkostninger at medregne er:

 • Udgifter til sundhedspleje – hvordan fungerer det for det land, du bor i i øjeblikket? Hvordan vil dit helbred udvikle sig, når du bliver ældre?
 • Skatter – højst sandsynligt vil de skatter, du skal betale, falde, især indkomstskat. Har dit land kapitalgevinstskat? Hvordan vil din skat ændre sig, når du går på pension?
 • Arbejde – der kommer ikke mere omkostninger ved at arbejde. Du kan f.eks. bruge mindre på transport og mindre på erhvervstøj.
 • Bolig – hvad er din ønskede boligsituation, når du går på pension? Hvor meget vil det koste dig?
 • Mad – planlægger du at gå ud og spise mere? Vilje dine frokostomkostninger falder? Hvordan synes du din madbudget vil ændre sig?
 • Hobbyer – hvilke nye hobbyer planlægger du at påtage dig, når du går på pension? Her er et par sparsommelige hobbyer som du måske vil prøve!
 • Hvilke andre ting vil du med din tid? Vil du rejse? Tag også disse omkostninger i betragtning!
🔥 Anbefalede:  TikTok har netop lanceret en ny måde, hvorpå du kan tjene penge på appen

Det er okay, hvis du ikke har et detaljeret omkostningsperspektiv på nuværende tidspunkt. Ingen kan forudsige fremtiden, så bare rolig.

Det vigtige er, at du tænker over det, og at dine udgifter er så præcise som muligt, når du skal beregne dit FI-nummer. Det afhænger af din livsstil og dine leveomkostninger af, hvordan du ville være i stand til at styre dine udgifter og begynde at spare op til pension. At gå på tidlig pension kan være et af dine økonomiske mål og nå den økonomiske frihed, du drømmer om for din fremtid.

Når det er svært for dig at estimere dine udgifter, foreslår jeg, at du tilføjer en buffer oveni. Der vil være år, hvor du naturligt vil bruge mere og nogle år, hvor du vil bruge mindre. Tilføjelse af en buffer kan reducere stress og sikre, at du er sikker på vejen.

Dine nuværende udgifter

Den anden måde at beregne dit FI-nummer på er at tage højde for dine nuværende udgifter. Dette er en lettere tilgang, der vil være hurtigere. Desværre er denne tilgang en smule mindre præcis.

Hvis du når dit økonomiske uafhængighedsnummer på blot et par år, behøver du ikke ændre meget. Forudsat at dine månedlige udgifter ikke ændrer sig meget.

Hvis du når dit økonomiske uafhængighedsnummer længere væk, vil det være klogt at gennemgå dine udgifter regelmæssigt. På den måde bliver den automatisk justeret for ting som inflation og livsstilsopdateringer, som du har tænkt dig at lade være på plads, når du er økonomisk uafhængig.

Sidebemærkning: Sørg for at have en ekstra buffer indbygget, når du beregner dit FI-nummer baseret på dine nuværende udgifter. Det vil give dig MEGET mere fred og ro.

[Related Read: The Rule Of 25 To Know How Much You Need For (Early) Retirement]

Hvad er din sikre tilbagetrækningsrate?

Din sikre hævningssats er sammen med dine udgifter input til dit økonomiske uafhængighedsnummer.

Den sikre udbetalingssats er den procentdel af din nettoværdi, som du trygt kan hæve fra din portefølje, så du aldrig løber tør for penge. Læs mere om den sikre udbetalingssats.

Personligt bruger jeg den sikre tilbagetrækningsrate på 4 %. Det betyder, at jeg hvert år får 4% af min portefølje at leve for. Der er en 98% chance for, at du ikke løber tør for penge på udbetalingssatsen på 4%.

Hvis der kommer år, hvor markedet ikke er så gunstigt, vil jeg simpelthen bruge mindre, eller jeg vil fylde noget ekstra sideløb for at tjene nogle hurtige penge. Det ville jeg ikke have noget imod.

Den sikre udbetalingssats tager IKKE NOGEN indkomst med i betragtning. Det tager kun hensyn til investeringsafkast (7 % inflationsjusteret om året). Det betyder, at når du tjener lidt ekstra penge om året, er dette alle ekstra udgifter til din økonomi.

De fleste bruger en sikker tilbagetrækningsrate mellem 3-4%. Med 4% hævninger udtager du hvert år 4% af værdien af ​​din portefølje at leve af. Med en trækprocent på 3 % udtager du 3 % af værdien af ​​din portefølje hvert år for at leve af dine udgifter.

Jo lavere din sikre udbetalingsrate er, jo mere skal du spare, hvis du vil gå på førtidspension. Du vil tage mindre ud af din portefølje, så du skal spare flere penge på forhånd.

Find dit FI-nummer

Resultatet af det, vi har gjort indtil nu, er, at du har et nogenlunde præcist skøn over dine leveomkostninger, når du er økonomisk fri. Dette er grundlaget for dit FI-nummer. Udover det har du besluttet, hvad din sikre udbetalingsrate er.

Den grundlæggende formel: FI-nummer = dine årlige udgifter / sikker tilbagetrækningssats.

I mit tilfælde ville jeg bruge $12.000 om året og bruge den sikre tilbagetrækningssats på 4 %.

$12.000 / 0,04 = $300.000

🔥 Anbefalede:  Hvordan får man hurtigt Google Sitelinks til dit websted?

En anden mulighed er at gange pengebeløbet med 25, hvilket har samme effekt.

12.000 USD * 25 = 300.000 USD

Det betyder, at mit økonomiske uafhængighedsnummer er $300.000. Når min nettoformue når det niveau, er jeg økonomisk fri, og jeg kan sige mit job op!

Når du vil hæve den sikre rate på 3,5% om året, for at være ekstra sikker på, at du også vil være dækket, når økonomien er på et lavt marked, skal du have samlede investeringer på $12.000/0,035 = $342.857. Hvis du vil gange det, skal du gange med 28,5. 12.000 USD * 28,5 = 342.000 USD.

At have et FI-nummer gør det målbart. Da jeg beregnede mit FI-tal for allerførste gang, var jeg overrasket over, at det var så lavt.

Siden den dag har jeg sporet mine fremskridt hver måned, og jeg ELSKER DET!

Hvor mange penge skal du bruge til dit FI-nummer?

Hvis du stræber efter at være økonomisk uafhængig og gå på førtidspension, er det vigtigt at have dette for øje: jo mindre du kan bruge på at leve, jo hurtigere bliver du økonomisk fri.

Jeg ved, at $12.000 er meget lavt for de fleste mennesker – ved, at dette kun er for mig og ikke for min partner. Til dette formål, lad os se på, hvad du har brug for, hvis du bruger mere end $12.000.

Lad os sige, at du vil bruge det dobbelte, eller $24.000 om året. 24.000 USD / 0,04 = 600.000 USD. 24.000 USD * 25 = 600.000 USD. Det betyder, at du skal bruge $600.000 for at gå på pension.

Logisk set, når du bruger dobbelt så mange penge på et år, skal du spare det dobbelte beløb på forhånd.

Som du kan se, er disse beløb væsentligt højere end beløbene ovenfor, fordi vi ser på højere forbrug her.

Den hurtigste måde at skære din tid på mod økonomisk uafhængighed eller førtidspension er til skære ned i dit forbrug eller leve af halvdelen af ​​din lønseddel. Historien om den mexicanske fisker illustrerer perfekt, hvordan du kan leve for mindre og være glad.

Jo mindre du har brug for i førtidspension, jo mindre skal du spare op nu.

[Related Read: How Much Money Is Enough?]

Dit FI-nummer er ingen hellig gral

Dette er din hurtige påmindelse om, at dit FI-nummer ikke er en hellig gral. Dit FI-nummer kan ændre sig over tid, dine pensionsmål i livet kan ændre sig, eller den situation, du er i, ændrer sig.

Tjek jævnligt ind med dit FI-nummer for at se, om du stadig har genklang med det. Hvad er dit forventede forbrug? Føler du dig stadig godt tilpas med din sikre udbetalingsrate?

Hvis dit FI-nummer stadig lyder som MANGE penge. Hvordan fanden kommer du dertil? Her er et par tips:

Udover det skal du huske på, at alt du optjener i din aldersopsparing kan trække fra dit FI-nummer. Dette kan være indtægter fra peer-to-peer udlånlejeindtægter eller en anden sidetravlhed, som du planlægger at fortsætte.

Ofte stillede spørgsmål – Hvad er dit FI-nummer?

