Hvad betyder WeChat-forbuddet for din e-handelsvirksomhed?

Følgende artikel hjælper dig med: Hvad betyder WeChat-forbuddet for din e-handelsvirksomhed?

Opdatering 21. september 2020: En amerikansk distriktsdomstol har blokeret WeChat-forbuddet.

Trump-administrationen annoncerede forbuddet mod WeChat med virkning fra søndag den 20. september. Hvad betyder det præcist for mange importører, der er afhængige af WeChat til kommunikation med deres leverandører? Vi vil undersøge konsekvenserne her.

Hvad vil det sige at blive forbudt?

Du har måske hørt, at du stadig vil kunne bruge TikTok, som du plejer, men du vil ikke kunne downloade det efter søndag. Desværre, mens USA vil vente til den 12. november 2020 med at beslutte, om der vil være et fuldstændigt forbud mod TikTok, ruller det fulde forbud mod WeChat ud med det samme. Dette kan resultere i forsinkelser i meddelelser, fejl ved afsendelse af meddelelser, eller det har muligvis ingen indflydelse overhovedet.

Det mangler at vise sig efter søndag.

Ifølge handelsministeriet vil forbuddet bl.a

  1. Enhver levering af internethostingtjenester, der muliggør funktion eller optimering af mobilapplikationen i USA;
  2. Enhver levering af indholdsleveringsnetværkstjenester, der muliggør funktion eller optimering af mobilapplikationen i USA;
  3. Enhver levering direkte kontrakt eller arrangeret internettransit eller peering-tjenester, der muliggør funktionen eller optimeringen af ​​mobilapplikationen i USA;
  4. Enhver brug af den mobile applikations konstituerende kode, funktioner eller tjenester i funktionen af ​​software eller tjenester udviklet og/eller tilgængelige i USA

Derudover forbyder handelsafdelingen øjeblikkeligt, at betalinger sendes og modtages ved hjælp af WeChat og/eller TikTok med det samme.

Hvorfor bliver WeChat forbudt?

WeChat bliver forbudt under forudsætning af, at Tencent har et hyggeligt forhold til den kinesiske regering og deler information med dem. Der kan også være nogle gengældelsesaspekter ved tingene, da utallige amerikanske apps og websteder er blokeret i Kina, ikke mindst Facebook og Google.

🔥 Anbefalede:  11 måder at udnytte e-handel til at booste din organisation

Hvordan vil dette påvirke dig?

Den største frygt fra e-handelsbutiksejere er indvirkningen på deres kommunikation med kinesiske leverandører. Mens mange udlændinge stadig bruger traditionelle kommunikationsmetoder som e-mail til at kommunikere med leverandører, bruger mange udlændinge WeChat til at kommunikere med leverandører, fordi det er kinesernes foretrukne måde at kommunikere på. Personligt bruger jeg det til næsten al min kommunikation med leverandører givet den hastighed, hvormed jeg kan få svar.

Mens TikTok-brugere muligvis ikke oplever nogen meddelelsesforsinkelser efter søndag, medmindre handelsafdelingen søger et fuldstændigt forbud, er det samme muligvis ikke sandt for WeChat-brugere, da handelsafdelingen har forbudt nogle forretningstransaktioner mellem WeChat og amerikanske enheder, hvilket kan omfatte virksomheder, der leverer internethostingtjenester til WeChat.

Det er uklart, hvad den umiddelbare virkning vil være – beskeder kan stoppe med at sende med det samme, der kan være en langsom forringelse af beskedtider, eller der kan slet ikke være nogen effekt. Med andre ord kunne WeChat dybest set stoppe med at arbejde efter søndag, mens TikTok vil have minimale forstyrrelser.

Hvis du er amerikaner og endnu ikke har en WeChat-konto, vil du heller ikke kunne downloade appen efter søndag. Med andre ord skal du nok downloade den nu, hvis du ikke allerede har den.

Betalinger, der sendes og modtages fra WeChat, vil blive forbudt den 20. september 2020

WeChat Pay er allestedsnærværende i Kina og er en af ​​de mest populære betalingsmetoder til køb af alle typer, fra restauranter til hjemmesider. Det er også populært til at sende penge frem og tilbage mellem brugere. Disse transaktioner vil ikke være i stand til at finde sted for betalinger med oprindelse i USA fra og med denne søndag.

For de fleste brugere vil dette ikke være et problem, da WeChat Pay altid har været svært for udlændinge at bruge. Men for visse grupper, såsom oversøiske kinesere, udgør dette et problem.

Hvad kan du gøre?

Den første ting du skal gøre er at downloade WeChat på din telefon, hvis du er amerikaner og ikke allerede har det. Du bør også oprette en konto.

WeChats brugerregistreringsproces kan være svær, og du kan muligvis ikke nemt registrere dig efter søndag, selv med et hack eller en løsning. Igen er det stadig uklart, om der vil være meddelelsesforstyrrelser, selvom du har appen.

WeChat har et Windows-program, selvom det var nede i skrivende stund.

WeChat har også et Windows-program, du kan downloade, selvom dette ser ud til at være nede i skrivende stund. Det er uklart, om dette var relateret til forbuddet, selvom det er meget sandsynligt, at det er det.

Hvis der er en afbrydelse af meddelelsestjenesten fra forbuddet, kan brugen af ​​en VPN muligvis give dig mulighed for at omgå dette. Jeg bruger Express VPN, men der er utallige VPN’er, der vil fungere på din telefon.

Endelig, hvis du stoler på WeChat til kommunikation med dine leverandører, bør du give dem dine alternative kontaktoplysninger og få deres, hvis du ikke allerede har dem. Den sidste ting, du ønsker, er i det væsentlige at miste evnen til at kommunikere med en vital leverandør.

Hvordan har du det med denne nyhed? Del det med os i kommentarfeltet nedenfor.

Table of Contents