Hermès vinder sagen mod MetaBirkins NFT Creator

Følgende artikel hjælper dig med: Hermès vinder sagen mod MetaBirkins NFT Creator

Det franske luksushus Hermès vinder sagen mod MetaBirkins skaber efter en årelang kamp.

MetaBirkins er en 100-dele NFT-kollektion udgivet af Mason Rothschild i december 2021. Den digitale kunstner genoptænkte luksusmærkets ikoniske taskemodel, hvilket gav den et miljøvenligt look. Rothschild genskabte Hermès’ taske og dækkede den digitalt med farverig imiteret pels. Ifølge kunstneren havde udgivelsen til formål at sætte seernes tanker på alternative tekstiler, da Hermès producerer sine tasker med sjældent dyrelæder.

MetaBirkins

Da MetaBirkins blev frigivet, var startprisen 0,1 ETH. På bare et par måneder fik samlingen trækkraft og nåede omkring 1 million dollars i salg i januar 2022. Men på grund af Hermès’ klage blev den snart afnoteret på NFT-markedspladserne, hvor den blev præget.

I december 2021, en repræsentant for Hermès delt at indsamlingen var en krænkelse af virksomhedens intellektuelle ejendomsret, og at mærket ikke godkendte oprettelsen af ​​de ikke-fungible tokens. I januar 2022 anlagde virksomheden en retssag mod Rothschild og hævdede, at han “stjælede goodwillen i Hermès’ berømte intellektuelle ejendom for at skabe og sælge sin egen produktlinje.”

I maj 2022 begyndte retten at analysere sagen baseret på Rogers Grimaldi-standarden, som hævder, at en kunstner kan bruge et varemærke, hvis kunstværket ikke vildleder forbrugerne til at sponsorere eller anden forbindelse til brandet.

Endelig, den 7. februar 2023, offentliggjorde en føderal distriktsdomstol på Manhattan sin afgørelse. Hermès vandt sagen mod Mason Rothschild. Ifølge juryen viste projektet ikke tilstrækkelig “kunstnerisk relevans” og kunne ikke beskyttes under det første ændringsforslag.

Tag ni mennesker væk fra gaden lige nu og bed dem fortælle dig, hvad kunst er, men kickeren er, hvad end de siger, vil nu blive den ubestridte sandhed. Det er, hvad der skete i dag.

Et luksusmodehus på mange milliarder dollar, der siger, at de “plejer” kunst og kunstnere, men…

— Mason Rothschild 🫠 (@MasonRothschild) 8. februar 2023

Sagen blev den første nogensinde til at involvere ikke-fungible tokens og varemærker og vil helt sikkert påvirke fremtiden for NFT-relaterede varemærker.

Læs relaterede indlæg:

🔥 Anbefalede:  19 lavkonjunktursikre sidekampe – gennemprøvede ideer (2023-vejledning)