Hvad er de seneste skattefritagelser fra regeringen for Covid-19-behandling?

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad er de seneste skattefritagelser fra regeringen for Covid-19-behandling?

Covid-19 havde påvirket en masse familier i Indien og har også udslettet en masse rigdom for mange individer og efterladt mange andre arbejdsløse. For at give skatteyderne en lettelse har landets indkomstskatteafdeling meddelt visse skattefordele og lettelser for skatteyderne. Lad os i denne artikel se på nogle af de vigtige meddelelser.

Skattefritagelser – Seneste nyt
Skattefritagelser for ansatte
Skattefritagelse ved Ex gratia-betaling
Fristen forlænget af regeringen
FAQ

Skattefritagelser – Seneste nyt

Anurag Thakur, som er statsminister i finansministeriet, havde bekræftet skattefritagelserne og udviklingen herom. Han meddelte, at det beløb, som en arbejdsgiver har betalt til en medarbejder eller enhver anden person til behandling af Covid-19 for året 2019-20 og de efterfølgende år, ikke vil blive beskattet.

Finansministeriet havde udgivet en detaljeret rapport om oplysningerne. Ifølge rapporterne ville ethvert beløb, som nogen bruger til behandling af medarbejderen eller en anden, være skattefrit. Enkelt sagt vil den person, der har betalt for behandlingen, og den begunstigede, der har modtaget betalingen, være fritaget for skat.

Skattefritagelser for ansatte

Regeringen har meddelt fritagelser for den skat, som lønmodtagere modtager fra deres arbejdsgiver eller enhver anden person til behandling af Covid-19. Regeringen har oplyst, at mange ansatte og enkeltpersoner har modtaget hjælp fra deres arbejdsgivere og andre velvillige til at dække udgifterne til deres Covid-behandling.

Pressemeddelelsen har formidlet, at for at sikre sig, at en person ikke vil være ansvarlig for den indkomstskattebetaling, der opstår på denne konto, har regeringen besluttet at give fritagelser for de ansatte eller enkeltpersoner eller skatteyderen for beløbet modtaget af deres arbejdsgivere eller velønskere til betaling af udgifter forårsaget til medicinsk behandling af Covid-19 i regnskabsåret 2019-20 og de efterfølgende år.

🔥 Anbefalede:  SEO-korrekturlæsning: Boost dit websteds rangering & Konverter mere


Skattefritagelse ved Ex gratia-betaling

Regeringen har også meddelt, at der ikke vil være nogen skat på den ex gratia-betaling, der modtages af familiemedlemmet til den afdøde medarbejder på grund af Covid-19. Regeringen har formidlet, at der ikke ville blive opkrævet skat af det beløb, som en person har modtaget som hjælp fra familie, venner eller slægtninge på grund af Covid-19. Det beløb, der er fritaget for afgiften, vil være op til 10 lakhs INR.

Dette anses for at være en af ​​de vigtigste lettelser og en meget tiltrængt, der købes ind af Skatteministeriet. Skatteyderne har stået over for en masse vanskeligheder, hver gang de var indlagt eller under behandling, og lægeudgifterne til Covid-19 var blevet dyrere for mange mennesker.

Fritagelsen for det beløb, der modtages for lægebehandlingen, ville også give en vis lettelse for skatteyderne og deres familier. Det vurderes, at de familier, der har mistet et medlem, vil få fordel ved at give dispensationer på det ex gratia-beløb, de modtager.

Fristen forlænget af regeringen

Regeringen har forlænget fristen for at forbinde PAN-kort og Aadhar-kort til 30. september 2021 fra 30. juni 2021, da mange mennesker stod over for problemer med at forbinde PAN med Aadhar-kort. Fristen for betaling under Vivad Se Vishwas-ordningen er også blevet forlænget til 31. august 2021.

Fristen for Skatteoverholdelsen af ​​fristen for at spare aktieavanceskat er ligeledes forlænget til 30. september 2021.Konklusion

Flytningen fra landets indkomstskatteafdeling ville hjælpe en masse familier og skatteydere med at komme ud af den finansielle krise, de i øjeblikket står over for på grund af pandemien, og dette ville give en lettelse for dem.

🔥 Anbefalede:  Platform as a Service (PaaS) - Hvad er det, markedsstørrelse, fordele og ulemper

FAQ

Hvad er fritagelse i indkomstskat?

Skattefritagelse er den monetære udelukkelse, der reducerer den skattepligtige indkomst, som omfatter fritagelse af velgørende organisationer fra ejendomsskatter og indkomstskatter, veteraner.

Hvem er skattefritaget for Covid-19 behandling?

Regeringen oplyste, at der vil blive præsenteret skattefritagelse for det beløb, der modtages for medicinsk behandling fra arbejdsgiveren eller tredjeparten til behandling af Covid-19.

Hvad er grænsen for skattefritagelsen for Covid-19?

Fritagelsen er begrænset til Rs 10 lakh i alt for det beløb, der modtages fra andre personer for Covid-19.