GPT-4 vs GPT 3.5: 5 nøgleforskelle forklaret

Følgende artikel hjælper dig med: GPT-4 vs GPT 3.5: 5 nøgleforskelle forklaret

GPT-4, den nye opgraderede version af OpenAIs store sprogmodel (LLM), er her endelig. Det er en fornyet og spændende udvikling inden for naturlig sprogbehandling, og den har potentiale til markant at forbedre den måde, mennesker interagerer med computere og kunstig intelligens på.

Ligesom sin forgænger GPT-3.5 kan den også generere tekster og kreativt indhold, når en bruger bliver bedt om det. Udviklingen af ​​generativ AI er utvivlsomt hurtigere end vores udvikling, som ironisk nok tog millioner af år, men hvem tæller?

Organisationer som Microsoft, OpenAI, Midjourney, Google, IBM og mange flere indser det uendelige potentiale, som kunstig intelligens (AI) har, og det er derfor, de alle er villige til at satse stort. OpenAI og Microsoft dannede i 2019 et 1B USD-partnerskab for at styrke OpenAIs udvikling af kunstig intelligens og skalere dens dybe læringsindsats.

Desuden annoncerede Google på sin I/O-udviklerkonference i maj 2021 en ny sprogmodel kaldet “LaMDA” – som er en forkortelse for Language Model for Dialogue Applications. LaMDA er en ny konversations-AI-model designet til at have mere naturlige og engagerende samtaler med brugere, ligesom ChatGPT. Spol frem til 2023, og nu har vi Googles samtale AI chatbot “BARD” som også er i stand til at gøre alt, hvad ChatGPT kan, men det, der gør Googles Bard anderledes, er det faktum, at den er udviklet af Google, udsat for et større datasæt af tekst og kode, hvilket forbedrer dens tillidskvotient blandt offentligheden.

OpenAI hævder sin nye opgraderede version af GPT (Generative Pre-trained Transfer), GPT-4 er meget mere dygtig end GPT-3.5 – normalt er det, hvad en opgradering betyder. Så lad os se de 5 vigtigste forskelle mellem GPT-4 og dens forgænger.

Mere kreativt
Visuel input gjort mulig
Mere tekst
Avancerede ræsonnementer
Mere sikker og nøjagtig

🔥 Anbefalede:  Succeshistorie om Outplay: New Age Sales Outreach Platform til at hjælpe dig med at booke flere møder

Mere kreativt

Fra først GPT-1 i 2018, som kunne generere menneskelignende tekstoutput, til GPT-2 i 2019, hvor AI’en er i stand til at producere længere og mere komplekse tekststykker, og derefter GPT-3 i 2020, længere og endnu mere kreative, sofistikerede tekster i afsnit, har OpenAI gjort betydelige fremskridt på meget kort tid. Den seneste GPT-4 formodes at være mere kreativ i sit svar end tidligere versioner, inklusive GPT 3.5.

OpenAI hævder, at GPT-4 er meget dygtig til at generere og arbejde med brugere på kreative projekter som musikkomponering, teknisk skrivning og redigering, manuskripter og endda at forstå en brugers unikke skrivestil. Og det er en væsentlig forbedring i forhold til GPT-3.5.

Hvis du beder den om at fortælle et filmplot kreativt, vil den ikke skuffe dig.

Visuel input gjort mulig

GPT-4 er også unik i sin evne til at behandle visuelle input, som manglede i GPT-3.5. Den kan nu acceptere et billede som input for at generere et logisk og omfattende svar. Det kan også oprette billedtekster, klassifikationer og analyser.

For eksempel, i et eksempel leveret af OpenAI, får chatbotten et billede af bageingredienser og bliver spurgt, hvad der kan laves med dem, og til min overraskelse kommer den med et svar. Det er ret interessant, hvis du spørger mig. Jeg kan også godt lide Googles billedsøgningssvar, men det er meget mere intelligent.

Det er dog ikke klart, om video også kan bruges på samme måde.

