Här är allt vi förväntar oss att se från Apple 2020

Ett nytt år står för dörren – faktiskt ett nytt – och med det förväntar vi oss att några ganska fantastiska saker kommer från Apple, både under 2020 självt och under det nya decenniet därefter.

Det är svårt att tro att vi för tio år sedan fortfarande hade iPhone 3GS, och till och med iPad var bara en glimt i ryktesbruket. 2010 var ett stort år för Apple – det sågs släpptes av iPad i april, tillsammans med iPhone 4 som introducerade FaceTime, den första iPod touch med fram- och bakåtvända kameror och andra generationens Apple TV, som började omdefinieringen av Apples vardagsrumsstrategi som så småningom skulle kulminera i Apple TV+ i slutet av decenniet. 2010 var också året då iOS 4 släpptes, vilket var “åldrandet” av Apples mobiloperativsystem, som innan dess hade kallats “iPhone Software” och inte ens hade inkluderat saker som grundläggande multitasking, anpassade bakgrundsbilder, och appmappar. Detta var också året som Apple gick in på ett nytt tjänsteområde med lanseringen av iBooks.

Samtidigt bröt företaget försäljningen av 125 miljoner iOS-enheter 2010, bara tre år efter att den ursprungliga iPhonen släpptes, sålde 40 miljoner iPhones bara det året och ökade sin försäljning och vinst med över 50 procent från föregående år. Apples dåvarande CFO Peter Oppenheimer kallade det ett “monumentalt år för Apple.”

Vad som kommer 2020

Men enligt alla rapporter förväntar vi oss att 2020 kommer att bli ännu mer “monumentalt” när Apple fortsätter sin stora satsning på tjänster och tar marknaden med storm med sin första 5G iPhone.

För det första låter Apples “iPhone 12” (även om ingen är helt säker på att det är vad Apple kommer att kalla den) enligt alla uppskattningar som att det kommer att bli en fantastisk ny iPhone att inleda det nya decenniet. Apples iPhone 11 Pro bröt redan ny mark med sitt avancerade kamerasystem med tre linser, fantastisk batteritid, ultrasnabba Wi-Fi 6-stöd och “visuellt omöjlig att skilja från perfekt” skärm – och även dess coola midnattsgröna färg var en ny riktning för Apple , men enligt alla uppskattningar har företaget mycket mer i rockärmen.

Bara i iPhone 11 finns det funktioner som lurar precis under ytan som inte har nått sin fulla potential ännu. Apples nya U1-chip gör inte mycket mer än att hjälpa människor AirDrop just nu, men det förväntas göra större saker, inklusive att erbjuda stöd för inomhusnavigering på platser som flygplatser, arenor och köpcentra, samt att driva Apples nya AirTags att erbjuda extremt mycket exakt spårning av objekt. Alla delar för detta finns redan i iPhone 11 och iPhone 11 Pro, så det är bara att aktivera dem, men 2020 kommer troligen att bli året då vi ser att det börjar bli verklighet. Vi hörde också att tvåvägs trådlös laddning inte riktigt kom in i iPhone 11 förra året, så det verkar som givet för iPhone 12.

Naturligtvis finns det mycket mer nytt som kommer i iPhone 12 också. Det kommer nästan säkert att erbjuda 5G-stöd – troligen över nästan hela sortimentet – och vi har redan sett mockups av åtminstone en möjlig ny design som också tyder på att stöd för Apple Pencil äntligen också kan komma. Det är också en återgång till iPhone 4-designen som är mer i linje med Apples nuvarande iPad Pros, vilket kommer att göra en liten men uppfriskande förändring från de senaste fyra åren med mer rundade kanter.

Det finns mycket mer som kan komma också, inklusive minst en modell med Touch ID i displayen, plus bättre OLED-skärmar och högre uppdateringsfrekvens på de avancerade “Pro”-modellerna, och ett nytt 3D-laserkamerasystem som skulle kunna möjliggöra mycket mer avancerad fotografering och augmented reality-applikationer, tillsammans med avancerad bildstabiliseringsteknik.

Fem eller till och med nya iPhones?

Även om den senaste mockupen faktiskt kastade lite kallt vatten på rykten om att Apple kan erbjuda nya storlekar, kan detta fortfarande inte uteslutas helt, eftersom några nya pålitliga rapporter har indikerat att Apple faktiskt skulle kunna lansera fem nya iPhone-modeller i år (vissa har föreslog till och med sex), så det finns fortfarande utrymme för alternativa storlekar, och vi vet inte ens om mockupen är slutgiltig eller bara en prototypdesign som helt enkelt övervägs.

Bland de fem nya iPhones i år, men vi förväntar oss också att se den andliga efterträdaren till den mycket älskade iPhone SE. Nyare rapporter har kallat detta “iPhone 9” vilket är vettigt eftersom varje rykte vi har hört tyder på att det kommer att bli en specuppgradering till iPhone 8 (som Apple fortfarande säljer), vilket ger den en aktuell processor (troligen samma A13 som finns i Apples iPhone 11), och eventuellt stöter på några andra specifikationer. Detta är i linje med vad Apple gjorde med den ursprungliga iPhone SE, som i princip bara var en iPhone 5s med en ny CPU. “IPhone 9” skulle med största sannolikhet komma inom några månader, och analytiker förväntar sig att den börjar på 399 $. Resten av Apples iPhone-sortiment verkar fortfarande vara planerat för en mer typisk höstrelease.