Nu hvor vi diskuterede alt om dit FI-nummer, skal du vide et par ting mere for at gøre det klarere. Her er nogle af de ofte stillede spørgsmål om dit FI-nummer.

Hvad bliver dit FI-nummer?

Vi har talt meget om dit FI-nummer. Det er en af ​​de vigtigste målinger, når du arbejder hen imod økonomisk uafhængighed.

Når du beregner dit FI-nummer, bør du tænke på:

 1. Hvad forventer jeg, at mine udgifter ved pensionering er?
  • Valgfrit: Hvad er mine nuværende udgifter?
 2. Hvad er min sikre tilbagetrækningsrate?

Hvis det er svært for dig at estimere dine udgifter under din pensionering, er et godt alternativ at spore dine nuværende udgifter. Det, kombineret med din sikre udbetalingsrate, vil give dig dit FI-nummer. At have alle disse tal vil hjælpe dig med at få en sikker fremskrivning af tallene i løbet af dine pensionsår.

🔥 Anbefalede:  MPost Markets: Kryptovalutaer tilbage i det grønne

Når du stræber efter økonomisk succes, bør læring, forståelse og kendskab til dit FI-nummer være din prioritet for at nå toppen af ​​økonomisk succes.

Hvad hvis du ikke nåede dit ønskede FI-nummer?

Som nævnt vil dit FI-nummer sandsynligvis ændre sig over tid. Der er uundgåelige omstændigheder og variable faktorer, der sker før og under din pensionering. Så vær fleksibel, lav et budget eller plan for disse situationer.

At kunne omstille sig, når situationen kræver det, er lige så vigtigt som selve målet. Husk altid, at dit endelige mål er økonomisk uafhængighed, men vid, at det er okay at tage lidt længere tid, hvis du vil have mere sikkerhed indbygget.

For eksempel er en del af dine pensionsordninger investeringer, hvor afkastet af disse investeringer vil bidrage til dit redeæg. Men der kan komme et tidspunkt, hvor disse investeringer ikke slår ud, og at de, i stedet for at tilføje til dine pensionspenge, kan miste værdi over tid.

Så hvis det er tilfældet, er der et par måder at hjælpe dig med dette. Du kan hjælpe med at lette behovet for at trække dine investeringer tilbage, mens de er nede, ved at tilføje en ekstra travlhed eller ekstra indkomststrøm.

Du kan også reducere dit forbrug. Pensionering betyder afslappende og fri for stress, men du skal skære i nogle af de knap så vigtige udgifter, hvis dette er tilfældet. At kende dine slutmål betyder at tage svære beslutninger undervejs.

Hvis du vil være sikker på, at du kommer til at klare det med dine penge, kan du arbejde lidt længere i starten og gøre dit pensionsredeæg større end strengt nødvendigt. På denne måde kan du spare mere og være i stand til at opbygge din formue.

Vurder, hvilken situation der passer bedst til dine behov, og sørg for at tage den vej.

Hvordan kan dit FI-nummer hjælpe dig med at gå på førtidspension?

FI-nummer er simpelthen de penge, du har brug for, så du kan gå på førtidspension. For at beregne dit FI-nummer skal du tage dine årlige udgifter divideret med din sikre udbetalingssats. Og det er det. Du kan bruge din pension, som du gerne vil have den.

At have økonomisk uafhængighed er en god følelse, og du vil kunne nyde dine pensionsydelser. Du kan gøre alt, der vil gøre dig glad. Lad os gøre op med den gamle tankegang om, at pension ikke handler om at være gammel. Pensionering handler om at nyde alle frugterne af dit arbejde uden at skulle overtænke noget.

Alt i alt – hvad er dit FI-nummer?

De fleste af os drømmer om at få økonomisk uafhængighed eller at kunne gå på førtidspension. Dette mål er side om side med at kunne nyde det, vi har arbejdet hårdt for. At kende dit FI-nummer kan hjælpe dig med at opnå dette. Du vil være i stand til at forstå, hvor mange penge du har brug for til pension.

Pensionsplanlægning kan have mange nødvendige skridt, men belønningen opvejer alle de indledende udfordringer. Dit FI-nummer repræsenterer din billet til, hvordan dit liv udspiller sig. Så slå den billet og nyd din tur!

Table of Contents