HTCs Vive Arts vil bringe VR til Art Basel i juni

Følgende artikel hjælper dig med: HTCs Vive Arts vil bringe VR til Art Basel i juni

VR still, A mighty masse emerges, Wu Tsang, 2022, med tilladelse fra kunstneren og VIVE Arts

amerikansk filmskaber Wu Tsang og tysk maler Albert Oehlen vil begge præsentere deres første VR-kunstværker nogensinde på Art Basel i Schweiz senere i juni. Tsang’s En mægtig masse dukker op og Oehlens Kældertegning vil debutere med HTCs VIVE Arts ved den årlige schweiziske messes 2022-udgave fra den 16. juni til den 19. juni. Præsentationen vil markere VIVE Arts’ fornyede tilstedeværelse i selve Basel, ifølge en nylig udgivelse.

Kunst Basel‘ betyder forskellige ting for forskellige mennesker. Ifølge bogen startede denne kunstmesse i Basel, Schweiz, byen hele organisationen er opkaldt efter. Messen fortsatte med at afføde satellitudgaver rundt om i verden – mest berømte Miami Beach, men også Hong Kong og for nylig Paris. Hver begivenhed har sin egen personlighed og kuratoriske vink, men Basel er fortsat hovedattraktionen.

“Efter to præsentationer på Art Basel Hong Kong som VR-partner,” siger udgivelsen, “vil VIVE Arts fremvise disse to værker i en dedikeret lounge placeret i hal 1 i Messe Basel.” Organisationens første Basel-optræden følger deres slående installation af Tsang’s Af hvaler på den nylige Venedig Biennale, en anden skelsættende international kunstverdensbegivenhed.

Tsangs arbejde i Venedig blev præsenteret som en film, men En mægtig masse dukker op omsætter sin selvlærte historiefortællingsekspertise til VR og bygger på hendes interesse Herman Melvilles Moby Dick. VIVE vil vise det 15 minutters VR-arbejde på Flow-briller, som vil transportere seerne “til at opleve undervandsverdenen fra en hvals perspektiv.” Her giver nye medier Tsang mulighed for at fordybe seerne direkte bag hendes hovedpersoners øjne, hvilket forstærker den kendte verdensopbygning i hele Melvilles roman.

🔥 Anbefalede:  Sådan bruger du kunstig intelligens til at styrke dine tekstforfatterfærdigheder

Tsangs praksis tog form omkring 2008, mens hun organiserede queer-klubber rundt omkring i Los Angeles, sagde kunstneren i et interview med Kunst Basel. Tsang flyttede faktisk til Schweiz med sine kreative samarbejdspartnere i sommeren 2019, kort efter at have modtaget en MacArthur Genius Grant, for at fungere som instruktør på Schauspielhaus-teatret i Zürich i tre år. Hun havde nok aldrig forestillet sig, at de år ville gå sådan.

VR still, Basement Drawing, Albert Oehlen, udlånt af kunstner, VIVE Arts og MacInnes Studio

Oehlens Kældertegning er et VR-værk udviklet af MacInnes Studios som “fanger kunstneren på arbejde med sin avatar i hans Pasadena-kælderarbejdsrum,” ifølge VIVE. “I dette værk afslører kunstneren sig selv på arbejde og lukker afstanden mellem sig selv og beskueren, såvel som virkelighed og fiktion.” Der er et yderligere brud på intimiteten til dette koncept i betragtning af den tunge abstraktion Oehlen har alkymiseret og eksperimenteret med siden 1980’erne – en kunstform, der er båret af tæt, endda privat fællesskab med øjeblikket.

Kældertegning er kurateret af Hans Ulrich Obrist. Han er kunstnerisk leder på Serpentine Galleri i London, og omtrent så tæt på en berømthed, som en kurator kan nå i vores nuværende kultur.

Sammen portrætterer begge værker de uendelige muligheder for XR, AR og VR, som kan spænde over en kunstners hyggelige underjordiske studie til en andens udforskning af det store, bølgende hav. Med dette seneste kapitel i deres kuration fortsætter HTCs VIVE Arts med at bevise, at de ikke kun har de dybe lommer og den tekniske knowhow, der er nødvendig for at få nye medier til at blinke. De har også øjet.

Hvis du tilfældigvis befinder dig i Basel til festlighederne, så sørg for at se disse briller hurtigt, da de er tilgængelige efter først-til-mølle-princippet. For at nyde eksternt, hæng godt til VIVE Arts’ online visningsrum.

🔥 Anbefalede:  Sådan får du gratis Minecoins i Minecraft

Læs relaterede indlæg: