Gorillaz skal udføre en AR-koncert i London og New York med Google-teknologi

Følgende artikel hjælper dig med: Gorillaz skal udføre en AR-koncert i London og New York med Google-teknologi

gorillaz ar koncertGorillaz x Google

Det virtuelle band Gorillaz vil optræde med en koncert i NYC og London i det seneste lokationsbaserede augmented reality (AR) eksperiment. Inden udgivelsen af ​​deres ottende studiealbum med titlen “Cracker Island”, vil den Grammy-prisvindende gruppe fremføre deres nye single “Skinny Ape” som virtuelle avatarer i skyskraberstørrelse.

Koncerten finder sted denne weekend på Times Square i New York City den 17. december kl. 14.30 ET og i Piccadilly Circus den 18. december kl. 14.00 GMT. Gorillaz’ “live” optræden vil være tilgængelig via den gratis app Gorillaz præsenterer, tilgængelig på Android og iOS. Efter begivenheden kan brugere til enhver tid se den virtuelle koncert i appen.

Google har endnu ikke udgivet sine AR-briller, men teknologivirksomheden eksperimenterer med teknologien gennem mobile værktøjer. Det rapporterede CNET at den virtuelle koncert ville bruge Googles lokationsbaserede AR-værktøj, som blev introduceret på en konference tidligere på året. Værktøjet er afhængigt af Google Maps-data og GPS-koordinater til at overlejre vedvarende AR i den fysiske verden. Ifølge VR Scouttil Gorillaz-koncerten vil Google bruge ARCore Geospatial API, som gør det muligt for udviklere at linke digitalt indhold til virkelige steder på Google Street View.

Gorillaz’ musikalske AR-begivenhed vil blande virtuelle funktioner med det fysiske rum og fordybe publikum i en innovativ mixed-reality-oplevelse.

Virtuelle koncerter bliver stadig mere populære, da de ikke kræver, at musikere skal være geografisk til stede på et udvalgt sted. Dette forenkler koncerter ved at spare tid og andre ressourcer, plus virtuelle optrædener giver en opfindsom og fordybende måde for kunstnere at dele deres musik med fans.

🔥 Anbefalede:  Hvad gør Iran med bitcoin?

Selvom metaverse-teknologi, såsom VR, såvel som AR, er blevet mere mainstream i 2022, eksperimenterede Gorillaz med teknologien tilbage i 2017. Bandet udgav deres egen mixed reality-app for at tilbyde fans en interaktiv rundvisning på deres ejendom. Endnu tidligere udgav Gorillaz en innovativ 360-graders musikvideo til deres single “Saturnz Barz.”