FTX-konkursansøgning afslører $7 mia. i aktiver, Sam Bankman-Frieds $200 mio. Bahamas-ejendomme

Følgende artikel hjælper dig med: FTX-konkursansøgning afslører $7 mia. i aktiver, Sam Bankman-Frieds $200 mio. Bahamas-ejendomme

Boet efter den konkursramte kryptobørs FTX har cirka 7 milliarder dollars i samlede aktiver, pr retsmeddelelse indgivet mandag. Tallene i interessentorienteringen beskriver de aktiver, som debitorerne har samlet. Disse værdier er baseret på den seneste tilgængelige prissætning og løbende afstemning af debitorbøger og poster.

I sine genopretningsbestræbelser identificerede og sikrede FTX 1,1 milliarder dollar i kontanter, da det indgav konkursbegæring i november sidste år. Efter konkursansøgningen sikrede FTX sig yderligere $1,5 milliarder i kontante aktiver samt $3,4 milliarder i kryptoaktiver.

Ydermere var der 500 millioner dollars i mægleraktiver, som også var sikret og administreret af FTX. Derudover var der aktiver i en kategori kaldet “Government Recovered Assets”, beslaglagt af SDNY. Denne kategori omfattede både kontanter og offentlige kapitalinvesteringer, der beløber sig til $800 millioner.

Ud af de 3,4 milliarder dollars i kryptoaktiver var de største dele omkring 1,16 milliarder dollars i SOL, 560 millioner dollars i BTC og 192 millioner dollars i ETH, hvilket udgør de tre bedste beholdninger blandt FTX’s top 10 kryptobeholdninger.

Pr. 31. august havde FTX i alt 3,4 milliarder USD i kryptoaktiver, herunder:
US$1,16 milliarder SOL
560 millioner dollars BTC
$192 millioner ETH
$137 millioner APT
120 millioner USDT
$119 millioner XRP
$49 millioner BIT
$46 millioner STG
$41 millioner WBTC
37 millioner dollars WETH. Læs mere… pic.twitter.com/fJ7ntAiEdk

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) 11. september 2023

Briefingen afslørede også 529 millioner dollars i værdipapirer på deres mæglerkonti. Dette inkluderer $417 millioner i Grayscale Bitcoin Trust, $70 millioner i Grayscale Ethereum Trust, $36 millioner i Bitwise 10 Crypto Index Fund og andre.

I henhold til FTX’s konkursansøgning den 11. november inkluderede dets ventureportefølje 438 investeringer på i alt cirka 4,5 mia. USD i finansierede aktiver. Dette er ikke en del af de 7 milliarder dollars i aktiver, der er samlet. Før dets fald investerede virksomheden i fremtrædende Web3-virksomheder, herunder Yuga Labs, og var kommanditpartner hos Paradigm, Kraken Ventures og andre. Det investerede også i AI-startup, Anthropic.

Derudover afslørede retsmeddelelsen, at FTX og Sam Bankman-Fried ejede 38 ejendomme på Bahamas, vurderet af FTX Digital Markets JPL’er via PwC til en række af $185 millioner til $214 millioner.

Pr. 24. august er der indgivet 36.075 kundekrav, der beløber sig til i alt 16 milliarder dollars. Heraf har FTX.com og FTX US planlagt $10,9 milliarder i kundekrav til dato. Ifølge domstolens ansøgning har yderligere 18 % af fordringshavere, svarende til ca. $1,9 milliarder, rejst tvister vedrørende deres planlagte krav. Forsoningsbestræbelser er i øjeblikket i gang for at løse disse stridigheder.

Kunder, der bestrider deres planlagte krav, har indtil den 29. september 2023, kendt som Customer Claims Bar Date, til at indgive et bevis for krav.

Rettens briefing viste også, at FTX-boet har været i kontakt med over 75 potentielle købere siden maj 2023 for at udforske den potentielle genoplivning af den konkursramte kryptovalutabørs. Fristen for at afgive bud på FTX 2.0, med det formål at relancere enten FTX.com eller FTX US gennem opkøb, fusion, rekapitalisering eller anden transaktion, er sat til den 24. september.

🔥 Anbefalede:  Biden afslører $42 milliarder bredbåndsinternetplan