Vad mer bjuder 2020 på?

Naturligtvis finns det mer i Apples produktsortiment än iPhone, och det är naturligt att vi kommer att se de andra vanliga produktuppdateringarna.

En Apple Watch Series 6 verkar som en självklarhet, eftersom Apple har uppdaterat sin lilla armbandsdator som ett urverk varje år, och även om vi inte har hört mycket om vad som väntar för nästa generations bärbara, kommer den förmodligen att fortsätta att vara något iterativ, vilket ger mer hälsa övervakningsfunktioner som sömnspårning, tillsammans med snabbare prestanda och bättre trådlös anslutning. Det har också förekommit rykten om ännu bättre vattenmotstånd, vilket kan göra den nya modellen mer lämpad för vattensportaktiviteter som dykning och vattenskidor.

Under tiden har de senaste rapporterna också föreslagit att Apple skulle kunna introducera sin första (PRODUCT)RED Apple Watch, en rödkapslad aluminiumversion av den nuvarande Series 5 som sannolikt inte kommer att lägga till några funktioner utöver den nya finishen.

Många förväntade sig att se Apple släppa en ny iPad Pro förra hösten, eftersom det har varit en traditionell tid för företaget att rulla ut sina iPads. Det ser dock ut som att Pro-modellerna kan ha flyttats till en 18-månaders releasecykel. Medan 2018 års iPad Pro-uppdatering kom under hösten, kom modellerna innan dess till WWDC under våren 2017. Därför är det vettigt att se en vårrelease för nästa generations iPad Pro på böckerna i år. Även om uppdateringen sannolikt kommer att vara inkrementell – vi förväntar oss inga stora designförändringar – ser det ut som att Apple kan lägga till en kamera med tre linser, vilket ger iPhone 11 Pro-fotograferingsmöjligheter till sina Pro-surfplattor. Det skulle vara ett stort hopp för iPad-fotografering, men det är också ett som har väntat länge.

Resten av Apples iPad-sortiment är svårare att förutse. Vi har hört få rykten om något utöver iPad Pro-uppdateringen. Apple kan ha en iPad mini och iPad Air-uppdatering på gång till våren, eller så kan det flytta över alla sina iPads till en längre utgivningscykel. Med undantag för femte och sjätte generationens iPads, som släpptes med ett års mellanrum i början av 2017 och början av 2018, har det faktiskt gått ett bra tag sedan Apple släppte iPads på en konsekvent årsbasis.

Å andra sidan har Apple höjt sitt spel med sina MacBook-proffs under de senaste åren, uppdaterat dem ännu oftare än en gång om året. Redan förra året sågs uppdaterade 13- och 15-tums MacBook Pros, varav den senare bara höll sex månader innan den ersattes med den nya 16-tums MacBook Pro. Apples MacBook Air fick True Tone-skärmen i en sommaruppfräschning som kom bara 10 månader efter att de fick en mycket större (och sedan länge försenad) uppdatering av Retina Displays i slutet av 2018, och med detta förenklade Apple också sin MacBook-serie genom att döda de 12 -tums MacBook, som hade blivit något av en udda i mixen.

Både MacBook Air- och MacBook Pro-familjerna kommer med största sannolikhet att uppdateras i år, och kommer åtminstone att se en övergång till Apples nya sax-switch-tangentbord, vilket markerar ett sista slut på eran av det belägrade fjärilstangentbordet. Det finns också rapporter om att Apple skulle kunna ta med Mini-LED-teknik till åtminstone några av sina MacBooks, och möjligen till och med 12,9-tums iPad Pro.

När det gäller Apples andra Mac-datorer är de ett stort frågetecken just nu. Vi har nästan inte hört något om någon av dem. Uppdateringar under året är alltid en möjlighet, men de kommer sannolikt att vara mindre specifikationer snarare än revolutionerande uppdateringar vid denna tidpunkt, eftersom nästan allt Apple har i sin Mac-serie är någorlunda aktuellt.

Apples tjänster

Apple började också sin stora satsning på tjänster förra året med lanseringen av Apple News+, Apple Arcade och Apple TV+, och även om dessa är tillräckligt nya för att Apple mestadels kommer att hålla kurs just nu, har det förekommit rapporter om att det arbetar på ett superpaket för tjänster som kan kombinera några eller alla dessa tjänster till ett enda månadspaket.

Det finns vissa knep att lösa, naturligtvis, eftersom Apple måste arbeta med andra intressenter, och musikbolagen verkar inte helt övertygade ännu, men det kan hjälpa Apple att få fler prenumeranter för alla sina tjänster kollektivt, samtidigt som det också drar användarna närmare in i Apples ekosystem och hjälper dem att dra nytta av allt Apple erbjuder.

[The information provided in this article has NOT been confirmed by Apple and may be speculation. Provided details may not be factual. Take all rumors, tech or otherwise, with a grain of salt.]

Relaterade Artiklar

Back to top button