Google stoppar den största cyberattacken 2020

Cybersäkerhetshot har exponentiellt de senaste åren. Distributed denial-of-service (DDoS), en form av ett cybersäkerhetshot, har påverkat företag av alla storlekar, vilket har orsakat kränkningar av användarnas förtroende. För att säkerställa att det inte finns några avbrott är Google alltid på linjen och försöker skydda konsumenter över hela världen.

Teknikjätten avslöjade att dess infrastruktur framgångsrikt hade absorberat en massiv 2,5 Tbps DDoS i september 2017, den högsta bandbreddsattacken som rapporterats hittills. Google stoppar den största cyberattacken som ansågs vara ett resultat av en sexmånaderskampanj som omfattade flera olika metoder för attacker. Det tros att attacken kom från Kina, efter att ha kommit från nätverket av fyra kinesiska internetleverantörer (ASN 4134, 4837, 58453 och 9394).

Angriparen tog stöd av flera olika nätverk för att ta fart 167 Mbps (miljoner paket per sekund) till 180 000 exponerade CLDAP-, DNS- och SMTP-servrar, som sedan hade skickat stora svar till Google. Google klargjorde att den förmodade attacken validerar de volymer en välutrustad angripare kan uppnå.

Denna attack är fyra gånger större än den rekordstora attacken på 623 Gbps från botnätet Mirai som inträffade 2016. Google tillade vidare: “Trots att de samtidigt riktade sig mot tusentals av våra IP-adresser, förmodligen i hopp om att glida förbi automatiserade försvar, hade attacken ingen inverkan .”

Läsa: Varför Android-användare behöver oroa sig för “Blackrock” skadlig programvara

Trots att ha hållit attacken hemlig i tre år, avslöjade Google detaljerna för att öka medvetenheten om en ökande trend av nationalstatliga hackergrupper som angriper DDoS-attacker för att förskjuta mål.

DDOS-attacker stjäl personlig information

(DDoS) attacken är ett skadligt försök av en webbangripare att störa normal trafik till en webbegendom. Målet är att göra webbplatsen eller tjänsten obrukbar som angriparen strävar efter att få överväldigande onlineverksamheten med mer trafik än servern eller nätverket kan ta emot.

“Vissa attacker kanske inte ens fokuserar på ett specifikt mål, utan attackerar istället varje IP i ett nätverk. Att multiplicera de dussintals attacktyperna med mångfalden av infrastruktur som måste försvaras leder till oändliga möjligheter”, förklarade Google. den sade vidare att huvuduppgiften är att fixa den kapacitet som behövs för att uthärda de största DDoS-attackerna för varje nyckelmått.

Läsa:Google tar bort 17 skadliga appar från Play Butik

Google stoppar den största cyberattacken eftersom dessa är olagliga. Angriparen riktar sig vanligtvis mot en mängd olika viktiga resurser, inklusive banker, nyhetswebbplatser, och hindrar dem från att komma åt konfidentiell information. De gör det genom att sprida skadlig programvara via e-post, webbplatser och sociala medier.

Läsa: 10 Internetsäkerhetstips som fungerar för alla

För att stävja de olagliga cyberattackerna lanserade teknikjätten nyligen Cloud Armor Managed Protection för att skydda dina applikationer och webbplatser mot överbelastning av tjänster och webbattacker. Skyddsplanen ger också DDoS-skydd och WAF i Google-skala.

Håll utkik efter de senaste uppdateringarna och nyheterna på Google.

Relaterade Artiklar

Back to top button