Hur Twitch, YouTube och Instagram genererar e-handelsförsäljning

Sociala medier har helt förändrat hur vi interagerar med varandra och hur vi använder innehållet vi konsumerar. Det började som ett sätt att dela våra åsikter och erfarenheter, men allt eftersom tiden har gått har sociala medier blivit mycket mer integrerade i våra vardagliga vanor och beteenden.

Mer än hälften av den mänskliga befolkningen använder minst en social medieplattform och konsumerar innehåll flera timmar om dagen. Under de senaste åren, och särskilt under 2020, har sociala medier använts som ett e-handelsverktyg såväl som en plats att dela innehåll.

Det har aldrig funnits en tid då e-handel och detaljhandelsföretag kan ha en enorm räckvidd på egen hand. Social handel är en het trend just nu, med företag som använder uppdaterade strategier för att engagera sig med sin befintliga publik, samtidigt som de genererar ytterligare försäljning i processen.

Det finns tre plattformar som genererar mest spänning och mest försäljning: Twitch, YouTube och Instagram. Den här guiden kommer att förklara mer om var och en och, med hjälp av influencers, varför de kan hjälpa till att explodera din sociala handelsframgång.

Rycka till

Twitch började främst som en streamingtjänst för spelare och ägs av Amazon, och har blivit – särskilt under pandemin – en fantastisk extrakanal för många kreatörer som ville streama vad som helst, från Hikaru Nakamura strömmande schackturneringar till rep. Alexandria Ocasio-Cortez spelar Among Us och uppmuntra tittarna att rösta.

Under 2019 kopplade Teespring upp sig till Twitch för att föra social handel till spelpubliken. Detta partnerskap växte under 2020, vilket gör det möjligt för Twitch-användare att sälja medan de streamar tack vare “integrerad utcheckning, livevarningar och exklusiva underprodukter” som det står på den officiella Twich+Teespring-målsidan. På så sätt kan tittarna enkelt bläddra och köpa Twitch-streamers produkter utan att behöva lämna streamen.

Den här funktionen liknar på något sätt Amazon Live, en funktion som släpptes av Amazon i februari 2019 som hjälper influencers och innehållsskapare att gå live på Amazon och kunna sälja produkter (med referenslänkar) precis under deras inbäddade strömmande video samtidigt som de demonstrerar produkter och interagera med shoppare i realtid i sidofältschatten.

Läs mer om Live Selling, trenden som formar framtiden för e-handel, här.

Youtube

YouTube har varit ett kraftpaket för sociala medier i flera år. Men det är snart att ta ett steg in i den sociala handelssektorn med lanseringen av YouTube Shopping, vilket gör att varumärken kan engagera sig med köpare och sälja till dem direkt.

Den här funktionen är för närvarande i testfasen med en handfull kanaler, men när den väl blir tillgänglig på hela webbplatsen kan den förändra e-handeln som vi känner den.

YouTube Shopping öppnar dörren för kreatörer, återförsäljare och e-handelsföretag att skapa engagerande socialt innehåll som genererar mer produktexponering. Videor kommer inte heller att vara bundna till samma tidsbegränsningar som betalda annonser, vilket möjliggör större flexibilitet i hur information kan presenteras för potentiella köpare.

Intressant nog har Google också experimenterat med att sälja via YouTube via Shopify också, kanske med avsikten att konkurrera med sådana som Amazon och Walmart. Med tanke på att det är den näst mest använda sökmotorn i världen (bakom Google själv), kan säljare förvänta sig att utöka sin räckvidd till nya potentiella kunder över hela världen.

Instagram

Instagram är ett mycket effektivt marknadsföringsverktyg. Mer än en miljard användare är aktiva på Instagram. Faktum är att 37 % av vuxna i USA använder appen aktivt.

Instagram är extremt visuellt, så det är den perfekta plattformen för företag att visa kunderna exakt vad de har att erbjuda. En av dess bästa egenskaper är perfekt för influencer marketing; Berättelser. Mer specifikt, Swipe-Ups.

Influencers är välkända för sin förmåga att skapa övertygande, engagerande berättelser, så passa på. Tittarna sveper, landar på produktsidan, väljer vad de vill köpa och betalar. Allt under fem minuter.

Det är snabbt, smidigt och det konverterar.

Flera varumärken använder Instagram Stories på olika sätt för att konvertera sina följare till onlineköpare, med hjälp av Swipe-Ups och tidsbegränsade erbjudanden och rabatter.

Instagram Story-innehåll är också bra för Stories Ads. Detta gör det mesta av ett influencersamarbete och säkerställer att annonsen innehåller högkvalitativt innehåll. Dessutom når annonser fler människor än antingen dina eller influencerns följare, vilket ökar din räckvidd.

Relaterade Artiklar

Back to top button