Mere tekst

Ja, mere tekst. Den nye GPT-4 kan tage mere tekst som input end ChatGPT, som er baseret på GPT-3.5, for at generere et mere omfattende, komplekst og kontekstuelt svar. Ifølge OpenAI, den nyere version, GPT-4, kan tage 25000 ord, cirka 8 gange flere ord end ChatGPT, der kan bruges til at skabe mere brugbart, længere og analytisk indhold. Du kan skrive rapporter, papirer og meget mere.

🔥 Anbefalede:  Får du AdSense-indholdsovertrædelser, men kan du ikke finde ud af hvilken side? Sådan forbliver du kompatibel

Avancerede ræsonnementer

En anden utrolig vigtig faktor – en grundlæggende forskel mellem GPT-4 og GPT-3.5 – er avancerede ræsonnement evner. GPT-4 er trænet på et større datasæt af tekst og kode, hvilket gør det muligt at analysere menneskelige input mere logisk og præsentere et mere sammenhængende, resolut og menneskelignende output.

Et eksempel, som OpenAI nævner, er et logisk aptitude-baseret spørgsmål, hvor folk kun har en halv times fælles vindue at mødes, og det bliver bedt om at foreslå det fælles vindue. GPT-4 kommer med det korrekte svar i et enkelt-linjes svar uden noget uønsket volapyk, hvilket er fascinerende.

Bortset fra det har det et enormt potentiale på uddannelsesområdet. Det er som en lærer, som en femte klasse, der kæmper med matematik, aldrig har haft. Det kan løse algebra-ligninger, tegne koordinater og grafiske repræsentationer af ligninger og meget mere.

Derudover hævder OpenAI, at GPT-4 kan overliste mennesker på mange tests lavet til mennesker. Det har overgået mange studerende i standardiserede test som SAT og sådan.

Mere sikker og nøjagtig

OpenAI hævder, at GPT-4 også er trænet til at give en sikker og mere præcis oplevelse end før.

Så der er en rimelig chance for, at hvis du beder om noget, som den anser for upassende, vil den ikke svare. Men det rejser også et relevant spørgsmål om, hvad det betragtede som “ikke tilladt indhold”, hvad skal være ‘forbudt‘ på denne platform, og hvad der ikke burde – men er til en anden dag.

Konklusion

Det er efterhånden klart, at mulighederne i GPT-4 overgår egenskaberne i dens forgænger GPT 3.5. Den kan behandle længere tilskyndelser og deltage i længere samtaler, mens den demonstrerer en evne til at genkende og reagere på følelser formidlet gennem tekst. GPT-4 udmærker sig desuden ved at forstå og producere forskellige dialekter og kan endda analysere og give feedback på billeder og grafik. Det er i stand til logisk at fortolke visuals som billeder. Det er dog ikke klart, som nu, om det også kan fortolke video-input.

🔥 Anbefalede:  Hvorfor de fleste af de velhavende mennesker ikke investerer i Bitcoin

Derudover er GPT-4 mere nøjagtig og mindre tilbøjelig til faktuelle fejl end GPT-3.5. Den kan generere tekst i overensstemmelse med den givne prompt, samtidig med at den er mere kreativ og producerer original og fængslende tekst, der både er engagerende og overbevisende på samme tid. Dens effektivitet er også ret imponerende, da den genererer tekst i et hurtigere tempo og med færre tilfælde af nedbrud eller overbelastning af hukommelsen.

GPT-4 er mere tilgængelig og overkommelig, hvilket giver flere individer mulighed for at bruge dens muligheder, samtidig med at den er mere gennemsigtig og åben med sin kode tilgængelig for offentligheden og udviklere, der er modtagelige for feedback. Det legemliggør en følelse af optimisme og repræsenterer kunstig intelligenss potentiale til at transformere verden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er de største forskelle mellem GPT-3.5 og GPT-4?

Her er de 5 vigtigste forskelle mellem GPT-3.5 og GPT-4 –

  • GPT-4 er mere kreativ
  • GPT-4 gjorde visuel input mulig
  • GPT-4 accepterer en længere kontekst
  • GPT-4 har avancerede ræsonnementer
  • GPT-4 er mere sikker og præcis

Hvor mange ord kan GPT-4 tage i henhold til OpenAI?

GPT-4, kan tage 25.000 ord, cirka 8 gange flere ord end ChatGPT, som kan bruges til at skabe mere nyttigt, længere og analytisk indhold.